Nosalty Logó

Pihe-puha mézes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pihe-puha mézes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 914 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4570 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 409 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 914 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    219.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2094.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    597.3 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 4570 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 409 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Jól összekeverjük a száraz hozzávalókat - liszt, cukor, szódabikarbóna, fűszerek.
  2. A felolvasztott vajba belekeverjük a mézet, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Illetve még 2db jól elkevert tojást is.( ne ijedjünk meg, ha folyós a tészta)
  3. A tésztát hűtőbe tesszük pihentetni (celofánba csomagolva), hogy "megfagyjon" -gyorsabb munka érdekében lehet fagyasztóba is tenni. Fél-maximum 1 órára, de akár egész éjszakára is hagyhatjuk, attól függ mikor kezdünk dolgozni vele. Én három gombócra szedtem, hogy később könnyebben tudjak dolgozni vele.
  4. Pihentetés után a gyúródeszkát jól belisztezzük, mert nagyon fog ragadni, ahogy olvad a "melegben"- nyugodtan használhatunk bőven lisztet a ragadás elkerülésére. A deszkán jó vékonyra nyújtjuk a tésztát, 2-3 mm vastagságúra (mert majd egy picit megdagad a sütésnél).
  5. Kiszúrt formákat sütőpapírra tesszük, egymástól 0,5-1 cm távolságra, és megkenjük a maradék tojással a tetejét! Én megszórtam egy kis barna cukorral is. Majd 160-170 fokon alsó sütéssel 10 percig - enyhe barnulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 51780
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 21.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti az egyszerű sütiket, és utálja a macerás elkészítést (na meg a kőkemény mézeskalácsot) :)

Receptkategóriák

Nálunk mindenki szereti a mézeskalácsot, de sosem eszik meg, mert "kemény" és "kitöri a fogamat". Ennek kiküszöbölésére jött létre ez a formáció: pihe-puha, mézeskalács ízű- nem merem kimondani hogy mézeskalács, mert ahhoz túl puha és könnyed-sütemény. A végeredmény: mindenki imádja és még gasztroajándéknak is tökéletes!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Pötyi! Kipróbáltam a receptedet és nagyon jól tettem, mert nagyon finom lett! :-) tegnap sütöttem egy adag mézest, ami "kopogós" lett mára, úgyhogy azokat ma a gyerekeimmel kidíszítettük karácsonyi dísznek, így hát kellett másik mézes süti és ez tökéletes lett. :-) olyasmi, mint a puszedli, az els? adag tetejére tettem én is cukrot, de a következ?kre már nem, mert (nekem) így is elég édes. Ebb?l a mennyiségb?l 5 tepsivel lett, tuti elég az ünnepekre. :-) Köszönöm és boldog karácsonyt!

bridge

Kipróbáltam. Els? mézes"kalácsom" és nagyon örülök, hogy a Te receptedet választottam :)) Valóban pihe-puha lett, egészen más az állaga mint az eredeti mézeskalácsnak. Ennek sokkal jobb, könnyedebb, puhább a tésztája az íze meg ugyanaz tehát egyértelm? hogy ilyet kell sütni minden karácsonykor :)) Arra kell csak figyelni, hogy nagyon ritkán tegyük a tepsire a formákat mert valóban nagyon megdagadnak és összeérhetnek. Valamint amikor már kih?lt a kész süti akkor fóliázzuk le, vagy rakjuk frissen tartó dobozba, mert ha nem akkor könnyen kiszárad és akkor már nem lesz puha. Köszönet a receptért! Boldog Karácsonyt! Üdv, bridge

Törölt felhasználó

Nagyon aranyosak vagytok,a tanácsok és megfigyelések hasznosak, köszönöm a kiegészítést! :) Örülök hogy bevált a recept! Kellemes ünnepeket nektek! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek