r
Nosalty Logó

Arab kávétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mátayné Zsuzsa
Arab kávétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 594 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4761 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 326 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 594 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    255.6 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3805.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1584 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.9 g
  • Cukor
    486 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    346 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    409 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    1532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2107 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2412 micro
Összesen 4761 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 326 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta készítése:
  2. A cukrokat a tojássárgákkal habosra kavarjuk.
  3. Belekeverjük a reszelt csokoládét, az őrölt kávét, a sütőport, és a lisztet.
  4. Legvégül a tojások kemény habját könnyedén hozzáforgatjuk.
  5. Vajazott, lisztezett tortaformában közepes tűznél megsütjük.
  6. Amikor kihűlt, két lapra vágjuk.
  7. A krém készítése:
  8. A porcukrot a tojássárgákkal, az egész tojással, a vaníliás cukorral és a tejjel állandó kavarás mellett sűrűre főzzük.
  9. Időközben hozzáadjuk az erős feketekávét és a főzőcsokoládét.
  10. Amikor kihűlt, a krémhez keverjük a habosra kikevert vajat (vagy margarint).
  11. Ezzel a krémmel töltjük és vonjuk be a tortát.
  12. A tetéjét díszíthetjük tortadarával, vagy csokoládéforgácsokkal is.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 57306
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 21.

Ajánló

Megjegyzés: Süthetjük 26 cm tortaformában a tésztát, vagy pedig 25 x 35 cm-es tepsiben.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Arab kávétorta
Mátayné Zsuzsa 10 recept

Ezt a tortát a 800 receptes Süteményeskönyvből (1987-es kiadás) készítettem el. Nálunk már régóta kedvenc torta, különösen a férfiak szeretik.

Hozzászólások (23)

Törölt felhasználó

Szia! Engem érdekelne a recept, nagyon gusztának t?nik! De nekem mint kezd?nek fontos lenni tudni, hogy hány fokon kell sütni? Biztos buta kérdés, de a f?z?csokoládé az f?z?spudingot jelent? Illetve lehet-e az ?rölt szemes kávét instant pl. nescafé-val helyettesíteni? És abból szintén elég-e a 2 kk? Köszi: Csilla

Mátayné Zsuzsa

Kedves Csilla ! Örülök,hogy felkeltette érdekl?désedet a recept.Nem bánod meg,ha elkészíted.El?melegített kb.180 fokon kell sütni.Úgy 15-20 perc után végezz t?próbát.Csokoládét kell használni,lehet étcsoki is.?rölt szemes kévét kell használni.Bár én még nescaféval nem próbáltam,mert az eredeti recept is így írja. Nyugodtan kérdezz,ha valami még nem tiszta.Sok sikert,jó sütést kívánok. Szeretettel üdvözöllek: Zsuzsa

Törölt felhasználó

Amikor azt írod két lapba vágod, függ?leges vagy vízszintes vágásra gondolsz? Továbbá még azt szeretném kérdezni milyen méret? formát használsz?

Mátayné Zsuzsa

Kedves Látogató! Ha tepsibe sütöd a tortát akkor függ?legesen vágd kétfelé és úgy rakod egymásra.A tortaformába sütöttet viszont vízszintesen vágd ketté.Vigyázz vele,mert elég laza a tészta.Az én tepsim 25x35,a cm-es. A kapcsos tortaforma pedig 26 cm-es átmér?j?.Ha valami nem világos nyugodtan kérdezz. Sok sikert a sütéshez. Üdvözöllek: M.Zsuzsa

Anyika39

TEGNAP ESTE VALAMIFINOMSAGRA VAGYTUNK A NAGYLANYOMMAL. MEGLATTAM EZT A RECEPTET ES A SOK KREM A KEPEN ELVARAZSOLT. AZ IZE SEM MARADT EL A LATVANYTOL! iSTENI FINOM VOLT. KOSZI LIVIA

Mátayné Zsuzsa

Kedves Lívia ! Igazán örülök,hogy ízlett a torta.Gratulálok,és biztos többször is megsütitek. Üdvözöllek: Zsuzsa

Törölt felhasználó

Nagyon-nagyon finom volt! Az egész család szerette. Még a -kritikus, mesterszakács- nagyim is ízletesnek találta. :-) Annyi gondom volt vele, hogy a krém hozzávalóit (tojás, p.cukor, tej stb.) f?zés el?tt fel kellett volna vernem, vagy legalábbis összekutyulni úgy, hogy a tojások is "masszává" váljanak, mert így ilyen kis gömbökbe rendez?dtek egymás mellé, végül pedig kis csomókba álltak össze. =/ Így muszáj voltam átsz?rni a kész krémet, mert nem tehettem úgy a tortalapra. De a sz?rés után nagyon jó lett. :) A tetején egész sós + darabokra vágott mandulával, dióval, szeletelt mandulával díszítettem. A torta oldalát is szintén szeletelt mandulával t?zdeltem meg. Ja, igen, és a piskótalapokat kicsit meglocsoltam rummal. Hmmm, nagggyon megadta a bukéját! :)

Mátayné Zsuzsa

Kedves Beryll ! Gratulálok a sikeredhez!Igen,a s?r?re f?zés el?tt össze kell habver?vel keverni a dolgokat.Lehet hogy ezt a fontos információt kifelejtettem a recept leírásakor.De így is jó lett,ahogy írod.Én is köszönöm a jó tippeket a mandulás,diós díszítéshez.Legközelebb én is kipróbálom. Minden jót Neked és a Családnak. Mné Zsuzsa

Törölt felhasználó

még ma elkészitem biztos nagyon finom!

