Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecskesajtos-spenótos penne

Kecskesajtos-spenótos penne
Kecskesajtos-spenótos penne
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet még pár évvel ezelőtt valamelyik TV-s főzőműsorban láttam. Annyira egyszerű volt, hogy azonnal ki is próbáltam. A kecsekesajt a lelke. Nagyon finom, persze a spenótot szeretni kell hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben "al dente" megfőzzük, és egy kivajazott tepsibe tesszük.
  2. A spenótot kiolvasztjuk, megmelegítjük és hozzákeverjük a lereszelt fokhagymát, a főzőtejszínt, a szerecsendiót, borsot  és a sót.
  3. A sajtot lereszeljük és a felét a spenóthoz adjuk.
  4. Ezt a zöld masszát ráöntjük a tésztára és jól elkeverjük.
  5. A tetejére szórjuk a maradék sajtot.
  6. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 20 percig sütjük.( Amíg a sajt szépen rá nem olvad.)
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 066
elküldve: 9
receptkönyvben: 452
elkészítve: 15/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos penne, penne spenóttal és kecskesajttal, spenótos tészta, tészta spenóttal és kecskesajttal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-11-02 12:22

A kecskesajtos penne receptje hibas: kimaradt belole, hogy a sajtot is a spenotos masszahoz kell keverni gondolom reszelve!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Mon, 2009-11-02 12:25

Kedves Lamm Györgyné! A recept nem hibás, benne van hogy a sajt egyik felét a spenóthoz kell keverni a másikat pedig a tetejére kell rakni. Üdvözlettel Kiki

942
penne 500 g
spenót 450 g
kecskesajt 40 dkg
fokhagyma 4 gerezd
szerecsendió 1 kk
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
vaj 1 ek