r
Nosalty Logó

Áfonyás tortácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Áfonyás tortácska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 788 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3150 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 273 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 788 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    118 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2465.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    1028 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.4 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 3150 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 273 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat, a 75 g cukrot, vaníliás cukrot és egy csipet sót a dagasztótálba tesszük, és pár perc alatt összedolgozzuk.
  2. Összekeverjük a lisztet, a keményítőt és a sütőport, átszitáljuk, majd keverés közben beleszórjuk.
  3. Kizsírozunk és lisztezünk 10 db tortácskaformát, 8-9 cm átmérőjűt.
  4. Egyenletesen elosztjuk benne a masszát, és a tetejét elsimítjuk.
  5. Rácsra téve megsütjük, 180 fokon 10 perc alatt.
  6. Az áfonyát a barna cukorral, a citromlével, és héjával feltesszük forrni, majd hozzáadjuk a fűszereket, és a vízben feloldott zselatint.
  7. Pár percig főzzük, majd ha kihűlt, a krémsajttal összekeverjük, és megtöltjük vele a kiborított torták tetejét.
  8. A díszítésnek hagyjunk meg szemeket a gyümölcsből.
  9. Porcukorral is megszórhatjuk, és jól behűtve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3565
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Áfonyás tortácska
Zsuzsamama56 312 recept

Nagyon finom sütemény, német recept.

Hozzászólások

Sz. Ági

Mi az a piskóta adalékanyag? (Egyébként nem is szerepel a leírásban, mikor és hova kell tenni) Amúgy nagyon finomnak ígérkezik, ki fogom próbálni az új tortácska formámban.

ma.il

jilk? nagyüzemi cucc. stabilizálják, nedvesítik vele a tésztát.

Zsuzsamama56

Az adalék anyagot,ami liszt helyettesít? ízesítve is egyben,a többi hozzávalókkal kell összedolgozni.Mindíg a hozzávalókat olvassuk el,és értelmezzük.Akinek már van err?l fogalma,az már tudja,mit mivel kell összekeverni.Adalékot németeknél lehet kapni,és persze a Dr Oetkeres termékeknél kell keresni a pultokon.Akinek ez idegen,nem kell ,és nem kötelez? hasznélnia.Én kaptam,és nagyon finom a tésztája,azt merem állítani.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek