Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hempergetős süti

Hempergetős süti
Hempergetős süti
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a zsíros tésztát egy öreg nénitől tanultam, a családom nagyon szereti. Sűrűn kérik.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk 1 kanál cukorral, az élesztőt belemorzsoljuk, és felfuttatjuk.
  2. A lisztbe 1 csipet sót elkeverünk, a zsírt elmorzsoljuk a liszttel.
  3. A közepébe mélyedést készítünk, a felfutott élesztőt beleöntjük és a pohár tejfölt, lágy tésztát gyúrunk, 1 órát meleg helyen kelesztjük.
  4. Ha megkelt, fél cm-re elnyújtjuk, karikára kiszaggatjuk, közepébe sütésálló lekvárt teszünk. Vagy sűrű házi szilvalekvárt. Félbehajtjuk, széleit összenyomkodjuk. Tepsire rakjuk, 1 órát újra kelesztjük, és 180 fokon pirosra sütjük.
  5. Porcukorba vaníliás cukrot keverünk, és a még meleg süteményt meghempergetjük benne, innen kapta a nevét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 721
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Manykó

Mióta szakács: 2015.08.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros párna

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

920
finomliszt 50 dkg
1 csipet
sertészsír 20 dkg
élesztő 2 dkg
tej 0.5 dl
tejföl 175 g
sütésálló lekvár 25 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag