Nosalty Logó

Hólabda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Hólabda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az oldalára és a tetejére

Összesen 1013 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az oldalára és a tetejére

Összesen 7095 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az oldalára és a tetejére

Összesen 303 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 1013 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    350.6 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7324.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1884 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    2851 mg
  • Nátrium
    1857 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    904 g
  • Cukor
    627 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    1235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2031 micro
Összesen 7095 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 303 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az oldalára és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, lassan hozzáadjuk a kakaót, vizet és a lisztet, amelyben elkevertük a sütőport.
  3. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és hozzáadjuk a tojásos masszához.
  4. Kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük.
  5. Amikor megsült, és kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (én olyan egyharapásosakat csináltam).
  6. Krém elkészítése:
  7. A tejből és a pudingporból sűrű pépet főzünk (tehetünk bele vaníliát ill. vaníliás cukrot).
  8. Amikor megfőtt a puding, még a forró pudingba belekeverjük a cukor felét.
  9. A vajat és a porcukrot simára keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingmasszát.
  10. Összeállítás:
  11. A kiszaggatott tésztát kettévágjuk, és megtöltjük kevés krémmel, összeborítjuk, majd a széleit körben megkenjük krémmel.
  12. Az így megkent sütit beleforgatjuk kókuszreszelékbe.
  13. A tetejére olvasztott csokoládét teszünk. (Én arany és fehér cukorgyöngyökkel díszítettem.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 96174
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Meg kell hagyni: van vele egy "kis" munka, de megéri :)...

Hozzászólások

Samy

Ez a sütike nagyon jól néz ki! Tényleg picit macerásnak t?nik, és el?re "utálom" magam érte, de meg fogom csinálni :)

Törölt felhasználó

Én is belevágok, úgyis rossz id?t mondanak hétvégére, lesz id?m "pepecselni" :) Köszi!

Törölt felhasználó

A sütit én úgy ismerem kozák sapka . Csak a krém nem puding benne hnem f?t krém szerintem sokkalta finomabb így .

Törölt felhasználó

Kedves Hópihe! Én is úgy ismerem, hogy kozák, illetve orosz sapka. Évek óta disziti az ünnepi asztalunkat. Legyen a neve bármi, fantasztikus süti, úgy izre - minst kinézésre.Üdv.Mary

Törölt felhasználó

Kedves Hopihe! Nagy orommel vennem ha ide irnad a fot krem receptjet es igy a tobbiek is eldonthetik melyik kremet hasznaljak a sutihez :) Meg en is kiprobalnam :) Szep napot csajok!

Törölt felhasználó

&nbshp; Kedves BiGi! Ha nemveszed tolakodásnak, szivesen megadom a saját verziómat, illetve a vajdaságit. Fél liter tejet forralni 6 kanál cukorral. 3 tojást, 10 kanál éles lisztet, 2 csomag vaniliás cukorral kikeverni 2,5 dl tejjel.Ezt a masszát belef?zni a forrásban lév? tejbe. l margarint kikeverni 20 dk porcukorral, összeállitani a kihült krémmel. A piskótából kiszaggatott pogácsákat kettévágjuk, megtöltjük krémmel, az oldalát is körbekenyjük, meghempergetjük kókuszreszeléjbe, tetejét bevonjuk csokimázzal.Szét estét ! üdv.Mary

Törölt felhasználó

Kedves rosemarz! Regebben mi is igy csinaltuk a "fozott" kremet és igy is biza nagyon nagyon finom :) Szerintem mindket verzioval ez a sutemeny nagyon finom, nem lehet elrontani :D

Törölt felhasználó

Kedves MIndenki! Megcsináltam Én is, nagyon finom lett. Annyit tennék hozzá, hogy én a f?zött krémmel csináltam, de csak a külsejét. Csináltam sima van. pudingot, és a f?zött krémb?l kevertem bele, ezzel töltöttem meg,,illetve lusta voltam szaggatni, így kockákra vágtam, a neve: hókocka lett. Jó sütést mindenkinek!

kleróz

F?zött krémmel csináltam.Nagyon finom.

focaccina

szia!nagyon guszta, holnap meg szeretnèm sutni, mekkora tepsiben sutotted?ès kb hàny darab lesz belole?koszi szia judit

Törölt felhasználó

kedves focaccina, en 30x40cm-es sutoben sutottem es hat en imadom a mini sutiket elegge picikre szaggattam igy lett belole kb 40 db, de a baratnom nagyobb szaggatoval szaggatja es neki persze kevesebb jott ki ebbol az adagbol :) Amugy a hulladekbol lehet csinalni finom puncs-golyot :D

focaccina

koszi a gyors vàlaszt, az elobb lettem kèsz, vègul fozott krèmmel csinàltam Mary receptje alapjàn amit ezuton is koszonok neki!ehhez a piskota mennyisèghez kicsit sok legkozelebb felezem az adagot...amugy nagyon finom, a piskòta is szuperul sikerult ès a "hulladèkot" is felhasznàltam ahogy tanàcsoltad puncsgolyòkat csinàltam belole! :) pontosan 35 db sutim ès 30 db golyòm lett ebbol a mennyisègbol!tèny hogy nem kicsit maceràs de megèri! :)koszonom ezt a remek receptet ès tovàbbi jo sutogetèst ès boldog uj èvet kivànok! :)

Törölt felhasználó

Kis "?rületbe kerget?s", aprólékos sütemény, de megéri folytatni és befejezni, mert sok jön ki bel?le, és nagyon finom! Egyik kedvencem lett, jó a recept is teljesen. Amint felkészülök rá, hamarosan újra elkészítem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az oldalára és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!

9 tárgy, amit most dobj ki!

9 tárgy, amiről most megmondjuk, hogy útban vannak neked, és a legjobb lenne őket kidobni, megszabadulni tőlük. Nincs mese, nincs apelláta.