Nosalty Logó

Kavart mézes krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Kavart mézes krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Krémhez

Első tészta

Második tészta

Tetejére

Összesen 1169 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Krémhez

Első tészta

Második tészta

Tetejére

Összesen 9339 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Krémhez

Első tészta

Második tészta

Tetejére

Összesen 273 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 1169 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    467.7 g
  • Telített zsírsav
    239 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    2187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8269.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    2299 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    2731 mg
  • Nátrium
    2241 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1130.3 g
  • Cukor
    615 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2950 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    1285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2901 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2094 micro
Összesen 9339 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 273 Kcal

Hozzávalók

Krémhez

Első tészta

Második tészta

Tetejére

Elkészítés

Krémhez

  1. A pudingot megfőzzük, ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat, és hűtőbe tesszük.
  2. A mézes tészta összetevőit -a liszt kivételével- vízfürdőn összemelegítjük (kb 5-7 perc). A lángot elzárjuk, hozzáadjuk a lisztet, gyorsan elkavarjuk, amikor egynemű a tészta lemérjük, pontosan félbeosztjuk, az egyik darabot visszatesszük az edénybe, és lefedjük. A másikat fólia között gyorsan kinyújtjuk.
  3. Előmelegített sütőben tepsiháton, sütőpapíron megsütjük (10-12 perc). Ezalatt kinyújtjuk a másik lapot, azt is megsütjük.
  4. Kavart tészta: A 6 tojásfehérjéből habot verünk, miközben váltakozva adagoljuk kanalanként a cukrot és a vizet. Amikor már kemény a hab, egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját 1-es fokozaton, majd beleforgatjuk a liszt, dió, sütőpor keverékét. Óvatosan, hogy ne törjük össze a habot.
  5. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A tepsi mérete megegyezik a mézes lapok méretével.
  6. Amikor mindennel elkészültünk, összerakjuk a tésztát. Alulra teszünk egy mézes lapot, rásimítjuk a krém felét, rá a kavart lap, erre jön a krém másik fele, majd a mézes. A tetejét csokimázzal vonjuk be.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x33
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 40504
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 18.

Receptkategóriák

Csiki Piroska 228 recept

Azóta, hogy a fotó készült, már újra megsütöttem, annyit változtattam, hogy a piskótalapot vízszintesen elvágtam, és savanykás lekvárral megkentem. Így 4 lapos süti lett. Érdemes olyankor sütni, amikor vendégeink jönnek, mert kiadós sütemény. 8 személyt írtam az adagnál, de 16-an ettünk belőle. Vigyázzunk, a mézes lapokat ne süssük túl! Az elkészült tésztát lefóliázva hűtőben tartjuk, amíg megpuhul. Jó, ha egy nappal előbb megsütjük.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki!Gratulálok!

Csiki Piroska

Köszönöm szépen kedves Petrezselyem.:)

Torma

Csodásak Piroska, és olyan jól tanítod a hozzá-nem-értõt, mint pl. engem.. :) T

Csiki Piroska

Köszönöm Tormikám. Te aztán igazán nem vagy hozzá-nem-ért?, aki olyan csodás recepteket raksz fel. Szép vasárnapot. Piroska

Torma

De, de, ez igaz Piroska; édes sütésben totál kezdõ vagyok!!! Nekünk már el is múlt a vasárnap; de jól...párommal süöttünk egy szuper fincsi kenyeret, kinti tûzön! Félbarna-magosat; a lencse-gulyás mellé :))) Kellemes hetet, minden jóval, Tormi :)

Fahéj

Piroska, ez gyönyör?!!! :) Nagyon ügyes vagy, ilyen szépre vágni tudom, hogy nem könny?. Mentem is, és sütöm is, amint lesz valami alkalom, mert nagyon tetszik. Üdv: Fahéj

Csiki Piroska

Köszönöm kedves Fahéj. Remélem tetszeni fog, ha majd elkészíted. Szép vasárnapestét kívánok . Üdv: Piroska

Törölt felhasználó

Hát ezt elmentettem. Köszi a receptet, meg is sütöm.

Csiki Piroska

Örülök, hogy tetszik.:)

Control

Gyönyör?! Mentve és köszi! Szép napot: Éva

Csiki Piroska

Köszönöm szépen Éva. Neked is szép napot: Piroska

pussycat

Kedves Piroska! Ez a suti profi munka, nagyon szep! puszi, Veronika

Csiki Piroska

Köszönöm szépen Veronika, aranyos vagy. Puszi: Piroska

helena26

Gyönyörködtem ebben a szelet süteményben,mert olyan szép!

Csiki Piroska

Köszönöm, finom is .

einzweidrei

Namármost: a 4 csomag pudingporhoz normál esetben 2 liter tej kell. Itt 1.1 l szerepel, ami addig oké, hogy s?r?bb textúra kell a vajhoz. De: f?zés közben mikor kell lehúzni a t?zr?l? Amikor kicsit kezd s?r?södni vagy kés?bb? Rögvest érdemes csomómentesre keverni még pudingkorában vagy kih?lve is sikerülni fog a csomómentesség? A pudinghoz tartozik a 20 dkg cukor?

Csiki Piroska

A pudingot úgy szoktam készíteni, hogy a tej nagyobb részét felteszem forrni. 3-4 dl-el elkavarom a pudingport, amikor forr a tej 2 mer?kanálnyit a forró tejb?l hozzáöntök a hideg pudingos tejhez, elkavarom és rögtön öntöm a forrásban lév? tejhez és gyorsan kavarom amíg össze áll. 1-2 dl tejjel lehet többet tenni, de nem kell nagyon elhígítani a pudingot. Melegen kell simára kavarni. A 20 dg cukor a pudinghoz, a 20 dkg porcukor a vajhoz jön.

einzweidrei

Jaj, köszönöm szépen:)

einzweidrei

Elkészült a m?. Nekem irtó lágy és ragacsos lett a kakaós réteg, úgyhogy fel kellett találnom magam: nem fólia között nyújtani, mert az életben nem jött volna le róla, hanem fel a tepsi hátára a tészta és vizes ujjakkal (folyamatos vízbe nyúlásokkal) elnyújtottam: király lett. A piskótánál nem vágtam, miért pont ásványvíz a víz, és ha az, akkor mentes vagy buborékos, úgyhogy kapott egyszer?en vizet, oszt' jóvan', azzal is m?ködik. A krémet megkóstoltam, remek. Nem kaptam tejszín íz? pudingport, úgyhogy kénytelen volt oroszkrémmel beérni a lelkem. Majd vagy 2 nap múlva kap csokit a tetejére, aztán felvágom. Köszönet a receptért.

Hozzávalók

Krémhez

Első tészta

Második tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.