Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Avokádós édesburgonya-saláta

Avokádós édesburgonya-saláta
Avokádós édesburgonya-saláta
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ízletes saláta az avokádó- és édesburgonya-kedvelőknek.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, mossuk, kockákra (kb. 1,5 cm) vágjuk. Az édesburgonya-kockákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, jól elkeverjük, sóval, borssal fűszerezzük. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  2. A paradicsomokat mossuk, négybe vágjuk. Az avokádót elfelezzük, a magját kiemeljük, hámozzuk, kockákra vágjuk.
  3. A paradicsomot, az avokádót, a mentát és a koriandert az édesburgonyához adjuk. Meglocsoljuk a maradék olajjal és a citromlével, jól elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 1 608
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1967 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: saláta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

batátasaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

360
édesburgonya 500 g
avokádó 1 közepes db
koktélparadicsom 20 dkg
citromlé 2 ek
olívaolaj 2 ek
koriander 0.5 csokor
borsmentalevél 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint