r
Nosalty Logó

Karajjal rakott zöldségek

Gonoszka1
Karajjal rakott zöldségek
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1341
Kalória
76g
Fehérje
168.1g
Szénhidrát
52.6g
Zsír
3751.1g
Víz
259.4g
Koleszterin
40.2g
Élelmi rost
110.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1341 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 8034 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 23 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3917.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    788 mg
  • Foszfor
    1693 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    168.1 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    3751.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    763 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    747 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    4415 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    13135 micro
Összesen 1341 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    455.9 g

Zsír

  • Összesen
    315.5 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23505.4 g
  • Cink
    85 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    6144 mg
  • Vas
    111 mg
  • Magnézium
    4726 mg
  • Foszfor
    10157 mg
  • Nátrium
    1895 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1008.4 g
  • Cukor
    665 mg
  • Élelmi rost
    241 mg

Víz

  • Összesen
    22506.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3757 micro
  • B6 vitamin:
    31 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    4580 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    1895 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    149 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4485 micro
  • Kolin:
    2655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1407 micro
  • α-karotin
    826 micro
  • β-karotin
    26492 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    19298 micro
  • Lut-zea
    78811 micro
Összesen 8034 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    59 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 23 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit héjában félig megfőzzük.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, a paprikákat kicsumázzuk, a krumplit és a tököt meghámozzuk, a tököt hosszára kettévágjuk és kikaparjuk a magjait. Minden zöldséget karikára vágunk.
  3. A karajt kicsontozzuk (majd egy jó kis levest főzhetünk belőle), és vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk.
  4. 5 dl tejfölbe beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a pirospaprikát, és belekeverjük a felaprított petrezselymet.
  5. Egy tűzálló tálat kikenünk az olajjal. Először a karikára vágott hagymát rendezzük el, majd erre a paradicsom fele jön. Ezután a krumpli fele, a cukkini fele, a paprika fele. Majd az egész mennyiség a tökből. Ezt meglocsoljuk a tojásos-tejfölös mártás felével. Erre elrendezzük a karajszeleteket. Majd jönnek a másik fele mennyiségű zöldségek. Először a cukkini, majd a paprika, majd a krumpli. Erre locsoljuk a maradék mártást, majd rárendezzük a maradék paradicsomkarikákat. A rétegeket enyhén megsózzuk (hisz a mártásban is van só).
  6. Alufóliával letakarjuk, és hideg sütőbe téve 210 fokon kb. 45-50 percig sütjük.
  7. Közben a sajtot lereszeljük, és összekeverjük a maradék 2 dl tejföllel.
  8. Ha letelt a sütési idő levesszük az alufóliát, és rákenjük a sajtos tejfölt. Visszatoljuk a sütőbe, és pirosodásig kb. 10-15 percig sütjük még.
  9. Melegen tálaljuk ezt a roppant finom egytálételt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 65 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Az ősz kezdete van, és arra gondolva, hogy már nem sokáig lesznek finom, friss, magyar zöldségek, jó áron vettem mindenféle zöldséget és karajt. Szeretem a rakott egytálétel finomságokat, így ezt az ételt találtam most ki. Mindenkinek nagyon ízlett, így nem mondhatom, hogy mivel én készítettem, ezért elfogultságból érzem, hogy nagyon finom. A hozzávalók már tisztított mennyiségek. 100 gramm 110 kalória.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...