Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi mézeskalács ahogy Viki készíti

Karácsonyi mézeskalács ahogy Viki készíti
Karácsonyi mézeskalács ahogy Viki készíti
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tipikus karácsonyi édesség. Ez a recept nekem elsőre bevált, azóta minden évben így készítem a mézeskalácsot, és a családban mindenkinek ízlik.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát 4 részre osztjuk (kb. egy részből egy nagy tepsire való mézeskalács lesz). A 4 részt gombócokká gyúrjuk, kb. 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és mézeskalács formákkal kiszaggatjuk. (Nem jó túl vékonyra nyújtani, mert akkor nem lesz puha és hamar oda is ég.) Ha később fel szeretnénk akasztani a karácsonyfára, akkor lyukat szúrunk a tésztába. (A lyukat lehet közvetlenül sütés után is fúrni rajta.)
  3. A figurákat áttesszük a tepsire, és 1 egész felvert tojással megkenjük őket. Kb. 180 fokos sütőben 5 perc alatt világosbarnára sütjük. (Gyorsan sül, úgyhogy vigyázzunk vele!) Ha esetleg elfelejtettünk sütés előtt lyukat készíteni a sütin az akasztóhoz, akkor ezt közvetlenül sütét után még pótolhatjuk egy fogpiszkáló segítségével.
  4. A díszítéshez 1 tojásfehérjét 12,5 dkg porcukorral keményre felverünk. A habot zacskóba töltjük, amire nagyon pici lyukat vágunk (vagy kiszúrjuk), és díszíthetjük is a kihűlt figurákat! Színes díszítéshez használhatunk dekor tollakat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 249
elküldve: 5
receptkönyvben: 66
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Viktoriacska

Mióta szakács: 2012.12.11.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézeskalács karácsonyra, díszes mézeskalács, mézes karácsonyi aprósüti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1016
finomliszt 60 dkg
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
porcukor 30 dkg
szódabikarbóna 2 tk
margarin 15 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
méz 4 ek
joghurt 150 g
fahéj 1 ek
szegfűszeg 1 ek
gyömbér 1 tk
tojás 1 db
tojásfehérje 1 db
porcukor 12.5 dkg