Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pergelt diós süti

Pergelt diós süti
Pergelt diós süti
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már említettem két kedvenc konyhatündérem, ez a recept Rozitól származik, aki gyergyócsomafalvai. A süti nagyon finom, de nagyon kalóriadús is! Egy kis bűnbeesést azért megér!

hozzávalók / 6 adag

A lapokhoz

A krémhez

​A grillázshoz

ajánlat

A lapokat úgy sütöttem, hogy előzőleg 4 egyforma méretű sütőpapírt vágtam, majd a tésztát négy egyenlő részre osztva, a tepsi méretére formázva kentem a papírokra. 15-20 perc alatt sütöttem, 175 fokon.

A grillázst zacsiba raktam és húsklopfolóval törtem össze.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, a liszthez hozzákeverjük a szalalkálit.
  2. A habhoz óvatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd a darált diót.
  3. Ebből a mennyiségből négy lapot sütünk.
  4. A tojások sárgáját a cukorral vízgőz fölött addig keverjük, amíg egy jó kemény, tejszínhab sűrűségű, majdnem fehér krémet kapunk. Hagyjuk kihűlni, majd a felhabosított margarinnal összedolgozzuk.
  5. A lapokat megtöltjük a krémmel, vigyázva, hogy a tetejére is maradjon.
  6. A grillázshoz a cukrot felolvasztjuk, majd amikor kellemes méz színű és állagú, belekeverjük a darabolt diót, majd vékonyan olajozott alufóliára öntjük, elsimítjuk, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, összetörjük morzsásra, és megszórjuk a tészta tetejét.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 53 825
elküldve: 31
receptkönyvben: 493
elkészítve: 20/29
Facebookon megjelent: -

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós sütemény, grillázskocka, vaníliakrémmel töltött diós sütemény

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csokipancsi
csokipancsi / csokipancsi Sun, 2015-03-01 16:56

Elkészítettem a családnak es nagy sikere volt!:) sajnos nekem nem maradt a krembol a tetejére, igy csinaltam csokimazt, majd arra szórtam a grillazst.
Koszi a receptet!:)

Zsófi61
Zsófi61 Fri, 2013-12-20 23:11

Most keszitettem el es nagyon fincsi. Azt hiszem az egyik kedvenc sutemenyunk lesz.
Egy kerdesem lenne. A lapokat, hogy lehet megsutni, hogy ne ragadjon a tepsi aljara? Sokat kinlodtam levenni oket.

era972
"Inom" / era972 Fri, 2013-12-20 23:17

Köszönöm, örülök, hogy ízlett! Ami a kérdést illeti, az ajánlatban le van írva...:) Sütőpapír! Boldog Karácsonyt, üdv: Era.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-18 17:24

Valentin napos csodás meglepetés volt, imádták!!!!! :-))
A lánynak természetesen mandulásan.
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

era972
"Inom" / era972 Mon, 2013-02-18 21:49

Ez ragyogó!! Köszönöm,hogy megosztottad velem!!! Szép hetet Neked is! Era.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-02-08 12:11

Micsoda látvány, és biztos finom.:-)
Annyira sajnálom, hogy a diós recepteket nem, vagy csak kis mértékben tudom elkészíteni, mert a lányom allergiás a dióra :-(...., de a család többi része eheti és szereti, el fogom készíteni.:-)
Neki mással készítem majd el.:-)
Köszönöm.
Éva-A.

era972
"Inom" / era972 Fri, 2013-02-08 14:09

Kedves Éva! Földimogyoróval esetleg? Nem próbáltam ugyan,de szerintem azzal sem lehet rosszabb! Era.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-02-13 09:38

Kedves era972!

Köszönöm kedvességed, és az ötletet, sajna az sem jó.:-(

Érdekes, hogy miért nem tudom, a mandulával nincs baja...:-)
Az jöhet darabosan, szeletelten, őrölve,...finom, és semmi baja tőle.:-) Szerencsére.:-)
Azzal készül el, neki Valentin napra. A fiúknak meg diósan.:-))

Ugyanez a szeretem, de nem ehetem van a tormával is, pedig főtt húst annyira szereti tormával, a leves után,....de nem lehet, attól is tele lesz a keze pötyökkel....:-((
Amikor beteg lettem, tavaly, segített a drágám mosogatni, kiírom, mert ez az igazság: Jar mosogatóval mosogatok, azzal csinálta ő is, és hiába akármelyik illat, a direkte sensitive, meg a bőrgyógyászatilag teszteltség, a mosogatás végén, olyan lett a keze, mint a smirgli, ( nem jó olyan kézzel simogatást kapni), tele apró tűpöttyökkel, és viszket és fáj neki,...aztán szép lassan vissza is húzódik ...
Remélem, kinövi, legalábbis ezzel biztatnak.:-)

Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

era972
"Inom" / era972 Thu, 2013-02-14 18:40

Nem lehet könnyű nektek!
Kíváncsivá tettél,s majd írd le légyszi,milyen lett a mandulával. Kellemes Valentin napot! Era.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Thu, 2013-02-07 22:13

Hú, de jól hangzik! Biztos isteni finom. Szeretem a tojásos krémmel készült süteményeket :) betettem a receptkönyvembe, hamarosan elkészítem.
Köszi a receptet!
Üdv: Rita

era972
"Inom" / era972 Fri, 2013-02-08 18:55

Biztos vagyok benne,hogy ízleni fog, várom majd a kritikádat! Üdv.:Era

1292
tojásfehérje 10 db
porcukor 35 dkg
finomliszt 4 evőkanál
dió 30 dkg
szalalkáli 15 g
tojássárgája 10 db
porcukor 20 dkg
margarin 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 10 dkg
dió 5 dkg