Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellakrémes isler

Karamellakrémes isler
Karamellakrémes isler
130 perc / előkészület: 15 perc főzés: 100 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én nagyon nem szerettem a tejkaramellát. Indokolatlannak tartottam, és utáltam, ahogy beleragadt a fogamba. Aztán amióta az osztályban szépen lassan mindenki rászokott, hogy ezt nassol szünetekben, kirándulásokon, rajzórákon, először csak megszoktam, aztán egészen megszerettem. Úgyhogy arra gondoltam, hogy meglepem az osztályt egy karamellakrémmel töltött islerrel. A megfelelő receptet a csokipari.hu-n találtam, és némi átalakítással átkonvertáltam az eredetileg karamellás-kekszes csokoládé készítését leíró receptet islerszerűvé. De mivel valahogy mégiscsak félúton van a két édesség között, mindkettő nevét odaadományoztam neki, így lett belőle Twisler.:)
Elég nagy sikere lett, többen is megdicsérték, olyanok is, akik saját bevallásuk szerint utálják a tejkaramellát.

hozzávalók / 5 adag

A Dulce de leche-hez

A kekszhez

Bevonáshoz, díszítéshez

ajánlat

Egyszerűbb meg sem kóstolni, mert nem lehet leállni vele.;)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sűrített tejet befőttesüvegbe töltjük. Az üveget jól lezárva egy kuktába állítjuk, a kuktát pedig sűrített tej szintjéig töltjük vízzel, majd lezárjuk, és kis lángon bő 1,5 óráig főzzük a gőz kiengedése nélkül, majd további 15-20 percig hagyjuk hűlni a lezárt kuktát.
  2. Közben előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
  3. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd lassan hozzáadagoljuk a lisztet, a sütőport és a csipet sót. Morzsalékos állagúra, de nagyjából egyneműre dolgozzuk.
  4. A tejfölt összekeverjük a tojássárgával, majd a tészta többi részéhez forgatjuk, és egyenletesre dolgozzuk. 20-30 percre hűtőbe tesszük.
  5. Lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra nyúltjuk, és kiszaggatjuk. Majd a kiszaggatott formákat sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a széle enyhén aranybarnás nem lesz (kb. 15 perc).
  6. A kész korongokat hagyjuk kihűlni (minél melegebb, annál törékenyebb), majd kettesével összeragasztgatjuk őket a Dulche de leche krémmel.
  7. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd egyenként bevonjuk a kész islereket. Díszíthetjük dekorcukorral, de anélkül is nagyon mutatós. Jó étvágyat!:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 380
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahejja

Mióta szakács: 2012.10.29.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Twisler, karamellás isler, tejkaramellás isler, Twix isler

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1049
sűrített tej 34 dkg
vaj 15 dkg
cukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 25 dkg
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
tojássárgája 1 db
tejföl 1 dl
étcsokoládé 20 dkg
dekorgyöngy 15 ek