Mátayné Zsuzsa

Örülnék,ha közölnéd velem az eredményt ! Szerintem nem csalódsz. Üdv: Zsuzsa

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! Én a párom születésnapjára szeretném megsütni, de nincs kávéf?z?nk csak instant kávénk, ha azt összeporítom, az úgy mennyire használható? Sajnos nem tudok szerezni amolyan kávét, mert nincs aki megigya nálunk, a párom pedig nagy kávés szóval azért gondoltam egy ilyen különlegességet megsütni a szülinapjára... Válaszát el?re is köszönöm! DT

Mátayné Zsuzsa

Kedves DT! Remélem nem késtem el a válasszal.Szerintem instant kávéval is jó lesz.Kett? ev?kanál er?s fekete kávé kell a krémbe,ezért szerintem két ev?kanál forró vízbe feloldod az egy ev?kanál instant kávét és már kész is van.Jó lesz,meglátod. Üdv.: Zsuzsa

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! Köszönöm a gyors választ, még épp id?ben vagyok, viszont lenne még egy kérdésem. A párom nem ehet kakaó tartalmú ételeket (igen rossz neki emiatt), és arra gondoltam, hogy fehér csokival helyettesítem a csokit (abban "csak" kakaóvaj van, kakaó nincs), tehát valószín?leg nem így fog kinézni, de legalább az íze talán hasonló lesz. Remélem. Kérem ne haragudjon a sok zavarásért, de mivel életem els? sütije lesz, szeretném a lehet? legtökéletesebbre, és anyum nem ismeri a receptet, hogy t?le kérjek tanácsot, szóval nagyon várom a válaszát! :) Tisztelettel és üdvözlettel: DT

Mátayné Zsuzsa

Kedves DT! Nyugodtan készítsd el fehér csokival,legfeljebb nem barna lesz.Na és ? Az íze remélem kárpótol Benneteket ezért.Nem haragszom,nem zavarsz,szívesen válaszolok minden kérdésedre. Megkérlek írd meg hogy sikerült,jó?Sok sikert,minden jót és boldog születésnapot a kedves férjednek! Üdvözlettel: Zsuzsa

Boribon

Kedves Zsuzsa! A hetvegen sutit szeretnek sutni nevnapra es receptkeresgeles kozben ugyanugy jartam, mint Livia: ahogy meglattam ezt a guszta vastag kremreteget, rogton eldolt, hogy ezt a tortat fogom elkesziteni. A krembol a csokit ki szeretnem hagyni, mert nagy kaves vagyok, es nem szeretem, hogy a csoki eros izevel minden mas izt elnyom. Viszont csoki nelkul vajon megszilardul a krem? Vagy inkabb tegyek bele en is fehercsokit? Koszonom a valaszod!

Mátayné Zsuzsa

Kedves Boribon ! Én nem próbáltam csoki nélkül.Szerintem,hogy megszilárduljon rendesen kell bele a csoki.Próbáld ki fehér csokival,ha úgy gondolod.Meglátod,hogy inkább a kávéíz az amit érezni fogsz.Sok sikert a sütéshez,nem fogsz csalódni.Minden jót. Üdv.: Zsuzsa

Törölt felhasználó

Szia Zsuzsa! A kisfiam nézte ki a receptedet, kép alapján választott. Azonban az eredmény olyan finom lett, hogy ez vált a kedvenc édességünkké. Még 3 nap múlva is ugyanolyan fincsi volt, mint frissen. Most 7végén édesanyám születésnapjára is ezt fogom elkészíteni. Köszönöm:) Üdv: Ari

Mátayné Zsuzsa

Kedves Ari ! Örülök,hogy sikere volt a süteménynek ,gratulálok az eredményhez,ami a Te érdemed.Puszilom a kisfiadat,látod,milyen jó ízlése van ? Bízom benne,hogy édesanyádnak is ízleni és tetszeni fog.Isten éltesse! Minden jót kívánok Nektek. Szeretettel: Zsuzsa

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! Köszönöm leveledet, szerintem biztos örülni fog édesanyám, átadom neki a jókívánságodat. Holnap sütök, de ma kinyomtattam a receptet egy kollégan?mnek is, aki meglátta a tortás képet. Azt mondta, hisz nekem, hogy finom, mert mindig jó recepteket szoktam neki ajánlani. Úgyhogy 7végén ? is sütni fog:) Szeretettel üdvözöllek: Ari

