r
Nosalty Logó

Kapros-tejszínes csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mislenbaba
Kapros-tejszínes csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1268 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2534 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 332 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1268 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    156.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1909.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1076 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    625 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 2534 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 332 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csíkokra vágjuk a csirkemellet. Olajon egy kicsit megpirítjuk.
  2. Ízesítjük a fűszerekkel.
  3. Felöntjük a tejszínnel, és egy pár percig még főzzük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 17211
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 27.

Ajánló

Amint a képen látható, tésztával készült. A legfinomabb persze sült burgonyával, de lehet kukoricás rizst is tálalni mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kapros-tejszínes csirkemell
mislenbaba 31 recept

Ezer éve, amikor kinyitott itt felénk az egyik pláza, ott ettünk valami ilyesmit. Nagyon megízlett, és itthon elkészítettem. Azóta jól bevált, szeretett, gyors ételünk. Régebben én a tejszínt egy kis liszttel kikevertem, és így szaftosabb lett. Aki szeretne, nyugodtan tehet bele.

Hozzászólások

Katieee

Lehet, hogy félreértettem valamit, de tényleg HABTEJSZÍN kell bele??? Nem f?z?tejszín?

mislenbaba

Így laza három hónap után.....:-)) csakis mindenbe habtejszín.mindenbe!!!!!!

P.

Úgy, ahogy mislenbaba mondja. Tudod, egyszer volt hol nem volt, régen, amikor mi még arra nem is emlékszünk, nem létezett más, csak tejszín. Aztán a gyártók rájöttek, hogy nem jó ám azt a min?séget csak úgy adni, kevesebbet kellene adni sokkal többért. Így jött létre a f?z?tejszín kedves Katieee, ami nem más, mint olyan tejszín, ami elvesztette minden tejszínségét és helyette kapott állományjavítókat és egyebeket, hogy legalább nyomokban emlékeztessen arra, amilyen fénykorában. Egyszer olvasd el mi van benne. Emiatt aztán megkülönböztetésként a rendes tejszínre rá kellett írni, hogy HAB, vagyis, hogy semmi másra nem jó, vagyis, vegyed csak a f?z?tejszínt. A mese vége annyi, hogy a sok szerencsétlen szó szerint meg is ette ezt a dolgot és nagy szemekkel néz, ha egy receptben valaki VÉGRE helyesen habtejszínt ír. Ugyanis a habtejszín az, amit régen egyszer?en tejszínnek hívtak, és semmi mást nem lenne szabad f?zéshez sem használni. Itt a vége, fuss el véle...

mislenbaba

Köszönöm Eszter!!! Így van. És amikor ezeket a sorokat írom, f? a házi tejecske, sajt lesz bel?le.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek