Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos isler ahogy Ági készíti

Habos isler ahogy Ági készíti
Habos isler ahogy Ági készíti
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még régebben a sógorom evett valahol habos islert, és mindig nyaggatta a nővéremet, hogy süssön neki olyat. Talált is egy receptet, de a habja nem lett tökéletes. Én tovább kutakodtam, és végül némi átalakítás után ez a recept vált be. Azóta az én feladatom a habos isler sütése, van hogy háromszoros adagot kell sütnöm, de még az is kevésnek bizonyul, bár eléggé hosszadalmas az elkészítése.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A habhoz

A tetejéhez

ajánlat

Figyelni kell a sütéskor, ne süssük túl a korongokat, mert akkor nagyon kemény lesz a tészta. Érdemes 1-2 napot hagyni a kész sütit puhulni, bár erre nálunk sosem kerül sor. Egy adagból kb. 20-25 db lesz, persze ez a szaggató méretétől is függ.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Ezt követően a tésztát vékonyra (kb. 3 mm) kinyújtjuk, és kör alakú szaggatóval (kb. 5-6 cm átmérőjű) kiszaggatjuk, majd 10-15 perc alatt kisütjük őket tepsin.
  3. A habhoz a tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd mikor kezd habosodni, hozzákeverjük a porcukrot, és tovább verjük. Majd mikor már habos, gőzre téve tovább verjük, míg szép fényes, kemény habot nem kapunk. 
  4. A kihűlt korongokat összeragasztjuk a habbal.
  5. A tetejüket a gőz fölött étolajjal felolvasztott csokival bevonjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 174
elküldve: 6
receptkönyvben: 246
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

agi8505

Mióta szakács: 2012.03.28.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

isler, emeletes isler, habos krémmel töltött csokis isler

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hoborc
Hoborc Fri, 2013-05-17 10:50

Szia,
elkészítettem, de sajnos nem lett ilyen szép, mint a tiéd. Nekem kisült belőle a vaj. Legközelebb nem teszek 30 dkg liszthez 25 dkg vajat. Valamint megkentem a korongok egyik felét baracklekvárral, így nem lett annyira tömény és nagyon ízlett mindenkinek.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-04-23 08:54

Ez az!

Köszönöm, Nálunk is ilyen az isler, anno a gimi büféjébe ezért harcoltunk a legtöbbet, na de felnőttként se vetettük meg, amióta a gyerekek megszülettek, valahogy elfelejtettük, amióta nagyobbak, most meg már kamaszok, és sütiket sütök, mostanság kezdett el újra hiányozni.:)
Az igazság, hogy a lekvártöltésű és hasonló ilyenek, nem tetszettek, hiába csináltam meg, reagálásuk: " nem az igazi, nem ilyet ettünk", mondták a gyerekek és a férjem is.
Ez az , a két tészta közt felvert édes , friss tojásfehérjehab volt!! :)
Köszönöm szépen.
Ezzel meglepem őket.
Éva-Anyóca

1504
finomliszt 30 dkg
cukor 10 dkg
margarin 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 3 db
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 kk
tojásfehérje 3 db
porcukor 25 dkg
étcsokoládé 20 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl