Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citrommázas szelet

Citrommázas szelet
Citrommázas szelet
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A februári Vidék Íze magazinba küldte be a receptet egy olvasó. Nagyon finom citromos süti, de sajnos kis adag, nagyon gyorsan elfogyott...

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehérjéket habbá verjük. Belekeverjük a 15 dkg porcukrot, keményre verjük. Hozzáadunk 15 dkg diót, a lisztet, a fél sütőport, a citrom reszelt héját, 5 ek tejet, és az olvasztott vajat.
  2. Vajazott, lisztezett kisebb tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük.
  3. Máz: a forró sütőből kivett tésztára kerül. A három tojássárgáját 25 dkg porcukorral és a citrom levével habosra keverjük. Ráöntjük a forró sütire.
  4. A sütőedényben hagyjuk kihűlni. A máz megszilárdulása után felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 618
elküldve: 8
receptkönyvben: 131
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

esztersilver

Mióta szakács: 2011.02.27.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos süti, citromos sütemény, citrommázas süti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Timcsók
Timcsó / Timcsók Thu, 2012-05-03 20:42

Ma megsütöttem mákkal, finom lett azért majd kipróbálom dióval is:-))
Egy 23 cm-es tortaformába tettem 2/3-ig lett tele a forma. De az a mááááááááááz!! Valami csudijó!
Még ilyet nem készítettem nekem nagyon bejött, és megmozgatta a fantáziám:-)) vajon a citrom miatt keményedik meg? vagy mert meleg a süti? pl. mignont lehet-e vele bevonni mint a fondánnal? és ha citrom helyett rummal készül puncsos sütire? húúú ki fogom próbálni:-))
Köszi még1x!!!

esztersilver
esztersilver / esztersilver Sat, 2012-04-28 17:02

Kedves Timcsók,
Szerintem kb. a gáztepsi fele lehet,de tapasztalat alapján (legalábbis nálunk)dupla adagot kellett volna sütni:)
Kedves Almamag,
nagyon szívesen,remélem ízleni fog!
Kedves Nutria,
remélem sikerült elkészíteni és ízlett is:)

nutria
Asszonycicc / nutria Fri, 2012-04-27 11:32

Ismét egy olyan recept, amit régóta keresek: mamám szokott ilyet készíteni és szeretem. Minden alapanyag adott hozzá, szerintem már ma elkészítem. :)

Timcsók
Timcsó / Timcsók Fri, 2012-04-27 08:50

Nagyon guszta köszi a receptet! Mentem én is, a hétvégén kipróbálom! Esetleg mákkal? ;-)
Mekkora az a kisadag? Gáztepsi fele?

almamag
almamag Fri, 2012-04-27 07:29

Na, én már döntöttem! Tudom mit fogok hétvégén sütni..... :-)
Nagyon jónak, egyszerűnek ígérkezik. Imádom a citromos sütiket. Köszönet a receptért!
Szép hétvégét! Üdv. Ili

761
tojásfehérje 3 db
porcukor 15 dkg
dió 15 dkg
finomliszt 14 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 0.5 csomag
tej 5 ek
vaj 15 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojássárgája 3 db
porcukor 25 dkg
citromlé 1 citromból nyert