Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos pogácsa Évi konyhájából

Sajtos pogácsa Évi konyhájából
Sajtos pogácsa Évi konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hideg téli délután nincs is jobb dolog, mint sütni egy finom pogácsát. Vacsorára, tea, kakaó mellé nagyon finom. Legjobb frissen fogyasztani belőle. Mivel nagyon könnyű a tésztája, jó párat el lehet belőle fogyasztani. Ez az adag pont egy hagyományos, nagyméretű gáztepsibe fér bele.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt pici langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk.
  2. A liszt közepébe belemorzsoljuk a vajat, beletesszük a tojást, tejfölt, élesztőt, sót. Gyúrni kezdjük a tésztát, és ahogy érezzük, egy kis langyos tejjel még eldolgozzuk. Közepesnél kicsit keményebb, nagyon jól kidolgozott, sima tésztát kell kapnunk.
  3. A tésztát azonnal nyújtódeszkára tesszük, és kb. másfél cm vastagra nyújtjuk. Ezután kiszaggatjuk, és a kikent tepsibe sorakoztatjuk őket.
  4. Tetejüket tojással kenjük meg, és 1,5 órára meleg helyre kelni tesszük.
  5. Ha megkeltek, még egyszer átkenjük tojással, reszelt sajttal megszórjuk, és 180 fokra állított sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 13 313
elküldve: 5
receptkönyvben: 137
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Pillekönnyű sajtos pogácsa, sajtos pogácsa, sajtos pogi kelt tésztából

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

macska rozi
macska rozi Sun, 2015-03-22 20:43

Epp most sultek ki a pogacsak.Nagyon szepek lettek!:)
Jo a teszta allaga is.
Bar annyit hozzafuznek,hogy az alapanyagok alapjan en nagyon ragacsos tesztat kaptam,igy raktam meg bele vagy plusz 20 dkg lisztet.(Bar lehet az angol liszt miatt lett ilyen?)
Legkozelebb is elfogom kesziteni az tuti!:)
Koszonom a receptet!

508
finomliszt 40 dkg
tojás 2 db
tejföl 1.75 dl
tej 1 dl
2 teáskanál
sajt 5 dkg
élesztő 3 dkg
vaj 12 dkg