r
Nosalty Logó

Kijevi diós-krémes

giuliettalupa
Kijevi diós-krémes
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

süteménylapok

diós hab

töltelék

díszítés

1262
Kalória
17g
Fehérje
134.9g
Szénhidrát
74.9g
Zsír
74.1g
Víz
258.7g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
75.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

süteménylapok

diós hab

töltelék

díszítés

Összesen 1262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

süteménylapok

diós hab

töltelék

díszítés

Összesen 10093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

süteménylapok

diós hab

töltelék

díszítés

Összesen 321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    486 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 1262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    136.1 g

Zsír

  • Összesen
    599.2 g
  • Telített zsírsav
    294 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    2069 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7603.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    2124 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    3037 mg
  • Nátrium
    1649 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1079.2 g
  • Cukor
    607 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    592.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3968 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3889 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 10093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 321 kcal

Elkészítés

süteménylapok

  1. A hozzávalókat kimérjük, majd tésztává gyúrjuk össze. Szükség esetén 1-2 evőkanál tejföllel lazítható.
  2. A tésztát 3 részre osztjuk, majd tepsi méretűre kinyújtjuk mind a hármat.
  3. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot, végül hozzáadjuk az apróra vágott diót.
  4. A diós habot 3 felé osztjuk, és mindhárom kinyújtott tésztalapot megkenjük vele.
  5. Ezután egyenként megsütjük a diós habbal megkent tésztalapokat. A sütési idő kb. 15 perc laponként.
  6. Kevés tejben csomómentesre keverjük a lisztet, hozzáadjuk a többi tejet, és lassú tűzön kevergetve besűrítjük.
  7. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a kihűlt krémalaphoz adjuk. Az elkészült krémet osszuk 4 adagra.

diós hab

  1. Az első megsült diós süteménylapot megkenjük a krém felével (2 adag), majd ráhelyezzük a második lapot.
  2. A második lapot vékonyan (1 adag) megkenjük krémmel, majd a szilvalekvárral, és ráhelyezzük a harmadik lapot.
  3. A harmadik lapot (ez lesz a süti teteje) vékonyan megkenjük a maradék (1 adag) krémmel, majd a felvert tejszínhabbal.
  4. Végezetül a sütemény tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval és a gránátalma magjaival.
  5. Hagyjuk legalább egy fél napot vagy egy éjszakát pihenni, hogy egy kissé megpuhuljanak a lapok, majd ezután szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p

Családi szülinapozásra készülve találtam rá erre a különlegesen finom süteményre: könnyű a tésztája, krémes-diós a tölteléke. Egy kicsit átalakítottam az eredeti receptet, vékony réteg savanykás szilvalekvárral és gránátalmás díszítéssel színesítettem. Annyira ízlett a családnak és a barátoknak, hogy azóta közkívánatra már többször is elkészítettem.

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...