Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Katóka szelet

Katóka szelet
Katóka szelet
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régi sütemény, melyet nagymamámtól örököltem, és most már én készítem.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

ajánlat

Nagyon sokáig eláll és jó kiadós.
Minél nagyobb tepsi hátán érdemes sütni, mert akkor jó vékonyra lehet nyújtani.
Sütéskor a tészta megemelkedik és annál finomabb, minél vékonyabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, a cukorral, sütőporral, csipet sóval elkeverjük.
  2. Belemorzsoljuk a zsírt,  a tojássárgákkal és kevés tejjel összegyúrjuk a tésztát.
  3. 3 cipóra osztjuk és  vékonyra nyújtjuk.
  4. Előmelegített sütőben tepsi hátán világos rózsaszínre sütjük a lapokat.
  5. Egy lapot összemorzsolunk, és leöntjük meleg tejjel.
  6. Ráhintjük a vaníliás cukrot, porcukrot és összekeverjük.
  7. Belekeverjük a többi hozzávalót: barackekvárt, kakaóport, rumot. Végül a vajjal jól kikeverjük.
  8. Ezt a masszát a két lap közé simítjuk.
  9. Tetejére fehér mázat teszünk, melyhez gőz felett felverjük a habot a cukorral jó keményre.
  10. A kemény habot elegyengetjük a tészta lapon.
  11. Ha kicsit már keményedik villával mintásra húzkodjuk.
  12. Másnap vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 55 470
elküldve: 5
receptkönyvben: 660
elkészítve: 10/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tojáshabos lekváros szelet, kakaókrémes-tojáshabos szelet

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K.Niki
K.Niki / K.Niki Wed, 2012-05-16 10:29

Többször megsütöttem a süteményedet ,nálunk mindenki imádja!Én van amikor egy párszem durvára tört diót vagy mogyorót is csempészek bele .A gyerekek nem igazán szerették a tojásfehérjét a tetején így nálunk olvasztott csoki kerül rá.
Olvastam több hozzászólásban,hogy híg lett a töltelék.
Egy jó tanácsot ha adhatok:
tésztára öntöm a forró tejet amibe a vajat is felolvasztom,hagyom egy kicsit ázni és botmixerrel pépesítem .Nekem így gyorsabb és igazán krémes tölteléket kapok.
Köszönet a receptért!

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Sat, 2012-04-07 13:54

Sajna nekem nem jött össze ez a süti,pedig mindent a recept szerint csináltam.A 0.5 liter tej rengeteg,még másnapra sem állt össze,egy híg valami lett a töltelék,igy kénytelen voltam a két megsült lapot is belemorzsolni,gondoltam csinálok valami " golyókat",aztán inkább betöltöttem két piskótalap közé.Most várom a hatást,hogy mit szólnak hozzá!!!

zsoharkati
zsoharkati Wed, 2013-07-03 16:33

Én szűk 2 dl tejet használtam a töltelékhez.Így tökéletes lett.

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2012-02-11 10:39

Ez egy olyan igazi békebeli nagymamát látogatós vidéki finom íz...:-)

rganita
rganita Mon, 2011-08-01 22:00

Hétvégén megsütöttem. Nem ment bele a fél liter tej,apránként adagoltam és észre lehetett venni,mikor lett jó állagú a krém. A süti osztatlan sikert aratott.Köszönjük a receptet,ment a kedvencek közé.
Üdv:Anita

Anikó 71
Anikó 71 Sat, 2011-07-23 09:56

Szia Mária!
Ez egy nagyon finom süti én úgy ismerem, hogy a tetejére csokit reszelnek!

Üdv. Anikó

mézecske74
mézecske74 / mézecske74 Fri, 2011-04-01 16:02

Szia Maria! megcsináltam a te verziódal nekem túl híg lett a töltelék. De amúgy ez is fincsi Puszi szép napot

emilee
emilee Sun, 2011-01-23 10:23

Nemrég készítettem el ezt a sütit. Nagyon finom lett, csak én úgy kezdtem, hogy 3 dl tejet melegítettem meg és abba raktam bele a rumot és az aromát, de híg lett a kém. Szerencsére azért szeletelhető lett:)
Szóval szerintem sok a 0,5 liter tej, vagy lehet, hogy elírtad?

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sun, 2011-01-23 17:49

Nem szokott sok lenni a tej.de nem mindíg kell a fél liter, a receptet nagyon régen készítem és nem szokott híg lenni a töltelék.Ha szárazabbra sül a tészta akkor többet vesz fel

Ildihó
Ildihó / Ildihó Fri, 2009-11-13 13:24

Megelőztél ezzel a recepttel, régóta meg akarom már én is csinálni :) Így legalább már nem kell keresgetnem :)
Köszönöm, hogy Te megtetted, és köszönöm, hogy imádott nagyim emlékét hoztad elő vele, nekem is mindig ő sütött ilyet!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sat, 2009-11-14 17:18

Kedves Ildiho!
Bocs, hogy megelőztelek, most süti nagyüzem volt nálunk, mert a lányom 18. szülinapjára sok minden készült.
Így került elő ez a recept, amit nálunk is a nagymamám sütött valamikor mindíg a családi ünnepekre.
Nagyon örülök, hogy örömet okoztam vele! Marika

685
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 3 db
sütőpor 1 csomag
porcukor 15 dkg
mangalica zsír 15 dkg
tej 0.5 l
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
rum 0.5 dl
mandulaaroma 10 ml
tojásfehérje 3 db
porcukor 30 dkg
citromlé 1 ek