Nosalty Logó

Lilakáposztás pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Lilakáposztás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 706 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4245 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2443.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    2014 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1025 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 706 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    173.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14658.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1261 mg
  • Nátrium
    12081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    910.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2100 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    429 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    459 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6150 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    151 micro
  • Lut-zea
    3084 micro
Összesen 4245 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lilakáposztát lereszeljük, 1-2 tk. sóval ízesítjük, és megpirítjuk olajon vagy margarinon. Ha megpuhult,akkor ledarálhatjuk, hogy ne legyenek benne nagyobb darabok. (300 g pirított káposztára lesz szükségünk)
  2. Az élesztőt langyos,cukrostejben felfuttatjuk, és összedolgozzuka margarinnalelmorzsoltliszttel,a sóval, a borssal,egy tojással,a tejföllel ésa káposztával. Ha túl lágya tészta, adjunk hozzá továbbilisztet, ha túl száraz,akkor tejföllel lágyíthatjuk.
  3. 1 órát kelesszük meleg helyen.
  4. A megkelt tésztát kb. 2 cm-re nyújtjuk, beirdaljuk a tetejét,kiszaggatjuk, majdsütőpapírral bélelttepsibe helyezzük, és további fél órát hagyjuk kelni.
  5. Sütés előtt megkenjünk egy felvert tojással.
  6. 180 fokos sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sűtés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 3782
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lilakáposzta helyett fehérkáposztát is használhatunk. A lilából készült pogácsa színe erősen lilás, így különféle összejöveteleken különlegességként is süthetjük.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!