Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lilakáposztás pogácsa

Lilakáposztás pogácsa
Lilakáposztás pogácsa
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lilakáposzta helyett fehérkáposztát is használhatunk. A lilából készült pogácsa színe erősen lilás, így különféle összejöveteleken különlegességként is süthetjük.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lilakáposztát lereszeljük, 1-2 tk. sóval ízesítjük, és megpirítjuk olajon vagy margarinon. Ha megpuhult, akkor ledarálhatjuk, hogy ne legyenek benne nagyobb darabok. (300 g pirított káposztára lesz szükségünk)
  2. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és összedolgozzuk a margarinnal elmorzsolt liszttel, a sóval, a borssal, egy tojással, a tejföllel és a káposztával. Ha túl lágy a tészta, adjunk hozzá további lisztet, ha túl száraz, akkor tejföllel lágyíthatjuk.
  3. 1 órát kelesszük meleg helyen.
  4. A megkelt tésztát kb. 2 cm-re nyújtjuk, beirdaljuk a tetejét, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és további fél órát hagyjuk kelni.
  5. Sütés előtt megkenjünk egy felvert tojással.
  6. 180 fokos sütőben sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 152
elküldve: 2
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

unchico19

Mióta szakács: 2012.11.18.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

káposztás pogácsa, vöröskáposztás pogácsa, lilakáposztás pogi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

706
finomliszt 65 dkg
margarin 18 dkg
vöröskáposzta 1 kis fej
tej 150 ml
élesztő 3 dkg
tejföl 2 ek
tojás 2 db
5 teáskanál
bors 1 kk
cukor 1 teáskanál