Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Férfi szeszély

Férfi szeszély
Férfi szeszély
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden férfi tudja, hogy a nők szeszélyesek!  Minden nő tudja, hogy a férfiak NEM szeszélyesek!???  A férjem sem!

Ha néha mégis, én ilyen sütit sütök neki. Imádja!!!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vaníliás cukorral meghintve kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat cukorral habosra keverjük.

  2. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, vajat, rumot, jól kikeverjük.

  3. Beleöntjük a darált diót és a tejet, simára dolgozzuk.

  4. Sütő papírral bélelt tepsibe öntjük.

  5. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróba szükséges!

  6. Hagyjuk langyosra hűlni, és szeletelhetjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 19 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 95
össznézettség: 61 596
elküldve: 20
receptkönyvben: 949
elkészítve: 35/63
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós sütemény, rumos süti, diós szelet

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dannka
dannka Sat, 2015-05-23 15:49

Kedves Marcsiséf!
Kb.milyen magas lesz a süti?
Mert nekem kb.1 cm-es lett az 1 kk sütőportól.:(
Esetleg a sütő szintjén kéne változtatnom?

Köszi a választ!
Anita

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2015-05-24 08:58

Kedves dannka!
Ez a tészta nekem kb. 6-7 centiméter magasra szokott feljönni. Hogy, hol lehet a bibi azt csak tippelni tudom. Talán túl forró volt a sütő, talán kevés volt a sütőpor? Ne add fel hiszen az eredmény kárpótol minden fáradságot. További szép hétvégét kívánok . Marcsi Egy kis segítség: http://hu.wikibooks.org/wiki/Szak%C3%A1csk%C3%B6nyv/Tudnival%C3%B3k/Jelek, http://wiki.startlap.hu/egy-bogre-kanal-dionyi-valami-az-hany-dkg-gramm/

anikpapp
anikpapp Sat, 2015-01-17 01:23

Arra gondoltam, kettévágom,és betöltöm pudingos-vajas krémmel. Elvileg ez a tészta jó puha ugye? Köszönöm a választ előre is! Anikó

heva2121
saláta / heva2121 Tue, 2013-12-24 05:06

kedves Marcsisef!
megsütöttem,darált mogyoróval,s megtöltöttem sbarack lekvárral
bevontam csokimázzal,s isteni lett,köszi a receptet
ja és pici olajat tettem bele zsiradéknak

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2013-12-24 16:37

Kedves heva2121
Nagyon örülök, hogy ízlett a süti, a változatodat kipróbálom.
Kellemes karácsonyt kívánok.
Üdv. Marcsi

március70
március70 Thu, 2013-10-03 14:40

Én 1/4 rozsliszt 3/4 tönköly lisztből csináltam, és így is megállta a helyét. Lehet, hogy ezeknek a liszteknek 'köszönhető', de nekem nem jött fel olyan szépen, mint a képen. A beledobált almadarabok és diódarabok jót tettek neki.

princesslondon
princesslondon Fri, 2013-03-29 19:53

Kedves Marcsiséf!
Köszönöm szépen a receptet, elkészítettem és nagyon finom lett! Hozzávalók híján rum helyett egy kis mézet tettem bele, sütőpor helyett pedig egy kis szódabikarbónát, és a végén kettévágtam és megkentem eperlekvárral. Isteni finom, hamar el fog fogyni!
Üdv. Princesslondon

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2013-03-30 17:55

Kedves princesslondon.
Köszönöm az elismerést.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok.
Üdv. Marcsi

nagy marika
nagy marika Sat, 2012-06-23 02:30

KEDVES MARCSISEF!

MA MEGSUTOTTEM.NAGYON FINOM LETT.TEJSZINHABBAL TALALTAM A PORCUKOR HELYETT.NAGYON TETSZETT A FERJEMNEK IS.

KOSZI A RECEPTET.

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Fri, 2012-04-27 18:45

Szia
Nagyon tetszik ez a recept... Hasonlìt nagymamàm almàs kevertjère... Megcsinàlom a napokban esetleg annyit vàltoztatok, hogy teszek bele egy kis almàt is... Szerintem illik hozzà, ràadàsul nagyon szeretem....
Zsanett

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Fri, 2012-04-27 19:33

Kedves Zsanett!
Örülök ,hogy tetszik a recept, ha elkészítetted almával légyszíves tájékoztassál róla!
Üdv: Marcsi

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2012-04-25 11:00

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.04.24. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Picuur
Picuur Sun, 2012-04-22 18:15

Az alkohol sajnos elpárolog, de egye-fene.:) Én is bevetem.

Üdvözlettel: Picúr

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2012-04-22 17:00

Kedves Éva és Anci.
Örülök, hogy Nektek nem szeszélyes jutott. Ha még is süssétek meg e sütit. A siker nem marad el.
Lehet, hogy a rum mennyiségének növelésével egyenes arányban nő a hatás. Vagy nem???????????
Minden jót Nektek is!
Üdv: Marcsi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-04-22 16:45

Kedves Marcsiséf !
Ez nagyon jó ötlet, el fogom készíteni attól függetlenül, hogy az én férjem egyáltalán
nem szeszélyes ????????????!!!Köszönöm! Szép Tavaszt kívánok neked: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-04-22 15:51

Kedves Marcsiséf!

Köszönöm, ezt a taktikát én is be fogom vetni, ha véletlenül a férjem nem lenne: " szeszélyes" !! :-))))
Nagyon köszönöm.
Elmentettem.
Szép vasárnap délutánt.

Éva-Anyóca

734
finomliszt 25 dkg
cukor 20 dkg
tojás 3 db
dió 10 dkg
tej 2 dl
vaj 3 dkg
sütőpor 1 kk
rum 0.25 dl