r
Nosalty Logó

Kávékrémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Beáta
Kávékrémes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a csokimázhoz

Összesen 416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a csokimázhoz

Összesen 4976 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a csokimázhoz

Összesen 300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    244.8 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2970.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.3 g
  • Cukor
    340 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1541 micro
Összesen 4976 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a csokimázhoz

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habbá verjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat és a sütőport. Ezekkel már csak addig verjük, amíg az olaj teljesen el nem keveredik.
  3. Végül a lisztet is óvatosan beleforgatjuk.
  4. Kiolajozott tepsibe (kb. 22 x 30 cm-es) öntjük. A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval, és 200 fokos sütőben (enyém gáz) tűpróbáig sütjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A Gála pudingport a tejjel és a kávéval kézi habverővel fél percig keverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a növényi tejszínt meg a porcukrot. Addig verjük, amíg egy jó állagú, masszív krémet nem kapunk.
  3. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krém kétharmadával. A maradék egyharmad rész a tetejére kerül.

Hozzávalók a csokimázhoz

  1. A csokimázhoz a tejszínt felforrósítjuk, és a felkockázott csokoládéra öntjük. 1-2 percig várunk, hogy a csoki olvadjon, majd gyors mozdulatokkal jól elkeverjük. Ha jó minőségű csokoládét használtunk, akkor egy aránylag sűrű, de jól kezelhető krémet kapunk. Ezt egy kanál vagy spatula segítségével rákenjük a sütink tetejére.
  2. Hűtőben pihentetjük 1-2 órát, és lehet is szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 22x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6726
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kávékrémes szelet
Beáta 4 recept

Az alap klasszikus olajos piskóta. Én a tetejét sütés előtt megszórtam durvára vágott dióval. A krémhez eredetileg 150 ml tej kellene, így kapunk egy finom vaníliás krémet, de én most kávésat akartam. Ezért egy részét kávéra cseréltem. A csokiborítás pedig egyszerű, gyors, és ami a legfontosabb, szeletelés közben nem törik.

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek