r
Nosalty Logó

Női szeszély ahogy Györgyi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Női szeszély ahogy Györgyi készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 577 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3473 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 321 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 577 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    152.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1860.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.7 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    1193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1595 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    977 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 3473 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 321 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 14 dkg szobahőmérsékletű margarint habosra keverünk 7 tojássárgájával és 14 dkg cukorral, majd hozzákeverjük a kávéskanálnyi sütőporral elkevert 14 dkg lisztet.
  2. Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk, és belerakjuk a tésztát. Ez egy elég sűrű tészta, nem folyós, ezért segíteni kell kenőlapáttal vagy késsel szétterülni a tepsibe. Egyébként a meleg hatására szépen elterül.
  3. Sütőben szinte készre sütjük. Amíg sül, a 7 tojásfehérjét 14 dkg cukorral kőkeményre felverjük.
  4. Kivesszük a sütőből, baracklekvárral gazdagon megkenjük és rárakjuk a tojásfehérjét, majd visszatesszük a sütőbe 5-6 percre, amíg szép színt kap a teteje.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24×34
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 120 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1316
  • Tegnapi nézettség: 89
  • 7 napos nézettség: 727
  • Össznézettség: 468741
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 11.

Ajánló

Tojásfehérjét mindig a férjem veri fel a nagyi réz üstjében kézzel és nem gépi mix-el.A fehérjéhez egy csipet sót adunk,a cukrot akkor adjuk hozzá ,amikor már elég szilárd a hab.Olyan keményre tudja felverni,hogy ha az üstöt fejreállítom akkor sem esik ki belőle. :)

Receptkategóriák

Női szeszély ahogy Györgyi készíti
Kovács Györgyi 57 recept

Férjem kedvenc süteménye, pillanatok alatt el tud tűntetni egy tepsivel belőle. :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.