Törölt felhasználó

a krém még mindig "bezavarosodik", pedig már vagy háromszor megcsináltam... miért van az, hogy tök szép eleinte, mikor f?zöm, aztán csomós lesz? valamennyire el tudom keverni botmixerrel, de a végeredmény akkor sem lesz szép, sima f?zött krém borzasztóan idegesít... :) egyébként az íze nagyon finom

Mátayné Zsuzsa

Szerintem sokat f?zöd a krémet.Legközelebb rövidebb ideig f?zd,majd meglátod sima lesz.Hát esztétikailag nem valami szép látvány.Már én is megjártam vele.Ne add fel,ha egyébként ízlik.Sok sikert.Üdvözöllek: Zsuzsa

Törölt felhasználó

kb. hány percig kell f?zni? szerintem az 5 perc az nem túl sok - kb. ennyi id? alatt csomósodik be

Mátayné Zsuzsa

Öt perc nem sok a f?zéshez, de ne legyen túl sok a t?z alatta.Lángterel?t ajánlok alá.Megpróbálhatod még g?z fölötti f?zést is. Örülök,ha a segítségedre lehettem.

Törölt felhasználó

a g?z fölötti f?zés tényleg nem rossz ötlet! ki akartam úgy is próbálni, de tartottam t?le, hogy túl sok id?be telik majd, míg igazán bes?r?södik hát, lehet, hogy sokáig kell mellette állni és kavargatni, de kipróbálom és megírom, hogy sikerült pénteken lesz a nagy sütikészítés - már el?re izgulok :D hallgató vagyok, de így sincs annyi szabadid?m, hogy kedvemre sütögessek, szóval kihasználom ezt a szabad péntekem majd jelentkezem, köszönöm! :]

Mátayné Zsuzsa

Szurkolok Neked !Légy szíves tájékoztass az eredményr?l.Sok sikert,és légy kitartó! Üdvözöllek: Zsuzsa

Törölt felhasználó

most nekem sem lett olyan intenzív a kávéíz, mint amilyen szokott lenni, de sebaj... az állaga viszont tuti lett! a következ?képpen készítettem: - kikavartam a tojást a cukorral - a tejet + a lef?zött feketét egybeöntöttem, majd megolvasztottam benne a csokit - miután a kávés-csokis tej kih?lt, robotgéppel összekutyultam a kikevert tojássárgákkal - g?z fölött kavargattam kb. 45-50 percig miután kih?lt a f?zött krém, kikevertem a vajjal sokáig tartott, de megérte - tökéletes lett a krém :) VÉGRE!

Mátayné Zsuzsa

Örülök a sikerednek !!!!!!!!!

Silverbaby

Kedves Zsusza! Nagyon szimpi a süti és el is szántam magam, hogy elkészítem, de egy aprócska dolgon fennakadtam. Bocsánat a buta kérdésért, de mi az a f?z?csokoládé? Tortabevonó?? A sütikhez többnyire ezt szoktam használni, erre gondoltál te is?? Köszönöm el?re is a válaszod! Üdvözlettel Silverbaby

Mátayné Zsuzsa

Ne haragudj,hogy csak most válaszolok,de ez a fránya gép nem hagyta.Jól tudod a tortabevonó a f?z?csokoládé.Én is azt használom.Sok sikert a sütéshez. Üdvözlettel: zsuzsa

illesera

Sziasztok ! Tegnap elkészült a tortám, nagyon finom lett ! :) Tapasztalatom szerint a krém készítésének az a titka, hogy kitartóan és szorgalmasan keverni kell, (kisrugóssal !!!!! )én kb. 15 percet álltam mellette. Amikor már kezdett elfogyni a türelmem, láttam, hogy végre s?r?södni kezd, akkor ment bele a csoki, és azzal már tökéletesen bes?rösödött.Viszont nekem nem lett elég intenzív a kávéíz, lehet, mert 70% kakaó tartalmú csokival készítettem. Legközelebb teszek bele egy kis nescafét is, úgy biztosan er?sebb lesz az íze . Köszi a receptet ! Üdv Era

Mátayné Zsuzsa

Nagyon jól csináltad,én is így szoktam.Szívesen a receptet . Zsuzsa

Olaszné Anci

Kedves Zsuzsa! Tegnap majdnem az egész családom megkóstolhatta a kávés sütidet és mondhatom nagy sikere volt! Azt hiszem,még sokszor megismétlem ezt a m?veletet!Köszönöm,szép napot és Tavaszt már végre! O-né Anci.

Mátayné Zsuzsa

Kedves Anci! Örülök a sikerednek.Gratulálok a sikeredhez!Már én is várom a tavaszt,hogy kiszabadulhassak a kertbe és kapirgálhassak. Szeretettel üdvözöllek: Zsuzsa

Törölt felhasználó

Anyósom szülinapjára elkészítettem.Én még az egyik tésztát megkentem áfonyalekvárral, hát valami fenséges lett. Köszönöm a receptet! Üdv:Anita

Mátayné Zsuzsa

Kedves Anita! Köszönöm a tippet,biztos finom lehetett.Én is kipróbálom.Egyébként és els?sorban GRATULÁLOK és minden jót kívánok: Zsuzsa

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek