Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamelles-zabpelyhes süti

Karamelles-zabpelyhes süti
Karamelles-zabpelyhes süti
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan, mint a snickers, csak annál sokkal finomabb!

hozzávalók / 12 adag

A ropogós morzsához

A karamell réteghez

A csokoládébevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A ropogós morzsához

  1. A ropogós zabpelyhes réteghez minden hozzávalót összekeverünk, és egy 20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítjük.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt barnára pirítjuk, majd kivesszük, és félretesszük hűlni.

A karamell réteghez

  1. A karamellhez összekeverjük a cukrot a vízzel, és magas falú edényben, alacsony lángon melegíteni kezdjük.
  2. Amint teljesen elolvadt a cukor, növeljük alatta a lángot, és 6-8 perc alatt aranyszínű (160ºC-os) karamellt főzünk. Fontos, hogy közben már ne kevergessük!
  3. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, majd alaposan eldolgozzuk, amíg homogén nem lesz.
  4. Még melegen ráöntjük a megsült zabpelyhes rétegre, és félretesszük hűlni.

A csokoládébevonathoz

  1. A csokoládés réteghez felmelegítjük a tejszínt, majd amint forrni kezd, elzárjuk alatta a lángot, ráöntjük az apró darabokra tört csokoládéra, majd addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad. Még langyosan a már kihűlt karamellrétegre öntjük, és elegyengetjük rajta.
  2. Végül az egészet betoljuk a hűtőbe. 1,5-2 óra alatt szépen megszilárdul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 507
elküldve: 31
receptkönyvben: 1 178
elkészítve: 49/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

karamellás réteges, zabpelyhes süti karamell töltelékkel

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mese habbal
mese habbal Sat, 2016-06-04 23:38

Szeretnem elkesziteni, de a legkisebb tepsim is 25x30-as. Hogyan kene az aranyokat novelnem? Tudom, hogy mar 2 eve felraktad a receptet, de remelem tudsz valaszolni, mert nagyon tetszik!

nbeatrix
nbeatrix Tue, 2014-10-28 21:26

Szia, most készítem. Nekem az alap nem áll össze. Mintha kevés lenne a vaj. Ilyennek kell lennie?
Bea

qqriq81
qqriq81 Sat, 2014-10-25 08:57

Ez isteni lehet, meg is csinalom de ki fogom egesziteni a karamell es a csoki reteg koze beteszek sos porkolt mogyorot attol meg kulonosebb lesz sztem :)

Katalin65
Katalin / Katalin65 Fri, 2014-10-24 18:39

Megcsináltam! Finom lett! De ebből 1 kocka bőven elég, annyira tömény! Pedig az alapból 5 dkg cukrot kispóroltam ;) . Köszi a receptet!

422
zabpehely 75 g
cukor 100 g
finomliszt 2 evőkanál
vaj 75 g
cukor 440 g
víz 125 ml
habtejszín 125 ml
vaj 50 g
étcsokoládé 200 g
habtejszín 80 ml