Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Női szeszély ahogy Györgyi készíti

Női szeszély ahogy Györgyi készíti
Női szeszély ahogy Györgyi készíti
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (64)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem kedvenc süteménye, pillanatok alatt el tud tűntetni egy tepsivel belőle. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Tojásfehérjét mindig a férjem veri fel a nagyi réz üstjében kézzel és nem gépi mix-el.A fehérjéhez egy csipet sót adunk,a cukrot akkor adjuk hozzá ,amikor már elég szilárd a hab.Olyan keményre tudja felverni,hogy ha az üstöt fejreállítom akkor sem esik ki belőle. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 14 dkg szobahőmérsékletű margarint habosra keverünk 7 tojássárgájával és 14 dkg cukorral, majd hozzákeverjük a kávéskanálnyi sütőporral elkevert 14 dkg lisztet.
  2. Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk, és belerakjuk a tésztát. Ez egy elég sűrű tészta, nem folyós, ezért segíteni kell kenőlapáttal vagy késsel szétterülni a tepsibe. Egyébként a meleg hatására szépen elterül.
  3. Sütőben szinte készre sütjük. Amíg sül, a 7 tojásfehérjét 14 dkg cukorral kőkeményre felverjük.
  4. Kivesszük a sütőből, baracklekvárral gazdagon megkenjük és rárakjuk a tojásfehérjét, majd visszatesszük a sütőbe 5-6 percre, amíg szép színt kap a teteje.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24×34 cm
  • elkészítettem: 120 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 179 809
elküldve: 82
receptkönyvben: 1 762
elkészítve: 120/158
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros-habos sütemény, tojásfehérjehabos-lekváros sütemény, baracklekváros sütemény sült tojásfehérjehabbal

Hozzászólások (64)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marop
marop Sun, 2018-02-11 14:07

Nagy kedvenc, és könnyű megcsinálni! :-)) Az a jó, hogy tejérzékenyek is alapból fogyaszthatják. Lisztérzékeny ismerősömnek kipróbáltam ma rizsliszttel, úgy is működik és nagyon finom, csak nagyon omlós lesz a tésztája, óvatosan kell vele bánni, amikor az ember felvágja vagy kivesz egy szeletet. De semmit nem kellett változtatni emiatt a recepten.

gyurmatorta
gyurmatorta Thu, 2017-08-17 11:35

Baracklekvár befőzése utáni maradékhoz kerestem egy jó receptet. Elkészítettem, pont úgy, ahogy le van írva, melléolvastam a hozzászólásokat, s tökéletes sütit kaptam. Pont ilyen szép lett, mint a képen, és nagyon finom is! Köszönöm szépen a receptet!

mentőbot
mentőbot Wed, 2017-03-15 16:24

Egyszerű,de nagyszerű!Nagyon finom sütemény,a férjem kedvence,így elég sűrűn kell megsütni!Köszönjük a receptet!

kovigyrogy
Kovács Györgyi / kovigyrogy Thu, 2017-01-19 21:51

Próbáld meg a habot úgy rásimítani a tetejére,hogy a tepsi oldalához ne érjen,illetve,ha kész akkor ne vedd rögtön ki a sütőből.Zárd el és egy kis résnyire nyisd csak.1/4 óra múlva vedd csak ki. :) Remélem segítettem :)

lilibe
lilibe Sun, 2016-04-03 12:54

mi kelt tésztával szeretjük... az még soha nem ázott el a lekvártól..

lindababa
lindababa Wed, 2015-09-23 14:45

Most lettem kész vele, még hűl. De vidám sütés volt, mert amikor belekentem a sárga masszát a tepsibe, utána vettem észre, hogy a liszt kimaradt belőle. Visszakapartam, továbbkevertem. :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2015-04-19 01:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.04.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

kiscsillag1222
kiscsillag1222 Tue, 2015-04-07 12:38

Bolti lekvárt használtam,azt a hagyományos sárgabarackosat. Nem az a kis kiszerelésű,hanem az a nagyobb tégelyes,már most a nevét nem tudom,de lehet tudod is melyikre gondolok. A másodiknál mikor sütöttem,már kevesebb lekvárt tettem rá,de ugyanúgy elázott az a tészta is,úgyhogy nem tudom mi lehetett a baj. De legközelebb hátha sikerül majd,mert szeretném még megsütni,mert egyébként finom süti. :)

kiscsillag1222
kiscsillag1222 Wed, 2015-04-01 15:01

Tavaly elkészítettem ezt a sütit,ahogy írtam torta formában. Kinézetre jó lett,de nekem a tésztája valamiért elázott. Talán a lekvár miatt,nem tudom... Mindent úgy csináltam,ahogy le volt írva,kétszer sütöttem meg egymás után a sütit,és mind a kétszer el volt ázva a tészta. Talán túl sok lett a lekvár vagy mi lehetett az oka szerintetek? Egyébként ízre finom volt.

kovigyrogy
Kovács Györgyi / kovigyrogy Wed, 2015-04-01 20:13

Szia! Szerintem próbáld meg egy kicsit tovább sütni,és esetleg kevesebb lekvárt,vagy másféle lekvárt rakni rá?Házi lekvárt használtál?Nem volt túl folyós?

Keti27
Keti27 / Keti27 Tue, 2015-03-24 13:18

Nagyon örülök, hogy rábukkantam erre a receptre: a mama süt nálunk ilyet, és mi "Lusta asszony"-nak hívjuk :) hamarosan én is kipróbálom!

U. M. Petra
U. M. Petra Fri, 2014-11-28 15:00

Most sül többedszerre, isteni és gyönyörű! Köszönöm a receptet. :-)

anna0131
anna0131 Sat, 2014-11-15 13:36

jó recept, NAGYON FINOM LETT! Én krémes túrót is tettem a lekvár és a hab közé!

kat52
kat52 Sat, 2014-11-01 16:51

Sajnos nekem nem sikerült!Mindent a recept szerint csináltam,de ahogy sült a tészta,kifolyt belőle a margarin.Rátettem utána a lekvárt,és a tojásfehérjéből vert habot,az meg pillanatok alatt majdnem megégett rajta.Nem tudom,hogy mit csinálhattam rosszul,pedig a hozzászólásokból ítélve,másoknak jó lett.

kovigyrogy
Kovács Györgyi / kovigyrogy Tue, 2014-11-04 21:12

Szia! Nagyon sajnálom,hogy nem sikerült a sütid.Nem tudom mit ronthattál el.A tojássárgáját a cukorral és a margarinnal kézi mixerrel kell jól kidolgozni,majd hozzáadni a többi hozzávalót.Szinte majdnem készre kell sütni,rákenni a lekvárt és ráhalmozni a felvert tojásfehérje habját.Visszatenni a sütőbe és már csak addig sütni amíg szép színt kap a hab teteje.Nem lehet hogy valamilyen olcsó margarint használtál és az nem volt jó??

kiscsillag1222
kiscsillag1222 Thu, 2014-01-16 12:08

Szia! Én ezt a sütit torta formában szeretném megsütni. Nekem 27cm-es a formám. Szerinted ez a mennyiség elegendő hogy ne legyen túl lapos a tészta?

kovigyrogy
Kovács Györgyi / kovigyrogy Thu, 2014-01-16 16:55

Szia!
Én még soha nem sütöttem meg tortaformában.A tésztának nem is kell magasnak lennie.A lényeg,hogy jó keményre kell felverni a tojásfehérjét,mert az adja a magasságot.Szerintem elég a 27 cm-es formába.
Üdvözlettel:Györgyi

agota21
agota21 Wed, 2013-08-28 14:13

szia . mikor ráteszed a habot nem veszed visszább ha hő fokot? h csak szárizsd?

Ninane
Ninane Sat, 2013-05-25 09:44

Ez nagyon finom, nekem jobban ízlik mint az élesztős változat, ezentúl így készítem. Az is tetszik hogy a sok tojástól olyan piskóta jellegű a tésztája. A kávéskanálnyi sütőport kicsit keveselltem, ezért egy fél csomaggal tettem bele, hogy biztosan felemelkedjen. Köszönöm a receptet!

Dominek Györgyné Judit
Dominek Györgyné Judit Tue, 2013-02-26 18:17

Nagyon guszta ,szeretném elmenteni ,de nem tudok törölni a szakácskönyvemből ,ha segítene valaki nagyon megköszönném :) Üdv Judit

kovigyrogy
Kovács Györgyi / kovigyrogy Tue, 2013-02-26 18:28

Kedves Judit! Az oldal jobb felső sarkában kattints a Receptkönyvemre, majd a Receptkönyvem szerkesztésére. A törölni kívánt receptkép jobb felső sarkában nyomd be a fekete X-et, majd alul a „Beküldés” gombot. A receptkönyv frissülni fog.

Agsa89
Ágsa / Agsa89 Tue, 2013-02-05 09:21

Tegnap készítettem második alkalommal a páromnak, és ismét ugyanaz lett az eredmény mint elsőre, egy este alatt elfogyott az egész tepsi! :) Köszi a receptet, isteni!!!

gyedi@
gyedi@ Mon, 2013-02-04 12:36

Első női szeszélyem volt, de egész biztosan nem az utolsó: hihetetlenül egyszerűen és gyorsan elkészül, a végeredmény pedig könnyű, különlegesen finom.
(Cukor helyett fruktózzal készítettem.)
Az én ízlésemnek kissé édes lett, a következő alkalommal a tésztába csak fél mennyiségű cukrot/fruktózt teszek, és felmerült a pirított mandulaszirom ötlete a lekvár tetejére...
Üdv:
Edit

kovigyrogy
Kovács Györgyi / kovigyrogy Mon, 2013-02-04 19:29

Szia Edit!
Örülök,hogy elnyerte tetszésed a süti.Természetesen alakíthatsz rajta ízlésed szerint.
Egészségetekre! :)
Üdvözlettel:Györgyi

szenyo
szenyo Sun, 2012-10-21 17:40

kedves GYörgyi.Nagyon.szépen köszönöm ezt a receptet ugyanis az Édesanyám nagyon sokszor készítette el nekünk ezt a finom habos sütit de sajnos el veszítettem a receptet és te segítettél.hogy újra megtudjam sütni.Sok köszönet érte.

577
margarin 14 dkg
tojássárgája 7 db
cukor 14 dkg
finomliszt 14 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
sárgabaracklekvár 10 dkg
tojásfehérje 7 db
cukor 14 dkg