r
Nosalty Logó

Karajjal rakott zöldségek

Gonoszka1
Karajjal rakott zöldségek
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1341
Kalória
76g
Fehérje
168.1g
Szénhidrát
52.6g
Zsír
3751.1g
Víz
259.4g
Koleszterin
40.2g
Élelmi rost
110.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1341 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 8034 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 23 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3917.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    788 mg
  • Foszfor
    1693 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    168.1 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    3751.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    763 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    747 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    4415 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    13135 micro
Összesen 1341 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    455.9 g

Zsír

  • Összesen
    315.5 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23505.4 g
  • Cink
    85 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    6144 mg
  • Vas
    111 mg
  • Magnézium
    4726 mg
  • Foszfor
    10157 mg
  • Nátrium
    1895 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1008.4 g
  • Cukor
    665 mg
  • Élelmi rost
    241 mg

Víz

  • Összesen
    22506.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3757 micro
  • B6 vitamin:
    31 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    4580 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    1895 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    149 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4485 micro
  • Kolin:
    2655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1407 micro
  • α-karotin
    826 micro
  • β-karotin
    26492 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    19298 micro
  • Lut-zea
    78811 micro
Összesen 8034 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    59 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 23 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit héjában félig megfőzzük.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, a paprikákat kicsumázzuk, a krumplit és a tököt meghámozzuk, a tököt hosszára kettévágjuk és kikaparjuk a magjait. Minden zöldséget karikára vágunk.
  3. A karajt kicsontozzuk (majd egy jó kis levest főzhetünk belőle), és vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk.
  4. 5 dl tejfölbe beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a pirospaprikát, és belekeverjük a felaprított petrezselymet.
  5. Egy tűzálló tálat kikenünk az olajjal. Először a karikára vágott hagymát rendezzük el, majd erre a paradicsom fele jön. Ezután a krumpli fele, a cukkini fele, a paprika fele. Majd az egész mennyiség a tökből. Ezt meglocsoljuk a tojásos-tejfölös mártás felével. Erre elrendezzük a karajszeleteket. Majd jönnek a másik fele mennyiségű zöldségek. Először a cukkini, majd a paprika, majd a krumpli. Erre locsoljuk a maradék mártást, majd rárendezzük a maradék paradicsomkarikákat. A rétegeket enyhén megsózzuk (hisz a mártásban is van só).
  6. Alufóliával letakarjuk, és hideg sütőbe téve 210 fokon kb. 45-50 percig sütjük.
  7. Közben a sajtot lereszeljük, és összekeverjük a maradék 2 dl tejföllel.
  8. Ha letelt a sütési idő levesszük az alufóliát, és rákenjük a sajtos tejfölt. Visszatoljuk a sütőbe, és pirosodásig kb. 10-15 percig sütjük még.
  9. Melegen tálaljuk ezt a roppant finom egytálételt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 65 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Az ősz kezdete van, és arra gondolva, hogy már nem sokáig lesznek finom, friss, magyar zöldségek, jó áron vettem mindenféle zöldséget és karajt. Szeretem a rakott egytálétel finomságokat, így ezt az ételt találtam most ki. Mindenkinek nagyon ízlett, így nem mondhatom, hogy mivel én készítettem, ezért elfogultságból érzem, hogy nagyon finom. A hozzávalók már tisztított mennyiségek. 100 gramm 110 kalória.

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek