Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-meggyes csodasütemény

Diós-meggyes csodasütemény
Diós-meggyes csodasütemény
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem egy kicsit híg lett a máz, így egy kissé szétfolyt a krémen! De nem gond, megettük így is.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
  2. A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük
  3. A tejet a liszttel, a tojássárgájával sűrűre főzzük, ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal, majd belekavarjuk a krém többi hozzávalóit is. Az így kapott krémet rásimítjuk a tészta tetejére.
  4. A mázhoz a margarinhoz hozzákeverjük a forró víiet, a kakaóport és a porcukrot. Forrásig melegítjük, majd egy kicsi hűlés után rákenjük a krémre!
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 331
elküldve: 4
receptkönyvben: 132
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ditkó

Mióta szakács: 2011.11.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

meggykrémes piskóta csokimázzal, meggyes-diós piskótaszelet csokitetővel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

469
tojás 6 db
cukor 6 csapott ek
finomliszt 4 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
sütőpor 0.25 csomag
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
tej 3 dl
finomliszt 3 púpozott ek
tojássárgája 3 db
vaníliás cukor 2 csomag
rum 3 ek
dió 5 dkg
meggy 20 dkg
margarin 2 dkg
víz 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
porcukor 20 dkg