r
Nosalty Logó

Gesztenyés mézes krémes Iluskától

Iluska
Gesztenyés mézes krémes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Mézes lap

Krémek

1296
Kalória
18.4g
Fehérje
199.9g
Szénhidrát
46.1g
Zsír
44.8g
Víz
79.8g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
97.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Mézes lap

Krémek

Összesen 1296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Mézes lap

Krémek

Összesen 7768 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Mézes lap

Krémek

Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    199.9 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    276.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3217.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    911 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1199.2 g
  • Cukor
    585 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    268.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2195 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1489 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 7768 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 309 kcal

Elkészítés

Mézes lap

  1. A margarint, a cukrot, a tojást, a mézet a tejjel, a szódabikarbónával lassú tűzön összefőzzük, karamell színűre. Mikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a lisztet, amivel sima tésztává gyúrjuk. 1 órát hagyjuk pihenni!
  2. A krémet ez idő alatt készíthetjük el!
  3. A tésztából 4 lapot sütünk (célszerű megmérni, és úgy elosztani). Egyenként kinyújtjuk kb. 35x23 cm-re, és sütőpapírra tesszük nagyobb tepsiben, vagy épp a tepsi hátán megsütni.
  4. Mikor kihűltek a lapok, az első lapot megkenjük a krém felével. Rátesszük a második lapot, arra kenjük a gesztenyés krémet.
  5. Rátesszük a 3. lapot. Amit a maradék krémmel kenünk meg. A 4. lapot is ráhelyezzük, tortabevonót olvasztunk az olajjal, vízgőz felett, és egyenletesen elsimítjuk a tetején. Fehér csokit is olvaszthatunk, és azzal márványos mintát rajzolhatunk. Hagyjuk puhulni a süteményt másnapig. Majd szeleteljük. Jó étvágyat!!

Krémek

  1. A tejből pár kanállal elveszünk, és simára keverjük a liszttel. A többit elkezdjük főzni a beleszórt búzadarával. Mikor majdnem forr, belekeverjük a lisztes tejet és a vaníliás cukrot. Besűrítjük. Kihűtjük. A porcukrot elkeverjük a szobahőmérsékletű margarinnal.
  2. A kihűlt krémet elegyítjük a porcukros vajjal, érdemes gépi mixert használni, és jó sima krémet keverni.
  3. Két lapra való krémet gondolatban félreteszünk, a többit egy külön tálban elkeverjük a gesztenyemasszával. A felvert tejszínhabot is beleforgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 9 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Annyira jól sikerült, és olyan finom lett, hogy a vendégek nem győzték enni, de csomagoltam be nekik. Nagyon jól harmonizál a két krém együtt, úgyhogy jól kigondoltam én ezeket a krémeket, hogy összehozom. Tipikus karácsonyi édesség, de bármikor elkészíthető! :-))))

Nosalty stories

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Pontot tettek az örökös vita végére: kiderült, hogy az igazi...

Régóta fennálló vita övezi a műfenyő vs. valódi fenyő témakörét. Vajon melyik megvásárlásával ártunk többet a környezetünknek? A kivágott fákkal vagy a sok műanyaggal és melléktermékkel, ami egy műfenyő gyártása során keletkezik? Az Ökológiai Kutatóközpont elmondta, melyiket érdemes választani, ha a cél a fenntarthatóság.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...