r
Nosalty Logó

Női szeszély ahogy Györgyi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Női szeszély ahogy Györgyi készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 577 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3473 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 321 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 577 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    152.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1860.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.7 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    1193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1595 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    977 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 3473 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 321 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 14 dkg szobahőmérsékletű margarint habosra keverünk 7 tojássárgájával és 14 dkg cukorral, majd hozzákeverjük a kávéskanálnyi sütőporral elkevert 14 dkg lisztet.
  2. Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk, és belerakjuk a tésztát. Ez egy elég sűrű tészta, nem folyós, ezért segíteni kell kenőlapáttal vagy késsel szétterülni a tepsibe. Egyébként a meleg hatására szépen elterül.
  3. Sütőben szinte készre sütjük. Amíg sül, a 7 tojásfehérjét 14 dkg cukorral kőkeményre felverjük.
  4. Kivesszük a sütőből, baracklekvárral gazdagon megkenjük és rárakjuk a tojásfehérjét, majd visszatesszük a sütőbe 5-6 percre, amíg szép színt kap a teteje.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24×34
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 120 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 41
  • 7 napos nézettség: 564
  • Össznézettség: 399292
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 11.

Ajánló

Tojásfehérjét mindig a férjem veri fel a nagyi réz üstjében kézzel és nem gépi mix-el.A fehérjéhez egy csipet sót adunk,a cukrot akkor adjuk hozzá ,amikor már elég szilárd a hab.Olyan keményre tudja felverni,hogy ha az üstöt fejreállítom akkor sem esik ki belőle. :)

Receptkategóriák

Női szeszély ahogy Györgyi készíti
Kovács Györgyi 57 recept

Férjem kedvenc süteménye, pillanatok alatt el tud tűntetni egy tepsivel belőle. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ezt a sütit már nagyon régen sütöttem,de nagyon szerettük,,,,ha megfogom sütni irok Üdv:Galsika

Kovács Györgyi

Rendben,nem fogod megbánni.Nálunk a férjem kedvence.

Törölt felhasználó

Suffer from their desk in the Office of computer users, <a href="http://www.coachoutlet-onlines.net/">coach outlet online</a> a large number of daily exposure to electromagnetic radiation to produce easily visual fatigue, and even from dry eye syndrome. The computer screen flashing eyes also <a href="http://www.gucci-saleonline.net/">gucci online</a> a strong stimulative effect, appear human tears, loss of vision, <a href="http://www.pickshoes123.net/">nike shoes online</a>, dizziness and discomfort symptoms. MBT shoes has power <a href="http://www.bagsoutletfactory.net/">coach factory outlet</a>, the strong antioxidant activity, the body of free oxygen radicals.

Törölt felhasználó

Egyszer?, mutatós és elég gyors. Vagyis pompás! Köszönjük!

Kovács Györgyi

Egészségetekre!!

Törölt felhasználó

Kedves Györgyi! Életemben el?ször készítettem n?i szeszélyt, gyermekkorom nagy kedvence volt, a nagymamám mindig ezzel várt. Sajnos ? már nem tudja megsütni, de a recept mintha az övé lenne.. ;-) Els? próbálkozásra sikerült, nagyon finom lett! Köszönöm! :-)

Kovács Györgyi

Kedves Liliomtim!Én is a nagyimtól tanultam ennek a sütinek az elkészítését.:)Nagyon örülök,hogy örömet tudtam okozni,és hogy sikerült els?re jól megsütnöd!Biztos a nagymamád is örülne neki:)

Törölt felhasználó

Nagyon finom!!!!!!Az én férjem is imádja,jó sok házi lekvárral.

Kovács Györgyi

Örülök,hogy ízlik.Igen, igen a házi lekvár!!!!!!Nincs is párja :)!!!!

Riuska

Tegnap elkészítettem ezt a gyönyör?séget! :) Én is idén eltett házi baracklekvárral csináltam, Isteni lett. Köszönöm a receptet! :)

Kovács Györgyi

Nagyon örülök,hogy ízlett!Egészségetekre!

Galeria

Ez nagyon - nagyon fincsi lett!!!Köszönöm!!

Kovács Györgyi

Nagyon örülök,hogy ízlik.Egészségetekre!! :)

Törölt felhasználó

kedves GYörgyi.Nagyon.szépen köszönöm ezt a receptet ugyanis az Édesanyám nagyon sokszor készítette el nekünk ezt a finom habos sütit de sajnos el veszítettem a receptet és te segítettél.hogy újra megtudjam sütni.Sok köszönet érte.

Kovács Györgyi

Nagyon örülök,hogy tudtam segíteni!

Törölt felhasználó

Els? n?i szeszélyem volt, de egész biztosan nem az utolsó: hihetetlenül egyszer?en és gyorsan elkészül, a végeredmény pedig könny?, különlegesen finom. (Cukor helyett fruktózzal készítettem.) Az én ízlésemnek kissé édes lett, a következ? alkalommal a tésztába csak fél mennyiség? cukrot/fruktózt teszek, és felmerült a pirított mandulaszirom ötlete a lekvár tetejére... Üdv: Edit

Kovács Györgyi

Szia Edit! Örülök,hogy elnyerte tetszésed a süti.Természetesen alakíthatsz rajta ízlésed szerint. Egészségetekre! :) Üdvözlettel:Györgyi

Ágsa

Tegnap készítettem második alkalommal a páromnak, és ismét ugyanaz lett az eredmény mint els?re, egy este alatt elfogyott az egész tepsi! :) Köszi a receptet, isteni!!!

Kovács Györgyi

Szia! Ismer?s,nálunk is mindig ez történik! :D:D:D:D Egészségetekre!

Dominek Györgyné Judit

Nagyon guszta ,szeretném elmenteni ,de nem tudok törölni a szakácskönyvemb?l ,ha segítene valaki nagyon megköszönném :) Üdv Judit

Kovács Györgyi

Kedves Judit! Az oldal jobb fels? sarkában kattints a Receptkönyvemre, majd a Receptkönyvem szerkesztésére. A törölni kívánt receptkép jobb fels? sarkában nyomd be a fekete X-et, majd alul a ?Beküldés? gombot. A receptkönyv frissülni fog.

Dominek Györgyné Judit

Köszönöm szépen :) szép estét :)

Atkári Éva

Kedves Györgyi! Köszönöm eme remek receptet ,nagyon jól sikerült :)

Kovács Györgyi

Kedves Éva!Nagyon örülök,hogy ízlett!Egészségetekre!

josephine79

Elég gyorsan elkészíthet? és finom sütemény.

Ninane

Ez nagyon finom, nekem jobban ízlik mint az éleszt?s változat, ezentúl így készítem. Az is tetszik hogy a sok tojástól olyan piskóta jelleg? a tésztája. A kávéskanálnyi süt?port kicsit keveselltem, ezért egy fél csomaggal tettem bele, hogy biztosan felemelkedjen. Köszönöm a receptet!

Kovács Györgyi

Egészségetekre!Örülök,hogy ízlik!!! Üdvözlettel:Györgyi

Törölt felhasználó

szia . mikor ráteszed a habot nem veszed visszább ha h? fokot? h csak szárizsd?

Kovács Györgyi

Szia!Én nem szoktam visszavenni.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek