r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa Évi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos pogácsa Évi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 510 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3065 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 308 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 510 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    161 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7370.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1066 mg
  • Nátrium
    5190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1328 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 3065 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 308 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt pici langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk.
  2. A liszt közepébe belemorzsoljuk a vajat, beletesszük a tojást, tejfölt, élesztőt, sót. Gyúrni kezdjük a tésztát, és ahogy érezzük, egy kis langyos tejjel még eldolgozzuk. Közepesnél kicsit keményebb, nagyon jól kidolgozott, sima tésztát kell kapnunk.
  3. A tésztát azonnal nyújtódeszkára tesszük, és kb. másfél cm vastagra nyújtjuk. Ezután kiszaggatjuk, és a kikent tepsibe sorakoztatjuk őket.
  4. Tetejüket tojással kenjük meg, és 1,5 órára meleg helyre kelni tesszük.
  5. Ha megkeltek, még egyszer átkenjük tojással, reszelt sajttal megszórjuk, és 180 fokra állított sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 18498
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 10.

Receptkategóriák

Egy hideg téli délután nincs is jobb dolog, mint sütni egy finom pogácsát. Vacsorára, tea, kakaó mellé nagyon finom. Legjobb frissen fogyasztani belőle. Mivel nagyon könnyű a tésztája, jó párat el lehet belőle fogyasztani. Ez az adag pont egy hagyományos, nagyméretű gáztepsibe fér bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.