Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros csirkemell Tomatotree konyhájából

Kapros csirkemell Tomatotree konyhájából
Kapros csirkemell Tomatotree konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy réges-régi Nők Lapja Szakácsfüzetben találtam meg ezt a receptet, azóta nagy kedvenc lett.

Köretnek kapros túrógombócot (receptjeim között) kínálok.

Hardcore-os kaporimádó vagyok!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk. A lisztbe beletesszük a sót-borsot-fűszerpaprikát, és beleforgatjuk a húst.
  2. A szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk. A pörcöt kiszedjük a szalonnazsírból és félretesszük.
  3. A kiolvadt zsírban megpirítjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a húst és körbepirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a kukoricát. Hozzáadjuk az alaplevet (vagy két deci forró vízben feloldunk egy leveskockát), és készre párolunk mindent.
  4. A tejfölt és tejszínt összevegyítjük, elkeverünk benne egy evőkanál étkezési keményítőt, és hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. Összeforraljuk, és szalonnapörccel megszórt kapros túrógombóccal kínáljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 029
elküldve: 2
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
261 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös csirke, tejszínes hús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

770
csirkemell filé 80 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
gomba 20 dkg
csemegekukorica 20 dkg
kapor 1 csokor
főzőtejszín 2 dl
tejföl 2 dl
csirke alaplé 2 dl
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
finomliszt 2 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál