r
Nosalty Logó

Kávékrémes szelet

Beáta
Kávékrémes szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a csokimázhoz

416
Kalória
7.5g
Fehérje
50.8g
Szénhidrát
20.4g
Zsír
28g
Víz
91.4g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
28.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a csokimázhoz

Összesen 416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a csokimázhoz

Összesen 4976 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a csokimázhoz

Összesen 300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    244.8 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2970.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    609.3 g
  • Cukor
    340 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    336.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1541 micro
Összesen 4976 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 300 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habbá verjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat és a sütőport. Ezekkel már csak addig verjük, amíg az olaj teljesen el nem keveredik.
  3. Végül a lisztet is óvatosan beleforgatjuk.
  4. Kiolajozott tepsibe (kb. 22 x 30 cm-es) öntjük. A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval, és 200 fokos sütőben (enyém gáz) tűpróbáig sütjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A Gála pudingport a tejjel és a kávéval kézi habverővel fél percig keverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a növényi tejszínt meg a porcukrot. Addig verjük, amíg egy jó állagú, masszív krémet nem kapunk.
  3. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krém kétharmadával. A maradék egyharmad rész a tetejére kerül.

Hozzávalók a csokimázhoz

  1. A csokimázhoz a tejszínt felforrósítjuk, és a felkockázott csokoládéra öntjük. 1-2 percig várunk, hogy a csoki olvadjon, majd gyors mozdulatokkal jól elkeverjük. Ha jó minőségű csokoládét használtunk, akkor egy aránylag sűrű, de jól kezelhető krémet kapunk. Ezt egy kanál vagy spatula segítségével rákenjük a sütink tetejére.
  2. Hűtőben pihentetjük 1-2 órát, és lehet is szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 22x30

Az alap klasszikus olajos piskóta. Én a tetejét sütés előtt megszórtam durvára vágott dióval. A krémhez eredetileg 150 ml tej kellene, így kapunk egy finom vaníliás krémet, de én most kávésat akartam. Ezért egy részét kávéra cseréltem. A csokiborítás pedig egyszerű, gyors, és ami a legfontosabb, szeletelés közben nem törik.

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...