r
Nosalty Logó

Katóka szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Katóka szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 688 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 6874 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 322 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 688 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    264.9 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5806.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    2164 mg
  • Nátrium
    1469 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1007.1 g
  • Cukor
    601 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 6874 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 322 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk, a cukorral, sütőporral, csipet sóval elkeverjük.
  2. Belemorzsoljuk a zsírt, a tojássárgákkal és kevés tejjel összegyúrjuk a tésztát.
  3. 3 cipóra osztjuk és vékonyra nyújtjuk.
  4. Előmelegített sütőben tepsi hátán világos rózsaszínre sütjük a lapokat.
  5. Egy lapot összemorzsolunk, és leöntjük meleg tejjel.
  6. Ráhintjük a vaníliás cukrot, porcukrot és összekeverjük.
  7. Belekeverjük a többi hozzávalót: barackekvárt, kakaóport, rumot. Végül a vajjal jól kikeverjük.
  8. Ezt a masszát a két lap közé simítjuk.
  9. Tetejére fehér mázat teszünk, melyhez gőz felett felverjük a habot a cukorral jó keményre.
  10. A kemény habot elegyengetjük a tészta lapon.
  11. Ha kicsit már keményedik villával mintásra húzkodjuk.
  12. Másnap vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 60923
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 13.

Ajánló

Nagyon sokáig eláll és jó kiadós. Minél nagyobb tepsi hátán érdemes sütni, mert akkor jó vékonyra lehet nyújtani. Sütéskor a tészta megemelkedik és annál finomabb, minél vékonyabb.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon régi sütemény, melyet nagymamámtól örököltem, és most már én készítem.

Hozzászólások (8)

Törölt felhasználó

Megel?ztél ezzel a recepttel, régóta meg akarom már én is csinálni :) Így legalább már nem kell keresgetnem :) Köszönöm, hogy Te megtetted, és köszönöm, hogy imádott nagyim emlékét hoztad el? vele, nekem is mindig ? sütött ilyet!

Törölt felhasználó

Kedves Ildiho! Bocs, hogy megel?ztelek, most süti nagyüzem volt nálunk, mert a lányom 18. szülinapjára sok minden készült. Így került el? ez a recept, amit nálunk is a nagymamám sütött valamikor mindíg a családi ünnepekre. Nagyon örülök, hogy örömet okoztam vele! Marika

Törölt felhasználó

Nemrég készítettem el ezt a sütit. Nagyon finom lett, csak én úgy kezdtem, hogy 3 dl tejet melegítettem meg és abba raktam bele a rumot és az aromát, de híg lett a kém. Szerencsére azért szeletelhet? lett:) Szóval szerintem sok a 0,5 liter tej, vagy lehet, hogy elírtad?

Törölt felhasználó

Nem szokott sok lenni a tej.de nem mindíg kell a fél liter, a receptet nagyon régen készítem és nem szokott híg lenni a töltelék.Ha szárazabbra sül a tészta akkor többet vesz fel

mézecske74

Szia Maria! megcsináltam a te verziódal nekem túl híg lett a töltelék. De amúgy ez is fincsi Puszi szép napot

Anikó 71

Szia Mária! Ez egy nagyon finom süti én úgy ismerem, hogy a tetejére csokit reszelnek! Üdv. Anikó

Törölt felhasználó

Hétvégén megsütöttem. Nem ment bele a fél liter tej,apránként adagoltam és észre lehetett venni,mikor lett jó állagú a krém. A süti osztatlan sikert aratott.Köszönjük a receptet,ment a kedvencek közé. Üdv:Anita

Tmea

Ez egy olyan igazi békebeli nagymamát látogatós vidéki finom íz...:-)

Ágicámdrágám

Sajna nekem nem jött össze ez a süti,pedig mindent a recept szerint csináltam.A 0.5 liter tej rengeteg,még másnapra sem állt össze,egy híg valami lett a töltelék,igy kénytelen voltam a két megsült lapot is belemorzsolni,gondoltam csinálok valami " golyókat",aztán inkább betöltöttem két piskótalap közé.Most várom a hatást,hogy mit szólnak hozzá!!!

zsoharkati

Én sz?k 2 dl tejet használtam a töltelékhez.Így tökéletes lett.

Törölt felhasználó

Többször megsütöttem a süteményedet ,nálunk mindenki imádja!Én van amikor egy párszem durvára tört diót vagy mogyorót is csempészek bele .A gyerekek nem igazán szerették a tojásfehérjét a tetején így nálunk olvasztott csoki kerül rá. Olvastam több hozzászólásban,hogy híg lett a töltelék. Egy jó tanácsot ha adhatok: tésztára öntöm a forró tejet amibe a vajat is felolvasztom,hagyom egy kicsit ázni és botmixerrel pépesítem .Nekem így gyorsabb és igazán krémes tölteléket kapok. Köszönet a receptért!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.