r
Nosalty Logó

Karfiolos-brokkolis saláta füstölt csirkemellel

NS
Karfiolos-brokkolis saláta füstölt csirkemellel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

591
Kalória
43.4g
Fehérje
35.7g
Szénhidrát
32g
Zsír
607.3g
Víz
271.3g
Koleszterin
11.1g
Élelmi rost
17.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 591 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1237.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    607.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1403 micro
Összesen 591 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2475.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1214.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    418 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    613 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2806 micro
Összesen 1181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 63 kcal

Elkészítés

  1. Egy lábasban sós vizet forralunk, egy másikban pedig feltesszük főni a tojásokat.
  2. A karfiolokat és a brokkolikat rózsákra bontjuk és ha forr a víz belehelyezzük őket. Kb. 5 percig főzzük, hogy ne puhuljanak túl, inkább kicsit ropogósak maradjanak.
  3. Közben felvágjuk a káposztát, hagymát és a zöldfűszereket.
  4. A tojásokat leöblítjük hideg vízzel, megpucoljuk őket, félbevágjuk, a fehérjét felkockázzuk, a sárgáját félretesszük az öntethez.
  5. A brokkolit, karfiolt, káposztát, hagymát és a tojásfehérjét egy salátástálba helyezzük, összekeverjük.
  6. Elkészítjük az öntetet: a tojássárgákat összetörjük, 2 ek lenmagolajat, 1 ek citromlevet, sót, 1 tk mustárt, és a zöldfűszereket összekeverjük egy doboz szójajoghurttal. Az öntetet ráöntjük a salátára és összekeverjük.
  7. A saláta akkor jó, ha kihűlnek a karfiolok, ezért a csirkemellet készíthetjük utólag is, ha azt melegen szeretnénk hozzáadni, de akár közben is, mert hidegen is jó. A húst kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és befújjuk füstaromával. Kevés olajon megpirítjuk és 10 perc alatt készre sütjük.
  8. Hozzákeverjük a húskockákat a salátához, amire végül borsot őrlünk és csípős paprikát szórunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Rengeteg féle salátát szoktam készíteni, csirkével, hallal, vagy tofuval. Az öntetet, ami erre került talán egy tofus jégsaláta készítésekor kísérleteztem ki, amikor akciósan vettem egy szójajoghurtot. A lenmagolajjal, citromlével, mustárral és a tojássárgákkal majonézhez hasonló íze lett, sőt szerintem sokkal finomabb, és nem utolsósorban jóval egészségesebb, mint ami a boltokban kapható. A folyékony füstöt egy ázsia-boltban szereztem be, azóta érdekelt, mióta fűszerkeverékek hátulján az összetevők között füstaromáról és füstízű sóról olvastam. Nagyon jó ízt ad az ételeknek.

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek