r
Nosalty Logó

Karalábés tészta

Éva-Anyóca
Karalábés tészta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A karalábés tésztához

A tálaláshoz

985
Kalória
34.1g
Fehérje
110.6g
Szénhidrát
45.7g
Zsír
983.4g
Víz
69.4g
Koleszterin
10.8g
Élelmi rost
10.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A karalábés tésztához

A tálaláshoz

Összesen 985 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A karalábés tésztához

A tálaláshoz

Összesen 3939 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A karalábés tésztához

A tálaláshoz

Összesen 78 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    983.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 985 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.5 g

Zsír

  • Összesen
    183 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3307.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    1460 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    442.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    3933.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    482 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    757 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1387 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2597 micro
Összesen 3939 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

A karalábés tésztához

  1. Nagyon finomra vágjuk a kétféle hagymát, nagy lyukú reszelőn a pucolt karalábét lereszeljük.
  2. Feltesszük az olajos, sós vizet a tésztának.
  3. Olívaolajon a kétféle hagymát, a lereszelt karalábét, sót és őrölt borsot fedő alatt pároljuk, kb. 20-25 percig (a karalábé zsenge legyen, de a mennyiségétől is függ a főzési idő, kóstoljuk közben).
  4. Kis tálban a tömlős füstölt sajtot és a tejszínt simára keverjük.
  5. Ha a karalábé kész, megfőtt, (kevés vizet enged ki magából, ne tegyünk rá!) felöntjük a sajtos tejszínnel, elkeverjük, összefőzzük, összeforraljuk.
  6. A legvégén beleszórjuk, és elkeverjük benne a petrezselyemzöldet, majd kikapcsoljuk, kész.
  7. A lobogó, sós vízben a tésztát előírás szerint kifőzzük, majd leszűrjük (6-8 perc).
  8. Tálalhatjuk a tésztát a szósszal összekeverve is vagy külön. A tányéron reszelt sajttal és petrezselyemmel díszítve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Találtam egy jó receptet, de hiányzott belőle a hagymaalap,  és azt szeretjük, ha szószosabb, ezért tettem rá a sajtkrémet és a tejszínt. Nem kevertem össze, külön tálaltam, picit több őrölt borssal, mi így szeretjük. Nagyon finom főétel lett, zöldségleves után, ebben a hőségben kifejezetten finom, és nem túl megerőltető étel.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...