r
Nosalty Logó

Kedvenc szelet 2 nap alatt

NS
Kedvenc szelet 2 nap alatt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (1. nap)

A krémhez (2.nap)

A mázhoz (2. vagy 3. nap)

508
Kalória
6.6g
Fehérje
74.8g
Szénhidrát
21g
Zsír
13.1g
Víz
15g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
37.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához (1. nap)

A krémhez (2.nap)

A mázhoz (2. vagy 3. nap)

Összesen 508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához (1. nap)

A krémhez (2.nap)

A mázhoz (2. vagy 3. nap)

Összesen 6091 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához (1. nap)

A krémhez (2.nap)

A mázhoz (2. vagy 3. nap)

Összesen 318 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    252 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3207 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    817 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    897.1 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    157.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 6091 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 318 kcal

Elkészítés

A tésztához (1. nap)

  1. 1. nap: A hozzávalókat összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, nagyon vékonyra nyújtjuk, és egy lisztezett sütőtepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle előmelegített sütőben 10-10 perc alatt, majd hagyjuk legalább egy éjszakát állni.
  2. 2. nap: A tejben megfőzzük a pudingot, és hagyjuk teljesen szobahőmérsékletre hűlni (ez nagyon fontos, különben kicsapódik a margarin). A margarint a cukorral kikeverjük habosra, és a kihűlt pudinghoz adjuk, ezután elfelezzük a krémet, és egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Ezzel megkenjük a lapokat úgy, hogy az alsó réteg csokis a felső vaníliás legyen. Óvatosan lenyomkodjuk, majd hagyjuk egy újabb éjszakát állni, de már aznap is bevonhatjuk a mázzal, és úgy hagyjuk egy éjszakára állni.
  3. A mázhoz a cukrot, kakaót és a tejet felolvasztjuk, majd tűzről levéve elkeverjük benne a margarint, és hagyjuk kicsit hűlni, majd a süti tetejét ezzel vonjuk be. Ha teljesen megdermedt, szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35

Egy régi családi recept, még dédnagyanyámtól származik, édesanyám után már az én kezeim között is megsült ez a finomság. Szerintem egyszerű elkészíteni, csak több napig tart.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...