Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás sertésszűz

Gombás sertésszűz
Gombás sertésszűz
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem egy bonyolult recept, de aki szereti a változatos ételeket, az ezt is szeretni fogja.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal.
  2. Egy tepsibe olajat vagy zsírt rakunk, belehelyezzük a hússzeleteket, kevés vizet, majd fóliával letakarva puhára pároljuk.
  3. Miközben párolódik, a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük.
  4. A gombát is megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd kevés vízben megfőzzük.
  5. Miután a hús megpárolódott, levesszük a fóliát, mindegyik szelet húsra teszünk a dinsztelt hagymából és a gombaszeletekből, valamint mindegyikre sajtot teszünk.
  6. Visszatesszük a sütőbe és még pár percig pirítjuk, hogy a sajt jól elolvadjon a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 011
elküldve: 3
receptkönyvben: 197
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, Atkins diéta, AB0 diéta – 0 vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás hús, sertésszűzből gombával, gomdás sertés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

339
sertésszűz 30 dkg
csiperkegomba 10 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
sajt 12 dkg