Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros túróval töltött gomba sült zellerrel

Kapros túróval töltött gomba sült zellerrel
Kapros túróval töltött gomba sült zellerrel
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért a papírcsomagolásos túrót ajánlom, mivel nem használok a töltelékhez tojást, így krémesebb állagúnak kell lennie, különben kipotyog belőle. De akár lehet tojást is tenni bele másfajta túróval, de az már egy másik recept. :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A papírcsomagolásból kivesszük a lágy túrót, beletesszük egy tálba, a kaprot apróra vágjuk, ügyelve, hogy a vastag szárát ne vágjuk bele. Rátesszük a túróra, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, belenyomjuk a fokhagymát, és jól összedolgozzuk villával. Félretesszük, hagyjuk állni.
  2. Alaposan megmossuk a gombát, a szárakat kiszedjük, és a gombafejek belsejében található héjat leszedjük, hogy minél több túró férjen bele. Ezt is enyhén megsózzuk.
  3. Ha ezzel készen vagyunk, elkezdhetjük egy kiskanál segítségével beletölteni a túrót, addig formáljuk, míg a teteje teljesen nem simul rá a gombára (ránézésre kb. fasírt kinézetű gombóc legyen).
  4. Ha beletöltöttük az összes túrót, akkor lehet panírozni a szokásos módon (én a szárakat is szoktam, az is finom). Liszt, tojás, morzsa. Azért óvatosan kezeljük a gombafejeket, nehogy kiszáguldjon belőle a túró.
  5. Megtisztítjuk a zellert, hasábburgonya méretűre vágjuk, és bő olajban aranybarnára sütjük. Aztán mehetnek a gombafejek is, túrós oldalával lefele kezdjünk neki. Ha szépen megsült, akkor lehet fordítani, és azt az oldalát is pirulásig sütjük.
  6. Melegen tálaljuk, Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 618
elküldve: 2
receptkönyvben: 35
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Amy Moonrose

Mióta szakács: 2013.04.05.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: töltött zöldség
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott gomba kapros túróval töltve, rántott gomba sült zellerrel, töltött gomba rántva zellerrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

893
gomba 500 g
tehéntúró 250 g
kapor 1 csokor
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
finomliszt 15 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 1 dl
zeller 1 db