r
Nosalty Logó

Karydopita csokival és olívaolajjal

Oli(E)va
Karydopita csokival és olívaolajjal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A csokimázhoz

1346
Kalória
17.8g
Fehérje
103.2g
Szénhidrátok
99.9g
Zsír
68.4g
Víz
169.3g
Koleszterin
7.2g
Rost
72.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

Összesen 1346 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

Összesen 10751 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

Összesen 443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    99.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1346 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    799.1 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    287 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    248 g
  • Koleszterin
    1355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6446.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1223 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1256 mg
  • Foszfor
    3111 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    825.5 g
  • Cukor
    581 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    547.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1856 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    859 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1817 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 10751 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 443 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy keverőtálban jól elkeverjük a tojásokat az olívaolajjal, a tejszínnel, a tejjel és a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, a fahéjat, a narancshéj reszeléket és a végén a diót. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük, és 170 C fokon sütjük kb. 1 órát. A csokimázhoz egy keverőtálba tördeljük a csokit, ezt a felforrósított tejszínnel és mézzel leöntjük, finoman kevergetve megvárjuk, míg a csoki elolvad. Ha kész a süti, kissé megvárjuk, amíg kihűl, a csokikrém is, majd a süti tetején lyukakat ejtünk, hogy folyjon bele is egy kis csoki, és szépen bevonjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Kicsit kalóriadús és nem nagyon olcsó, de diószezonban (nemsokára) nagyon kiadós süti. Ünnepre is el tudom képzelni tortaként, ha kettévágjuk, és a ganache-t (csokikrémet) a közepébe tesszük, és szépen feldíszítjük. Karydopita - diós süti Mi ilyesfajta sütiket szoktunk délutáni kávézáskor enni.

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...