r
Nosalty Logó

Kapros-tökös-túrós lepénytorta

NS
Kapros-tökös-túrós lepénytorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

798
Kalória
31.6g
Fehérje
84.9g
Szénhidrát
37.5g
Zsír
339.7g
Víz
119.5g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
55.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2018.7 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    339.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.5 g

Zsír

  • Összesen
    150 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8074.7 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    1017 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1636 mg
  • Nátrium
    2515 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    339.7 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1358.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2430 micro
Összesen 3190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

  1. Egy kerek sütőformát kibélelünk leveles tésztával, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. A tök magjait eltávolítjuk, meghámozzuk, legyaluljuk, hozzákeverjük a sót, és 10 percet állni hagyjuk.
  3. A túrót, a tejfölt, a tojásokat és a cukrot jól összekeverjük.
  4. A gyalult tököt egy szűrőbe tesszük, folyóvíz alatt kimossuk belőle a sót, kinyomkodjuk a levet, és a túrós keverékhez adjuk az aprított kaporral együtt.
  5. A jól elkevert tölteléket a behűtött leveles tésztára öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. 15 perc pihentetés után szeletelhetjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy valamilyen kapros-tökös-túrós finomságot kéne sütni. Az elképzelést tett követte, saját elképzelésem alapján ezt a lepénytortát sütöttem. (Sokkal jobb lett, mint amire számítottam.) A torta alapja leveles tészta, a kapros-tökös-túrós töltelék enyhén édeskés. A tészta kívül ropogós, a töltelék szaftos... hmmm.... Ki kell próbálni! :)

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...