r
Nosalty Logó

Kecskesajtos avokádósaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kecskesajtos avokádósaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 329 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1319 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 329 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    118.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1789.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    199 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    899 micro
Összesen 1319 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az avokádót meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Egy kevés naranccsal meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg.
  2. A sajtot apró darabokra felvágjuk és az avokádóra halmozzuk.
  3. Az öntethez az olívaolajat, a narancslét, a zúzott fokhagymát, az őrölt mustármagot rúdmixerrel összedolgozzuk. A gyümölcsre öntjük. Sózzuk, esetleg borsozzuk.
  4. Pirítóssal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8918
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Időnként nem tudok ellenállni az avokádónak, pedig az igazat megvallva, nem egy finom gyümölcs. Valami mégis vonz benne, így készült ez a saláta.

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Én értem, mire gondolsz. Az avokádó olyan, mint egy karmester. Önmagában semmit sem ér, de néhány megfelel? hozzávalóval csodákra képes. :-)

Törölt felhasználó

:-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek