adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
5 dl paradicsomlé
-
8 db lapkasajt
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek vaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
534
Kalória
52.8g
Fehérje
8.4g
Szénhidrát
31.6g
Zsír
274.2g
Víz
165.8g
Koleszterin
643.8mg
Élelmi rost
3.3g
Cukor
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
125g paradicsomlé21 kcal
-
34g lapkasajt121 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
534
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
800g sertés rövidkaraj1328 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
136g lapkasajt486 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2137
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
90 kcal
-
33.7g paradicsomlé6 kcal
-
9.2g lapkasajt33 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
146
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.8 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1504.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 280 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 646 mg
-
Nátrium 438 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 274.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 347 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 11296 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
534
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 211.1 g
Zsír
-
Összesen 126.5 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 663 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6019.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 1121 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 2584 mg
-
Nátrium 1753 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 33.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 1096.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 557 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 353 mg
-
D vitamin: 195 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 519 mg
-
Retinol - A vitamin: 439 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1387 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 45185 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
2137
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 406.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3049 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
146
kcal
Elkészítés
- A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és lisztben megforgatjuk.
- Felhevített vaj és olívaolaj keverékén 3-4 gerezd durvára reszelt fokhagymával a hússzeleteket átsütjük.
- Ha a húsok átsültek, kivesszük őket a serpenyőből, és a visszamaradt olajos-vajas-fokhagymás keverékhez hozzáadjuk a ½ l paradicsomlevet, amit kb. 10 percen keresztül közepes lángon folyamatosan kevergetve besűrítünk.
- Mikor a paradicsomlé már eléri a sűrű, szószszerű állagot, visszahelyezzük a husikat a serpenyőbe, és minden szeletre rásütünk egy-egy szelet Lapka sajtot (jobb híján előre szeletelt emmentálit, trappistát…).
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 20 p
Családunk elég nemzetközire sikeredett. Az én nagynéném Svédországban él, férjem egyik nagynénje Olaszországban, másik nagynénje Ománban, és Apukámnak számos rokona él Németországban és Ausztriában. Ebből adódóan sok külföldi recept kering a családban, melyből az egyik legegyszerűbb, amit most feltettem, az olasz nagynénitől származik. Lehet, hogy első ránézésre nem olyan szép, de ízre nagyon finom, és viszonylag gyorsan elkészül! Azoknak ajánlom, akik szeretik a paradicsomos ételeket. Szerintem hasonlít egy kicsit az íze a paradicsomos húshoz, de férjem az állítja, hogy neki a lasagne jut róla eszébe.