Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiol húsos takaró alatt

Karfiol húsos takaró alatt
Karfiol húsos takaró alatt
75 perc / előkészület: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiadós és ízletes étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. 2 l vizet forraljunk fel a 2 ek sóval. Tisztítsuk meg a karfiolt, és a torzsáját keresztben vágjuk be. Öt percig főzzük, majd öntsük le róla a vizet.

  2. A darált húst keverjük össze a tojásokkal, a hagymával, és ezt 1/8 l vízzel gyúrjuk simára, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsük.

  3. Vajazzunk ki egy jénai tálat, a karfiolt állítsuk bele, és tegyük köré a húst.

  4. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50 percig sütjük. Félidőnél rakjunk vajdarabkákat a húsra.


  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 883
elküldve: 8
receptkönyvben: 458
elkészítve: 15/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált húsos burokban sült karfiol

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sarga46
sarga46 Sat, 2015-06-27 16:11

Szia! Megcsináltuk,de mi sajttal és baconnal,de a karfiolnak hal ize és illata lett. Vajon mi lehetett a baj?

Nyuhnyi
Nyuhnyi Sun, 2014-03-02 08:05

Szia Glaser!
Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet. Édesanyám régen sokat készített hasonlót, már el is felejtettem. Köszönöm még egyszer!
Üdv: Nyuhnyi

Kőri Ibolya
Kőri Ibolya Sun, 2013-12-15 21:36

Briliáns ötlet , gratulálok , egy nagyszerű különleges vendég váró mutatvány , kösz a recept.!,,, üdv . tisztelettel.

Nagy Magdolna
Nagy Magdolna Tue, 2013-09-03 09:06

Köszi ezt a mutatós, finom receptet! Nagy sláger lett nálunk, Én még megturbóztam egy kis becon szalonnával és sajt reszelékkel, majd tálalásnál fokhagymás tejfölel kínáltam ami még dobott az ízén!
Üdv.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-01-28 08:00

Kedves Glaser!
Ezt eddig hogy nem vettem észre? Fantasztikus ötlet! Nagyon mutatós, és finom is lehet. Gratulálok hozzá. :)
Szép hétvégét! Fahéj

demily
Emily / demily Wed, 2011-11-09 16:06

Ez nagyon dekoratív! Már meg is vettem a hozzávalókat, elkészítem vacsira :) Majd megírom hogy sikerült

Svenska
Svenska Sat, 2011-09-24 16:27

Nagyon jó ötlet, nálam sajtburkolatot kapott a husis réteg, fokhagymás tejföllel ettük, isteni finom volt.

Lyly
Lyly / Lyly Fri, 2010-11-19 08:59

Nekem is elkészült tegnap, bevallom őszintén kicsit aggódtam, hogy nem lesz jó, de csalódnom kellett.:) Nagyon finom és irtójól is néz ki, nameg azzal a paradicsommártással(kicsit édesebbre és chilivel csináltam) egyszerűen fenséges. Olyan csend uralkodott az asztalnál amilyen ritkán szokott, mindenki csak tömte magát. :) Szóval köszönet a receptért.
Orsi

marcsi2029
marcsi2029 Mon, 2010-05-31 12:32

Köszi a receptet nagyon finom !A tetejét meg buggyantottam jó vastagon reszelt sajttal hát nem rontotta el !!Mind el fogyott!!

mimimama
Mimimama / mimimama Thu, 2010-05-06 18:54

Köszi a receptet, nagyon ötletes megoldás:-)
Én a tetejét bacon csíkokkal bolondítottam meg,úgy sem volt rossz :-)

torkika
Torkika / torkika Wed, 2010-05-05 20:57

Szia,
FEjjel lefelé kell a karfiolt belerakni és alá is megy hús, vagy fordítva?

glaser
Glaser / glaser Thu, 2010-05-06 05:03

Szia Torkika! A karfiolt fejjel felfele kell belerakni a kivajazott jenaiba, majd a hussal a fejet szepen befedni.

Krityó
Krityó / Krityó Wed, 2010-05-05 12:10

Szia!

Nagyon jól néz ki! Tuti hogy kipróbálom!
Letakartad alufóliával a félidőig vagy anélkül kell sütni?

295
karfiol 1 közepes fej
2 ek
darált sertéshús 35 dkg
tojás 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fekete bors 0.25 teáskanál
0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
vaj 2 ek
vaj 1 ek