r
Nosalty Logó

Kapros-túrós pite 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros-túrós pite 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 787 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6283 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1317.5 g
  • Cink
    245 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    190 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 787 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.5 g

Zsír

  • Összesen
    299.1 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10539.6 g
  • Cink
    1959 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1961 mg
  • Vas
    1522 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    3378 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    66 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683.3 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1100.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1972 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1213 micro
Összesen 6283 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.2 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, csipetnyi sót és a joghurtot. Homogén tésztává gyúrjuk.
  3. Folpackba csomagolva fél óráig a hűtőben pihentetjük.
  4. A töltelék hozzávalóit kézimixerrel alaposan kikeverjük.
  5. A tésztabucit két részbe osztjuk és kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. Az egyik lapot kivajazott tepsibe tesszük.
  6. Villával megszurkáljuk.
  7. Erre jön a túrótöltelék, majd a másik tésztalap, amit szintén megszurkálunk.
  8. Tetejét pici vízzel elkevert tojássárgával megkenjük és előmelegített sütőben 180 fokon (légkeverésen 165!) kb. 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 28367
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs különösebb sztori, csak anyukám kapros-túrós pitét evett volna, én meg megsütöttem neki. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...