Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karalábés tészta

Karalábés tészta
Karalábés tészta
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam egy jó receptet, de hiányzott belőle a hagymaalap,  és azt szeretjük, ha szószosabb, ezért tettem rá a sajtkrémet és a tejszínt.
Nem kevertem össze, külön tálaltam, picit több őrölt borssal, mi így szeretjük. Nagyon finom főétel lett, zöldségleves után, ebben a hőségben kifejezetten finom, és nem túl megerőltető étel.

hozzávalók / 4 adag

A karalábés tésztához

A tálaláshoz

ajánlat

Finom házi citromfű vagy málnaszörp, ásványvíz, de az minden mennyiségben, vagy finom fehér bor: .-)
Természetesen elkészíthetjük, és tálalhatjuk úgy is, ahogy eredetileg megadott volt hagyma, sajt és tejszín nélkül, összekeverve a karalábé a tésztával, és úgy tálaljuk. Ki, hogy szeretné, milyen az aznapi ízlése, milyenek a hozzávalói, a kedve:-).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagyon finomra vágjuk a kétféle hagymát, nagy lyukú reszelőn a pucolt karalábét lereszeljük.
  2. Feltesszük az olajos, sós vizet a tésztának.
  3. Olívaolajon a  kétféle hagymát, a lereszelt karalábét, sót és őrölt borsot fedő alatt pároljuk, kb. 20-25 percig (a karalábé zsenge legyen, de a mennyiségétől is függ a főzési idő, kóstoljuk közben).
  4. Kis tálban a tömlős füstölt sajtot és a tejszínt simára keverjük.
  5. Ha a karalábé kész, megfőtt, (kevés vizet enged ki magából, ne tegyünk rá!) felöntjük a sajtos tejszínnel, elkeverjük, összefőzzük, összeforraljuk.
  6. A legvégén beleszórjuk, és elkeverjük benne a petrezselyemzöldet, majd kikapcsoljuk, kész.
  7. A lobogó, sós vízben a tésztát előírás szerint kifőzzük, majd leszűrjük (6-8 perc).
  8. Tálalhatjuk a tésztát a szósszal összekeverve is vagy külön. A tányéron reszelt sajttal és petrezselyemmel díszítve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 003
elküldve: 1
receptkönyvben: 79
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karalábés-tejszínszószos tészta, tejszínes karalábéragu tésztával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-08-30 17:05

Kedves Amurath-Zsuzsa!

Nagyon köszönöm.:-)
Akár a natúrabb, akár a tejszínesebb módon, de finom és nem nehéz elkészíteni:-)
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Szép nyárias hetet kívánok , sok napsütéssel, még szükség van rá!
Éva-Anyóca

985
karalábé 5 kis db
vöröshagyma 2 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 2 ek
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
tömlős krémsajt 100 g
habtejszín 2.5 dl
szarvacska tészta 500 g
víz 3 l
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
füstölt sajt 20 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint