r
Nosalty Logó

Karácsonyfasüti vaníliás krémmel és diógrillázzsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Karácsonyfasüti vaníliás krémmel és diógrillázzsal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kakaós piskóta

Vaníliás krém

Diógrillázs

Összesen 1375 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kakaós piskóta

Vaníliás krém

Diógrillázs

Összesen 8236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kakaós piskóta

Vaníliás krém

Diógrillázs

Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1442 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1375 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120 g

Zsír

  • Összesen
    471.4 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    185 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8652.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    2308 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    3471 mg
  • Nátrium
    2115 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    915.5 g
  • Cukor
    575 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2514 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1554 micro
Összesen 8236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Vaníliás krém

Diógrillázs

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A piskótához a 6 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet habosra keverjük.
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaót egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól kikeverjük.
  3. Sütőpapíros, kb. 35x23 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon tűpróbáig sütjük.
  4. Összeállítás: Egy sablonnal kivágjuk a tésztából a karácsonyfát. Lapjában elfelezzük. Megkenjük a krém nagy részével, megszórjuk a diógrillázs felével.
  5. Rátesszük a másik lapot, átkenjük vékonyan egy kis krémmel. A többivel tetszés szerint díszítjük, a maradék diógrillázst a tetejére tesszük, mintha díszek lennének.
  6. Hidegre tesszük, majd tálalhatjuk. Jó étvágyat!!

Vaníliás krém

  1. Kevés tejjel a lisztet simára keverjük. A többi tejet felfőzzük, és állandó kavarás mellett hozzáöntjük a liszttel elkevert tejet. Kihűtjük!
  2. A vajat a porcukorral, a vanília aromával jól elkeverjük. Majd a kihűlt tejes masszával vegyítjük. Simára keverjük!

Diógrillázs

  1. A diót kisebb darabokra vagdossuk. A cukrot megolvasztjuk, és rászórjuk a diót úgy, hogy jól bevonja a máz mindenhol. Át is keverhetjük az olvasztott cukorban. Mikor kihűlt, kisebb darabokra tördeljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x23
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 140
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 12.

Ajánló

Én mikor a tetejét díszítettem a habzsák oldalára kevés piros ételfestéket folyattam, így a színes díszítés! Én sablon nélkül vágtam ki a karácsonyfa alakot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kitaláltam ezt a süteményt, és meg is alkottam. Nagyon finom lett, a krémmel együtt a ropogós grillázs jól harmonizált.... :-))

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Vaníliás krém

Diógrillázs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...