Nosalty Logó

Gyors házi krémes Olaszné Ancitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Gyors házi krémes Olaszné Ancitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 393 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4696 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 213 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 393 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3470.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1476 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.2 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    805 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 4696 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 213 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát hűtőben pihentetjük.Legjobb előző nap elkészíteni.
  2. Két lapot nyújtunk a tésztából, 10-10 perc alatt megsütjük. Nem baj, ha hólyagos a teteje, ilyennek kell lennie. Érdemes az egyik lapot sütés előtt óvatosan bevágni, hogy később könnyebb legyen szeletelni(ne vágjuk át a tésztát!).
  3. A krémhez összekeverjük a pudingport a van. cukorral, a 10 dkg kristálycukorral, majd apránként hozzáadjuk a tejet.
  4. A tojásfehérjét gőz fölött a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  5. Lassú tűzön sűrűre főzzük a pudingot, óvatosan belekeverjük a tojáshabot, és levesszük a tűzről.
  6. Az egyik lapot kapcsos tortaformába tesszük, még forrón rásimítjuk a krémet.
  7. A krémes tetejét,amit becsíkoztunk,átvágjuk rendesen, és a süti tetejére rendezzük.
  8. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük pár órára.Tálaláskora tetejét porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 18427
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olaszné Anci 191 recept

Szintén egy  receptújságból származik, de ezen a recepten is itt-ott változtattam. Ezt a változatot teszem most közzé. A tészta lapok hozzávalóin nem változtattam, de fogok. Legközelebb saját készítésű krémes lapot használok, amit szintén előző nap  nagyszerűenel lehet készíteni, és felhasználásig hűtőben tárolni. Bolti vajas tésztából is megoldható, ha valaki nem akar sokat pepecselni.

Hozzászólások

Csiki Piroska

Kedves Ancikám! Nagyon szép a tortád. Holnapra vendégeket várok, már megsütöttem a tésztát, de a krémed receptjét kölcsön veszem. Köszi.Piroska

Törölt felhasználó

ha jól értelmezem akkor a 4 tojássárgáját nem teszed bele, ugye? csak az 1-et a tésztába! a fehérjéket pedig a krémbe! a lapokat a tortaforma alján sütöd meg,vagy benne? kivajazod a formát? bocsi ha hülyeségeket kérdezek, de nem volt egyértelm?. :)

Törölt felhasználó

Tudom nem bele kotyogós....csak egy jó tanács: Ha a tészta lapokat sütés el?tt villával megszurkáljuk,nem lesznek rajta óriási hólyagok,sülés után! Remélem nem haragszol Olaszné Anci?

Olaszné Anci

Kedves mojzecska ! De belekotyogós ! Ez az oldal arra is jó, hogy elmondjuk egymásnak a jó tanácsainkat. Nem haragszom és tudom, hogy meg kell szurkálni, hogy ne legyenek rajta hólyagok. Akinek a receptje nyomán elkészítettem, ? szerinte úgy a jó, ha hólyagok képz?dnek a tésztán ! Kíváncsi voltam, hogy az általa írt alapanyagokból, hogyan lesz hólyagos! Hát röviden ez a történet. Azért köszönöm a jó tanácsot ! Szeretettel üdvözöllek: Olaszné Anci

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Köszönöm szépen.:-D Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Éva-Anyóca ! Nagyon szívesen !Ha tanácsolhatom, házi vajas tésztából készítsd el a lapokat, ha nem akarod tölteni vele az id?t, LIDL-es vajas tészta is jó. Meglátod, tökéletes lesz és nem utolsó sorban gyors !Üdv: Anci

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Köszönöm a tippet, -a hol vásároljam meg, ez sokszor gondot okoz, ha nem akarom a tésztát magam készíteni, -ma még élni se volt kedvem, moccanni se, annyira iszonyatos h?ség volt!!!! :-( Örülök a nyárnak, de ez már nem az volt....kicsit észhez tér a nyár, normalizálódik, és készítem, köszönöm.:-D Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Évám ! Most egy kicsit alább hagy a h?ség, remélem lesz alkalmad elkészíteni. A tippet pedig nagyon szívesen ! Puszi: Anci

