Gyors házi krémes Olaszné Ancitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
21g finomliszt76 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
8g tejföl17 kcal
-
10g margarin75 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
25g cukor97 kcal
-
10 kcal
-
57 kcal
-
17g tojásfehérje9 kcal
-
83g tej47 kcal
Összesen
393
Kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
125g margarin896 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
300g cukor1161 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
180g vaníliás pudingpor686 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
1000g tej560 kcal
Összesen
4696
Kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
4.5g tejföl9 kcal
-
5.7g margarin41 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
13.6g cukor53 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
8.2g vaníliás pudingpor31 kcal
-
9.1g tojásfehérje5 kcal
-
45.3g tej25 kcal
Összesen
213
Kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
393
Kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 83.9 g
Zsír
-
Összesen 148.4 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3470.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 1476 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 682 mg
-
Nátrium 1057 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 733.2 g
-
Cukor 375 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 324.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 1155 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 805 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
4696
Kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 14.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
213
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 db tojássárgája
-
1 dl tejföl
-
12.5 dkg margarin
-
1 csipet só
A krémhez
-
3 csomag vaníliás cukor
-
4 tasak vaníliás pudingpor
-
5 db tojásfehérje
-
1 l tej
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát hűtőben pihentetjük.Legjobb előző nap elkészíteni.
- Két lapot nyújtunk a tésztából, 10-10 perc alatt megsütjük. Nem baj, ha hólyagos a teteje, ilyennek kell lennie. Érdemes az egyik lapot sütés előtt óvatosan bevágni, hogy később könnyebb legyen szeletelni(ne vágjuk át a tésztát!).
- A krémhez összekeverjük a pudingport a van. cukorral, a 10 dkg kristálycukorral, majd apránként hozzáadjuk a tejet.
- A tojásfehérjét gőz fölött a maradék cukorral kemény habbá verjük.
- Lassú tűzön sűrűre főzzük a pudingot, óvatosan belekeverjük a tojáshabot, és levesszük a tűzről.
- Az egyik lapot kapcsos tortaformába tesszük, még forrón rásimítjuk a krémet.
- A krémes tetejét,amit becsíkoztunk,átvágjuk rendesen, és a süti tetejére rendezzük.
- Ha kihűlt, hűtőbe tesszük pár órára.Tálaláskora tetejét porcukorral meghintjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 203
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 19012
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:

Olaszné Anci
191 recept
Szintén egy receptújságból származik, de ezen a recepten is itt-ott változtattam. Ezt a változatot teszem most közzé. A tészta lapok hozzávalóin nem változtattam, de fogok. Legközelebb saját készítésű krémes lapot használok, amit szintén előző nap nagyszerűenel lehet készíteni, és felhasználásig hűtőben tárolni. Bolti vajas tésztából is megoldható, ha valaki nem akar sokat pepecselni.
Hozzászólások (11)
Kedves Ancikám! Nagyon szép a tortád. Holnapra vendégeket várok, már megsütöttem a tésztát, de a krémed receptjét kölcsön veszem. Köszi.Piroska
ha jól értelmezem akkor a 4 tojássárgáját nem teszed bele, ugye? csak az 1-et a tésztába! a fehérjéket pedig a krémbe! a lapokat a tortaforma alján sütöd meg,vagy benne? kivajazod a formát? bocsi ha hülyeségeket kérdezek, de nem volt egyértelm?. :)
Tudom nem bele kotyogós....csak egy jó tanács: Ha a tészta lapokat sütés el?tt villával megszurkáljuk,nem lesznek rajta óriási hólyagok,sülés után! Remélem nem haragszol Olaszné Anci?
Kedves mojzecska ! De belekotyogós ! Ez az oldal arra is jó, hogy elmondjuk egymásnak a jó tanácsainkat. Nem haragszom és tudom, hogy meg kell szurkálni, hogy ne legyenek rajta hólyagok. Akinek a receptje nyomán elkészítettem, ? szerinte úgy a jó, ha hólyagok képz?dnek a tésztán ! Kíváncsi voltam, hogy az általa írt alapanyagokból, hogyan lesz hólyagos! Hát röviden ez a történet. Azért köszönöm a jó tanácsot ! Szeretettel üdvözöllek: Olaszné Anci
Kedves Anci! Köszönöm szépen.:-D Éva-Anyóca
Kedves Éva-Anyóca ! Nagyon szívesen !Ha tanácsolhatom, házi vajas tésztából készítsd el a lapokat, ha nem akarod tölteni vele az id?t, LIDL-es vajas tészta is jó. Meglátod, tökéletes lesz és nem utolsó sorban gyors !Üdv: Anci
Kedves Anci! Köszönöm a tippet, -a hol vásároljam meg, ez sokszor gondot okoz, ha nem akarom a tésztát magam készíteni, -ma még élni se volt kedvem, moccanni se, annyira iszonyatos h?ség volt!!!! :-( Örülök a nyárnak, de ez már nem az volt....kicsit észhez tér a nyár, normalizálódik, és készítem, köszönöm.:-D Éva-Anyóca
Kedves Évám ! Most egy kicsit alább hagy a h?ség, remélem lesz alkalmad elkészíteni. A tippet pedig nagyon szívesen ! Puszi: Anci
Kedves kiscsillag23 ! Nem kérdezel hülyeségeket és nagyon szívesen válaszolok: Az eredeti recept 9 db tojás fehérjét ír, én redukáltam le 4 db-ra, mert sokalltam. Jól értelmezted, 1 sárgája a tésztájába, 5 tojásfehérje habbá verve pedig a krémbe. A lapokat meg lehet sütni tepsi hátulján is, de én kikentem a kerek formám alját és azon sütöttem meg. Jókedv? sütögetést kívánok ! Anci (Én a tojás maradék részét kis zárható edényben el szoktam tenni h?t?be és panírozáshoz, sütéshez, tojásos leveshez, stb. szoktam elhasználni. )
Piroskám ! Köszönöm. Ennek csak örülni tudok ! Sok sikert kívánok hozzá ! Puszi: Anci
köszi! és még egy kérdés... ha én csak 20 dkg cukrot teszek bele, akkor csökkentsem le a vaníliapudingok számát és a tejb?l is kevesebbet tegyek bele? mit gondolsz? szerinted mennyit tegyek bele a pudingból és a tejb?l??
Kedves kiscsillag23 ! Szerintem ne csökkents a hozzávalók mennyiségén, mert a cukor mennyisége csak az édességén módosít ! Így is édes lesz, csak nem annyira ! Ha a szénhidrát tartalma miatt akarod csökkenteni a cukor mennyiségét, nyugodtan használhatsz cukor helyett édesít?szert.Sok sikert: Anci
Ancikám, most szívesen megkóstolnám ezt a csodás krémest. Tuti, hogy elkészítem, mert nagyon tetszik. Köszi, Edit
Kedves Edit ! Örülök, hogy tetszik, próbáld ki nyugodtan és tudasd velem a végeredményt. Jó ? Sok sikert kívánok az elkészítéséhez ! Üdv:Anci
Kedves Anci! Nagyon finom a krémesed, sikerem volt vele, úgyhogy hamarosan újra el kell készítenem. Köszi, Edit
Kedves Editkém ! Nagyon szívesen és igazán örülök a sikerednek. Gratulálok !Szép napot: Anci
megcsináltam és nagyon finom lett! el is fogyott mind. :) bár én kicsit változtattam az arányokon. kevesebb cukor került bele és több tojásfehérje!
Kedves kiscsillag23 ! Nagyon örülök neki és gratulálok a sikeredhez !Üdv: Anci
Kedves Anci! Tegnap készítettem el ezt a süteményt. Mondanom sem kell, hogy az utolsó morzsáig elfogyott. Isteni finom, és nagyon egyszer? elkészíteni. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Annyit változtattam csak, hogy nem g?z fölött vertem fel a tojásfehérjét, hanem simán és így kevertem a pudingba. Mindenkinek nagyon jó étvágyat hozzá.
Kedves Katalin ! Nagyon örülök, hogy sikerült és ízlett nektek is. Valóban nagyon gyorsan kész. Köszönöm a visszajelzésed. Szeretettel üdvözöllek: Anci
Most vegeztem vele, de nagyon elrontottam, mert lusta voltam tesztat gyurni. Az Aldi-bol vettem a tesztat, torta forma hatuljan sutottem, de ahogy sult ugy zsugorodott a teszta ossze. Legkozelebb nem leszek lusta. Majd a holnapi vendegeim velemenyt mondanak.
Kedves nettunderke ! Annak ellenére, hogy bolti tésztából készítetted,én nagyon drukkolok neked,hogy elnyerje a vendégeid tetszését! A bolti tésztánál mindig nagyobbra érdemes nyújtani a tésztát,nem baj ha nem szép kerek,körbe lehet vágni és már kész is ! További jó sütögetést kívánok ! Anci