Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Munchmallow

Munchmallow
Munchmallow
80 perc / előkészület: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc gyerekkori desszertem volt a Munchmallow. A süti ennek a csokidesszertnek a változata. Egyszerű, könnyen elkészíthető finomság! :-) ÉS, AMI A LEGJOBB: olyan alap összetevőkből áll, hogy szinte minden háztartásban kéznél vannak a hozzávalók, így bármikor hozzá lehet látni! :-)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Csokimáz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgáját és a cukrot mixerrel összekeverjük. Akkor jó, amikor már szép világossárga a krém.
  2. Hozzáadjuk a többi összetevőt, és jól összekeverjük.
  3. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
  4. Amíg a tészta sül, addig a krémet elkészítjük.

Krém

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Ha nem friss tojással dolgozunk, akkor biztos ami biztos alapon tegyünk a tojásfehérjébe pár csepp ecetet. (Tényleg csak pár cseppet!)
  2. Amikor már szép kemény a hab, akkor kanalanként a cukrot is hozzáadjuk, és tovább keverjük.
  3. A kisült tésztára kenjük egyenletesen, és 100°C-on tovább sütjük kb. 50 percig. Akkor jó, amikor már nem ragad rá a fogvájóra vagy tűre.
  4. Hagyjuk kihűlni.

Csokimáz

  1. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét a 3 evőkanál olajjal, majd ráöntjük a süteményre.
  2. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, majd szeleteljük. (Ha nagyon sietünk, akkor elég 20-30 percre a fagyasztóba tenni, és utána szeletelni!)
  3. A szeletelésnél arra figyeljünk, hogy ha sokáig állt a hűtőben és a csoki már annyira megkeményedett, hogy "törés" nélkül nem szelhető, akkor hagyjuk egy kicsit szobahőmérsékleten, és csak utána szeljük fel.
  4. Jó étvágyat! :-)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x5 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 177
elküldve: 6
receptkönyvben: 177
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

Hajni.SZ

Mióta szakács: 2015.08.01.
10 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: szerb
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokidesszert, habos csokis, csokimázas habos csokis süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Viv
Viv Mon, 2015-08-31 20:13

Igazi édes édesség. Nehezen elrontható, még egy kezdő is könnyen megbirkózik vele. Fogok csinálni többször is. :)

783
tojássárgája 4 db
cukor 1 bögre
tej 2.5 dl
finomliszt 1 bögre
napraforgó olaj 125 ml
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
tojásfehérje 4 db
cukor 8 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
étcsokoládé 200 g
napraforgó olaj 3 ek