Olaszné Anci

Kedves kiscsillag23 ! Nem kérdezel hülyeségeket és nagyon szívesen válaszolok: Az eredeti recept 9 db tojás fehérjét ír, én redukáltam le 4 db-ra, mert sokalltam. Jól értelmezted, 1 sárgája a tésztájába, 5 tojásfehérje habbá verve pedig a krémbe. A lapokat meg lehet sütni tepsi hátulján is, de én kikentem a kerek formám alját és azon sütöttem meg. Jókedv? sütögetést kívánok ! Anci (Én a tojás maradék részét kis zárható edényben el szoktam tenni h?t?be és panírozáshoz, sütéshez, tojásos leveshez, stb. szoktam elhasználni. )

Olaszné Anci

Piroskám ! Köszönöm. Ennek csak örülni tudok ! Sok sikert kívánok hozzá ! Puszi: Anci

Törölt felhasználó

köszi! és még egy kérdés... ha én csak 20 dkg cukrot teszek bele, akkor csökkentsem le a vaníliapudingok számát és a tejb?l is kevesebbet tegyek bele? mit gondolsz? szerinted mennyit tegyek bele a pudingból és a tejb?l??

Olaszné Anci

Kedves kiscsillag23 ! Szerintem ne csökkents a hozzávalók mennyiségén, mert a cukor mennyisége csak az édességén módosít ! Így is édes lesz, csak nem annyira ! Ha a szénhidrát tartalma miatt akarod csökkenteni a cukor mennyiségét, nyugodtan használhatsz cukor helyett édesít?szert.Sok sikert: Anci

Bató Edit

Ancikám, most szívesen megkóstolnám ezt a csodás krémest. Tuti, hogy elkészítem, mert nagyon tetszik. Köszi, Edit

Olaszné Anci

Kedves Edit ! Örülök, hogy tetszik, próbáld ki nyugodtan és tudasd velem a végeredményt. Jó ? Sok sikert kívánok az elkészítéséhez ! Üdv:Anci

Bató Edit

Kedves Anci! Nagyon finom a krémesed, sikerem volt vele, úgyhogy hamarosan újra el kell készítenem. Köszi, Edit

Olaszné Anci

Kedves Editkém ! Nagyon szívesen és igazán örülök a sikerednek. Gratulálok !Szép napot: Anci

Törölt felhasználó

megcsináltam és nagyon finom lett! el is fogyott mind. :) bár én kicsit változtattam az arányokon. kevesebb cukor került bele és több tojásfehérje!

Olaszné Anci

Kedves kiscsillag23 ! Nagyon örülök neki és gratulálok a sikeredhez !Üdv: Anci

Kiss Katalin

Kedves Anci! Tegnap készítettem el ezt a süteményt. Mondanom sem kell, hogy az utolsó morzsáig elfogyott. Isteni finom, és nagyon egyszer? elkészíteni. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Annyit változtattam csak, hogy nem g?z fölött vertem fel a tojásfehérjét, hanem simán és így kevertem a pudingba. Mindenkinek nagyon jó étvágyat hozzá.

Olaszné Anci

Kedves Katalin ! Nagyon örülök, hogy sikerült és ízlett nektek is. Valóban nagyon gyorsan kész. Köszönöm a visszajelzésed. Szeretettel üdvözöllek: Anci

nettunderke

Most vegeztem vele, de nagyon elrontottam, mert lusta voltam tesztat gyurni. Az Aldi-bol vettem a tesztat, torta forma hatuljan sutottem, de ahogy sult ugy zsugorodott a teszta ossze. Legkozelebb nem leszek lusta. Majd a holnapi vendegeim velemenyt mondanak.

Olaszné Anci

Kedves nettunderke ! Annak ellenére, hogy bolti tésztából készítetted,én nagyon drukkolok neked,hogy elnyerje a vendégeid tetszését! A bolti tésztánál mindig nagyobbra érdemes nyújtani a tésztát,nem baj ha nem szép kerek,körbe lehet vágni és már kész is ! További jó sütögetést kívánok ! Anci

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek