Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos omlós pogácsa Beustól

Sajtos omlós pogácsa Beustól
Sajtos omlós pogácsa Beustól
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Őszintén szólva mindig féltem az élesztős, kelt tésztáktól. Sokáig keresgéltem recepteket, hogy melyiknek is merek nekiállni.:) Végül ennél döntöttem! Nem bántam meg. Azóta már sokszor elkészítettem. A család kedvence lett, és nekem sikerélmény!!! Próbáljátok ki ti is!!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, beletesszük a tejfölt, 4 tojássárgáját, sót, belereszeljük a sajtot, beleöntjük a felfuttatott élesztős tejet. Összegyúrjuk.
  3. Kb. 1 órát meleg helyen pihentetjük.
  4. Nyújtás előtt még átgyúrjuk a tésztát, aztán kinyújtjuk ujjnyi vastagságra. Kiszaggatjuk, megkenjük a tetejét tojással, rátesszük a maradék reszelt sajtot.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. A tepsiben sütés alatt még jobban megkelnek a pogácsák. Nagyon finom, omlós pogácsa.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 184
elküldve: 6
receptkönyvben: 104
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Beus1125

Mióta szakács: 2013.08.20.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kelt pogácsa, sajtos pogácsa, sajtos kelesztett pogácsa

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Schelek
Schelek / Schelek Wed, 2015-05-20 13:41

Szia! Egy apró észrevétel: elírtad a tejfölnél a mértékegységet, az valószínűleg 375 gramm akart lenni ;) Nekem legalábbis így rendkívül finomra sikerült!!! Ja, és az egész 200 gramm sajtot bele tettem, és extrát raktam a tetejére, nekem a leírásból nem derült ki, milyen arányban kéne elosztani. De a német vendégeim is le voltak nyűgözve, a férjemnek is bejött, és nekem is nagyon ízlik! :) Szép napot! :)

Ötödik2013
Ötödik2013 Wed, 2013-08-28 16:54

Ez egy nagyon régi recept, a családunkban "őshonos". De ha szabadna ajánlanom, a pogácsa ZSÍRÉRT ORDÍT!!!!! - a margarin felejtős!
Margarinnal soha, de soha nem lesz olyan puha (másnapra), olyan ízes (az napra), olyan gyermekkori emlékeinket idéző íze margarinnal, MINT ZSÍRRAL!
*
Jó kedvű sütést és sikeres "fellépést", sok dícséretet kívánok!

1300
finomliszt 100 dkg
élesztő 5 dkg
margarin 50 dkg
tejföl 375 dkg
sajt 20 dkg
tej 2 dl
4 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
tojássárgája 4 db