Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karajjal rakott zöldségek

Karajjal rakott zöldségek
Karajjal rakott zöldségek
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ősz kezdete van, és arra gondolva, hogy már nem sokáig lesznek finom, friss, magyar zöldségek, jó áron vettem mindenféle zöldséget és karajt. Szeretem a rakott egytálétel finomságokat, így ezt az ételt találtam most ki. Mindenkinek nagyon ízlett, így nem mondhatom, hogy mivel én készítettem, ezért elfogultságból érzem, hogy nagyon finom. A hozzávalók már tisztított mennyiségek. 100 gramm 110 kalória.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában félig megfőzzük.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, a paprikákat kicsumázzuk, a krumplit és a tököt meghámozzuk, a tököt hosszára kettévágjuk és kikaparjuk a magjait. Minden zöldséget karikára vágunk.
  3. A karajt kicsontozzuk (majd egy jó kis levest főzhetünk belőle), és vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk.
  4. 5 dl tejfölbe beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a pirospaprikát, és belekeverjük a felaprított petrezselymet.
  5. Egy tűzálló tálat kikenünk az olajjal. Először a karikára vágott hagymát rendezzük el, majd erre a paradicsom fele jön. Ezután a krumpli fele, a cukkini fele, a paprika fele. Majd az egész mennyiség a tökből. Ezt meglocsoljuk a tojásos-tejfölös mártás felével. Erre elrendezzük a karajszeleteket. Majd jönnek a másik fele mennyiségű zöldségek. Először  a cukkini, majd a paprika, majd a krumpli. Erre locsoljuk a maradék mártást, majd rárendezzük a maradék paradicsomkarikákat. A rétegeket enyhén megsózzuk (hisz a mártásban is van só).
  6. Alufóliával letakarjuk, és hideg sütőbe téve 210 fokon kb. 45-50 percig sütjük.
  7. Közben a sajtot lereszeljük, és összekeverjük a maradék 2 dl tejföllel.
  8. Ha letelt a sütési idő levesszük az alufóliát, és rákenjük a sajtos tejfölt. Visszatoljuk a sütőbe, és pirosodásig kb. 10-15 percig sütjük még.
  9. Melegen tálaljuk ezt a roppant finom egytálételt.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 495
elküldve: 6
receptkönyvben: 47
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott hús, rakott sertéskaraj, zöldségekkel rakott sertéshús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1335
sertés rövidkaraj 75 dkg
cukkini 70 dkg
spárgatök 30 közepes db
burgonya 75 dkg
paprika 40 dkg
paradicsom 75 dkg
vöröshagyma 35 dkg
tojás 3 db
tejföl 7 dl
fűszerpaprika 2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
trappista sajt 10 dkg
petrezselyem 1.5 csokor
olívaolaj 2 ek