r
Nosalty Logó

Kétsajtos pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kétsajtos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 759 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4545 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 350 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1867.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    1214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 759 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    280.3 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11202.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1473 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    2035 mg
  • Nátrium
    7285 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1993 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1956 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 4545 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az átszitált lisztet alaposan összegyúrjuk a többi hozzávalóval, ha nem állna össze, pici tejet adhatunk hozzá, ha ragacsosnak érezzük, akkor még egy kis lisztet. Egy pici darabot meg is kóstolhatunk, hogy megfelelően sós a tészta vagy sem, ilyenkor még utána sózhatunk ízlés szerint.
  2. Lisztezett gyúródeszkán 12-15 mm-esre kinyújtjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk (kis helyet érdemes hagyni közöttük, mert nőni fognak).
  3. A leeső részeket összegyúrjuk, majd azt is kenjük, szórjuk, szaggatjuk, pakoljuk.
  4. Előmelegitett sütőben (2 részletben) 13-15 perc alatt alsó-felső sütéssel megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 715
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 190
  • Össznézettség: 222593
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 08.

Ajánló

Levesekhez vagy csak úgy magában. Kb. 65 db 4,5cm átmérőjű pogácsa készül belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a kedvenc pogácsánk, amiből olykor-olykor sajtos rúd is készül, de lehet vegyesen is készíteni. Az első adag pogácsa szaggatása után kb. 8 mm vastagra nyújtom a leeső részeket, megkenem tojással, megszórom reszelt sajttal és egész köménnyel, majd pizzavágóval feldarabolom. A sütési idő nem változik.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek