adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Mézes lap
-
8 dkg margarin
-
23 dkg cukor
-
3 ek méz
-
2 db tojás
-
4 ek tej
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
60 dkg finomliszt
-
10 dkg tortabevonó
Krémek
-
5 dl tej
-
3 evőkanál búzadara
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
25 dkg gesztenyemassza
-
1 dl habtejszín
1296
Kalória
18.4g
Fehérje
199.9g
Szénhidrát
46.1g
Zsír
44.8g
Víz
79.8g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
97.5g
Cukor
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 15% Zsír
Mézes lap
-
13g margarin96 kcal
-
38g cukor148 kcal
-
13g méz38 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
7g tej4 kcal
-
0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
17g tortabevonó91 kcal
Krémek
-
83g tej47 kcal
-
6g búzadara22 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
13 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
Összesen
1296
kcal
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 15% Zsír
Mézes lap
-
80g margarin574 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
75g méz228 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g tej22 kcal
-
0 kcal
-
600g finomliszt2184 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
Krémek
-
500g tej280 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
7768
kcal
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 15% Zsír
Mézes lap
-
3.2g margarin23 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
3g méz9 kcal
-
4.4g tojás5 kcal
-
1.6g tej1 kcal
-
0 kcal
-
23.8g finomliszt87 kcal
-
4g tortabevonó22 kcal
Krémek
-
19.8g tej11 kcal
-
1.4g búzadara5 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
6g margarin43 kcal
-
7.9g porcukor31 kcal
-
9.9g gesztenyemassza18 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
Összesen
309
kcal
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 46.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 536.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 199.9 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 366 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
1296
kcal
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.6 g
Zsír
-
Összesen 276.9 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 479 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3217.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 911 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 329 mg
-
Foszfor 1203 mg
-
Nátrium 491 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrát
-
Összesen 1199.2 g
-
Cukor 585 mg
-
Élelmi rost 26 mg
Víz
-
Összesen 268.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2320 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 227 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 397 mg
-
Retinol - A vitamin: 2195 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1489 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 631 micro
Összesen
7768
kcal
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 47.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 10.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
309
kcal
Elkészítés
Mézes lap
- A margarint, a cukrot, a tojást, a mézet a tejjel, a szódabikarbónával lassú tűzön összefőzzük, karamell színűre. Mikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a lisztet, amivel sima tésztává gyúrjuk. 1 órát hagyjuk pihenni!
- A krémet ez idő alatt készíthetjük el!
- A tésztából 4 lapot sütünk (célszerű megmérni, és úgy elosztani). Egyenként kinyújtjuk kb. 35x23 cm-re, és sütőpapírra tesszük nagyobb tepsiben, vagy épp a tepsi hátán megsütni.
- Mikor kihűltek a lapok, az első lapot megkenjük a krém felével. Rátesszük a második lapot, arra kenjük a gesztenyés krémet.
- Rátesszük a 3. lapot. Amit a maradék krémmel kenünk meg. A 4. lapot is ráhelyezzük, tortabevonót olvasztunk az olajjal, vízgőz felett, és egyenletesen elsimítjuk a tetején. Fehér csokit is olvaszthatunk, és azzal márványos mintát rajzolhatunk. Hagyjuk puhulni a süteményt másnapig. Majd szeleteljük. Jó étvágyat!!
Krémek
- A tejből pár kanállal elveszünk, és simára keverjük a liszttel. A többit elkezdjük főzni a beleszórt búzadarával. Mikor majdnem forr, belekeverjük a lisztes tejet és a vaníliás cukrot. Besűrítjük. Kihűtjük. A porcukrot elkeverjük a szobahőmérsékletű margarinnal.
- A kihűlt krémet elegyítjük a porcukros vajjal, érdemes gépi mixert használni, és jó sima krémet keverni.
- Két lapra való krémet gondolatban félreteszünk, a többit egy külön tálban elkeverjük a gesztenyemasszával. A felvert tejszínhabot is beleforgatjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 60 p
- Sütés ideje: 9 p
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Annyira jól sikerült, és olyan finom lett, hogy a vendégek nem győzték enni, de csomagoltam be nekik. Nagyon jól harmonizál a két krém együtt, úgyhogy jól kigondoltam én ezeket a krémeket, hogy összehozom. Tipikus karácsonyi édesség, de bármikor elkészíthető! :-))))