Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás süti SzundLex konyhájából

Karamellás süti SzundLex konyhájából
Karamellás süti SzundLex konyhájából
43 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény családunk egyik kedvence. Minden nagyobb ünnepre sütünk belőle, és bár egy éjszakát pihennie kéne, ez a süti ritkán éli ezt meg.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Tetejére

ajánlat

Ennek a tésztának kell egy éjszaka, hogy magába szívja a krémet, de legalább egy pár óra. Ha kihűlt, akkor érdemes hűtőben tárolni. A tésztába lehet tenni több cukrot is, én azért nem teszek, mert a karamell mellett már túl édes lenne.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, szódabikarbonát, cukrot összekeverjük, és a margarinnal jól összemorzsoljuk.
  2. Beletesszük a tojást, és jól összegyúrjuk. Ha nem áll össze rendesen a tészta, citromlevet teszünk bele.
  3. A tésztát 4 részre osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. (Úgy a legegyszerűbb, ha 4 egyforma sütőpapírra nyújtjuk ki, és úgy tesszük be, mert a vékony lapok könnyen törnek.)
  4. 180 fokon alig 5-7 percig kell sütni, nagyon hamar megvannak, oda kell rá figyelni. Hagyjuk kihűlni, és nekilátunk a krémnek.

Krém

  1. A cukrot karamellizáljuk, és ráöntünk 3 dl tejet.
  2. A maradék 2 dl-be csomómentesen elkeverjük a lisztet, és amikor a karamell feloldódott a 3 dl-ben, ráöntjük ezt is. Addig kevergetjük, amíg picit besűrűsödik, olyan krém állagúra. (Annyi kanál liszt kell, amennyi dl tejet teszünk bele általában. Én azért csinálom egyel kevesebbel, mert így picit hígabb lesz és gyorsabban beszívja a tészta.)
  3. Amikor besűrűsödött (én onnan tudom, hogy "fényes" lesz a teteje), levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni kicsit. Amikor már nem olyan forró, beletesszük a vajat, jól elkeverjük benne, és kész!

Tetejére

  1. Innen már csak összerakjuk. Tészta, krém, tészta, krém, tészta, krém, tészta, és a tetejére az olvasztott csoki (szerintem étcsokival a legfinomabb, de ízlés dolga).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 154
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SzundLex

Mióta szakács: 2014.11.10.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellkrémes sütemény, karamellás süti, karamellkrémes süti csokimázzal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

870
finomliszt 30 dkg
szódabikarbóna 1 teáskanál
cukor 5 dkg
margarin 20 dkg
tojás 1 db
citromlé 1 teáskanál
cukor 15 dkg
tej 5 dl
finomliszt 4 evőkanál
margarin 15 dkg
tortabevonó 50 g