Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás tortácska

Áfonyás tortácska
Áfonyás tortácska
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom sütemény, német recept.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához:

  • 3 egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 0,5 cs piskóta adalékanyag
  • 7,5 dkg liszt
  • 25 dkg étkezési keményítő
  • 1 tk sütőpor

A töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat, a 75 g cukrot, vaníliás cukrot és egy csipet sót a dagasztótálba tesszük, és pár perc alatt összedolgozzuk.
  2. Összekeverjük a lisztet, a keményítőt és a sütőport, átszitáljuk, majd keverés közben beleszórjuk.
  3. Kizsírozunk és lisztezünk 10 db tortácskaformát, 8-9 cm átmérőjűt.
  4. Egyenletesen elosztjuk benne a masszát, és a tetejét elsimítjuk.
  5. Rácsra téve megsütjük, 180 fokon 10 perc alatt.
  6. Az áfonyát a barna cukorral, a citromlével, és héjával feltesszük forrni, majd hozzáadjuk a fűszereket, és a vízben feloldott zselatint.
  7. Pár percig főzzük, majd ha kihűlt, a krémsajttal összekeverjük, és megtöltjük vele a kiborított torták tetejét.
  8. A díszítésnek hagyjunk meg szemeket a gyümölcsből.
  9. Porcukorral is megszórhatjuk, és jól behűtve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 376
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mini tortácskák áfonyás krémmel töltve, mascarponekrémes-áfonyás tortácskák, áfonyakrémes mini torták

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Thu, 2013-05-16 11:24

Az adalék anyagot,ami liszt helyettesítő ízesítve is egyben,a többi hozzávalókkal kell összedolgozni.Mindíg a hozzávalókat olvassuk el,és értelmezzük.Akinek már van erről fogalma,az már tudja,mit mivel kell összekeverni.Adalékot németeknél lehet kapni,és persze a Dr Oetkeres termékeknél kell keresni a pultokon.Akinek ez idegen,nem kell ,és nem kötelező hasznélnia.Én kaptam,és nagyon finom a tésztája,azt merem állítani.

ma.il
ma.il / ma.il Mon, 2013-05-13 08:03

jilk? nagyüzemi cucc. stabilizálják, nedvesítik vele a tésztát.

szeag
Sz. Ági / szeag Sun, 2013-05-12 19:02

Mi az a piskóta adalékanyag? (Egyébként nem is szerepel a leírásban, mikor és hova kell tenni)
Amúgy nagyon finomnak ígérkezik, ki fogom próbálni az új tortácska formámban.