Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros zöldbableves 2.

Kapros zöldbableves 2.
Kapros zöldbableves 2.
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a levest egy kedves idős asszony készítette, és mivel én édesszájú vagyok, egyből az egyik kedvencem lett. 
Remélem, hogy aki kipróbálja, annak szintén elnyeri az ízlését.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is megpucoljuk a zöldséget, vöröshagymát, fokhagymát.
  2. Kevés zsiradékon üvegesre píritjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, az apróra vágott zöldségeket is hozzáadjuk, pár percig átsütjük a hagymával, a liszttel bestejboljuk, majd pirospaprikát adunk hozzá.
  3. Ezután felöntjük vizzel, füszerezzük sóval, ételízesítővel, kaporral, és ízlés szerint édesítjük pici cukorral.
  4. Kb. fél órán keresztül főzzük, a zöldségek megpuhulásáig. Addig elkészítjük a betétnek szánt galuskát, középállagúra keverjük ki a tésztát, a lisztből, tojásból és sóból. Elég kemény legyen, hogy ne főljön szét a levesben!
  5. Amikor készen van a leves, beleszaggatjuk a galuskát, s mikor feljöttek a galuskák a leves tetejére, fogyaszthatjuk is.
  6. Ízlés szerint tejföllel kínálhatjuk.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 346
elküldve: 1
receptkönyvben: 93
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

McTömlek (Mesi)

Mióta szakács: 2010.09.05.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

kapros vajbableves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sterneva
sterneva Mon, 2012-08-06 17:21

Ó, nagyon finom volt, sajnos kaprom nem volt, egy kis tárkonnyal bolondítottam meg, szerintem még hidegen is isteni! Köszi!

patakymesi
McTömlek (Mesi) / patakymesi Mon, 2012-08-06 16:03

Kedves sterneva, nagyon örülök, hogy ezt a levest választottad. Én is ezt választottam mára, remélem, hogy neked is ízleni fog, jó étvágyat !!!

Ricsi11
Ricsi11 Fri, 2015-02-20 14:29

Köszönöm, remélem hogy sikerülni fog, maguknak is jó étvágyat !!!

402
zöldbab 50 dkg
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 2 kk
finomliszt 1 evőkanál
kapor 0.5 csokor
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
napraforgó olaj 2 ek
tojás 1 db
finomliszt 20 dkg
0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
tejföl 1 dl