r
Nosalty Logó

Dalmát máj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Maria.
Dalmát máj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 267 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1068 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    136 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    743 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 267 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3393.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16480 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2971 micro
  • Kolin:
    991 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1068 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1345 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat vékony szeletekre szeljük, majd egy éjszakára hideg fokhagymás tejbe áztatjuk.
  2. Másnap leitatjuk róla a tejet, és rostélyon vagy tepsiben mindkét oldalát megsütjük.
  3. Csak a tálon sózzuk, és megszórjuk apróra vágott fokhagymával vagy karikára vágott hagymával (A hagymát vagy a fokhagymát a májjal együt dínsztelhetjük, és úgy szórjuk rá, vagy nyersen, ha valaki úgy szereti.)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 27009
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A férjem imádja a dinsztelt májat, de mivel hagymának kell lennie rajta, így a sütéskor annyit változtattam rajta, hogy a fokhagyma helyett hagymát metéltem rá. Az eredeti receptben nincs hagyma, csak fokhagyma.

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Az én "magyarosított" Dalmát májam: Hozzávalók: létszámfügg?k. Elkészítése: 1.) Egy tálkába beleöntök annyi tejet, amennyit a felcsíkozott sertésmáj fel tud szívni. Megszórom sóval, borssal, f?szer paprikával, majoránnával, jó b?ven zúzott fokhagymával. Jól összekeverem, a hozzáadott májjal is, és a h?t?szekrénybe teszem (Téves az intelem, hogy a májat csak a tányéron szabad sózni, különben megkeményedik: miután a májat felszeleteltük feldaraboltuk, felcsíkoztuk és kell?en besóztuk - esetleg egyéb f?szerekkel is pácoltuk - legalább er?s fél órára, maximum egy egész órára a h?t?be rakjuk, utána süthetjük-f?zhetjük, ahogy akarjuk, nem keményedik meg. Évek óta ez a gyakorlatom). 2.) Amíg a máj a h?t?ben pácolódik, egy serpeny?ben, vagy vokban, kevés forró zsiradékon apróra vágott fokhagymát "pattogtatok", vigyázva, nehogy megbarnuljon! Felöntöm paradicsompürével, kissé lepirítom. Megszórom darabolt zöldpaprikával, amit további pirítással puhára párolok. 3.) Mindenestül beleborítom a májat, és készre pirítom. 4.) F?tt burgonyával, burgonya pürével és savanyúsággal nagyon finom ebédre, vagy meleg vacsorára.

Törölt felhasználó

Ezt be kellene küldeni az oldalra is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.