r
Nosalty Logó

Káposztás pogácsa Gonoszkától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Káposztás pogácsa Gonoszkától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 884 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3535 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 226 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 884 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    163.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2412 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    403 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1135 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 3535 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A káposztát megtisztítjuk, lereszeljük. Az olajon megkaramellizálunk 1 ek cukrot világosbarnára. Rátesszük a lereszelt káposztát, és sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet adva hozzá megdinszteljük.
  2. A tejbe 1 mk cukrot teszünk, meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  3. A lisztet kimérjük egy tálba. Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, a tojást, a tejben felfuttatott élesztőt és a sót. Összedolgozzuk, és kelesztjük kb. 1 órát.
  4. Ha a káposzta kihűlt és megkelt a tésztánk, a tésztát kinyújtjuk. A fele káposztát rákenjük, majd hajtogatjuk. Jobbról-balról középre, ezt egymásra, majd alulról-felülről. 90 fokban elfordítjuk, és újra kinyújtjuk. Rákenjük a káposzta másik felét, és újra hajtogatjuk. 10 percig pihentetjük, majd nyújtjuk, hajtogatjuk. Ismét pihentetjük 10 percet. Újra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
  5. A tojást enyhén felverjük, és lekenjük a pogácsák tetejét, majd köménymaggal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  6. A maradék tésztát ne gyúrjuk újra. (Éncsak meglapogatom miután összenyomtam,és újra hajtogatom, de már így sem lesz olyan leveles. Vagy vágjuk négyszögletesre, és akkor nincs maradék.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7942
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptkategóriák

Káposztás pogácsa Gonoszkától
Gonoszka1 428 recept

Gondoltam kéne sütni pogácsát. A káposztás pogácsára esett a választásom.

Hozzászólások (1)

starla92

Szia, kipróbáltam a receptedet, mivel bulira csináltam, ezért dupla adagot készítettem. Nagyon finom lett, mindenkinek ízlett, csak sajnos volt vele egy baj: Nem lett levelestészta a végeredmény :( A tészta a káposztamentes formájában nagyon jónak t?nt els?re, ellenben - amint rákentem a káposztát - minden lett, csak nem tészta jelleg?, úgyhogy folyamatosan liszteznem kellett. Pedig pont annyit használtam minden hozzávalóból, amennyit írtál..Miközben készítettem, párom azt hitte, hogy kelt tésztát készítek, úgyhogy lehet, hogy az éleszt? volt a gonosz ebben az esetben. Gondolom, te többször készítetted már el és mindig ennyi hozzávalóval?

Gonoszka1

Szia! Igen, én ennyi hozzávalóval készítem. Persze minden nyújtást én is lisztezett felületen csináltam, illetve beliszteztem a tészta tetejét is mivel a káposzta nedves. Sajnálom, hogy nem lett leveles Neked. Persze a lisztek sem egyformák. Az éleszt? nem hiszem, hogy b?nös lenne, mert én is ennyivel készítettem. De ha azért finom volt és elfogyott, akkor ez a lényeg. Egyébként sokan a leveles tésztát nem kiszúrják hanem kockára vágják, mert a tészta újbóli gyúrása nem tesz jót a leveleknek. Én akkor kétféle pogácsát készítettem, és az egyik juhtúros-káposztás volt. Pontosan ezért, hogy a kiszúrás utáni "sallangokat" is felhasználjam, mert szerettem volna kerek pogácsákat készíteni, így azokat egy másik pogácsa készítéséhez használtam fel. Az nem is lett leveles, viszont szépen feljöttek. Így lehet, hogy a többszöri gyúrás is gonosz volt. Sajnálom, hogy a receptben ezt nem tüntettem fel, így ebben teljesen igazad van. Jó sütés-f?zést kívánok! Üdvözlettel:Kinga

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek