r
Nosalty Logó

Káposztás-juhtúrós pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Káposztás-juhtúrós pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 919 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3672 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 216 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 919 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.4 g

Zsír

  • Összesen
    161.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2405.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1055 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    801 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    356 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    751 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 3672 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 216 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk, lereszeljük. Az olajon 1 ek cukrot karamellizálunk, majd rátesszük a reszelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk, és kevés vizet adva hozzá megdinszteljük. Kihűtjük.
  2. A tejbe 1 mk cukrot teszünk, meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  3. Közben a lisztet egy mélyebb tálba mérjük. Hozzáadjuk a juhtúrót, a tejfölt, a margarint, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a sót. Összedolgozzuk. Kb. 1 órát kelesztjük.
  4. Ha kihűlt a káposzta és megkelt a tészta, akkor kinyújtjuk, és rákenjük a káposzta felét. Jobbról-balról középre hajtjuk, majd egymásra, ezután alulról-felülről ráhajtjuk. 90 fokban elfordítjuk,majd újra kinyújtjuk, és rákenjük a káposzta másik felét. Újra hajtogatjuk. Ezután 10 percet pihentetjük, majd újra hajtogatjuk. Újra pihentetjük 10 percet, majd kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a pogácsákat. Enyhén felvert tojással lekenjük a tetejüket, és megszórjuk köménymaggal. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. (Én ami lehullik azt nem gyúrom, hanem csak összenyomkodom, majd egyszer újra meghajtogatom, 10 percet pihentetem, és utána szaggatom ki.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4898
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptkategóriák

Káposztás-juhtúrós pogácsa
Gonoszka1 428 recept

Csináltam káposztás pogácsát, és megmaradt a káposzta fele. A Férjem szereti a pogácsát, így gondoltam, hogy ezt is pogácsának csinálom meg, de felturbóztam juhtúróval. Nagyon finom pogácsa kerekedett belőle.

Hozzászólások (2)

pussycat

Hu de szep magasak lettek, gondolom finomak is:)

Gonoszka1

Kedves Vcsuka! Igen, szépen feljöttek, és finomak is lettek. A juhtúró kifejezetten jót tett a pogácsa ízének. Köszönöm kedves hozzászólásodat. Üdvözlettel:Kinga

Torma

Szia Csukacsaj, (bocs Kingának is)hogy ide kotyogok, de hogy hívják itt a juhtúrót? Kecskesajtot már vettem, de ezt nem, és ehhez a recepthez nagyon kéne! Tormacsaj :)

pussycat

Szia Tormacsaj! Az en tudomasom szerint itt nem igen van, mert allitolag Ausztraliaban nem fejik a birkakat es igy nincs juhsajt sem. Hacsak nem importalnak valaghonnan..... Ebben nem vagyok meg 100% biztos, de majd megprobalok utananezni az interneten. Eddig en a korozottet mindig feta sajt es cottage cheese keverekebol csinaltam. Ha megtudok valamit szolok.): Csuka

Torma

Kösziiiiiiiiiii:) Tormacsaj

bakfitty

Bocsánat, hogy bele kotnyeleskedem. Csak ötletként mondom Torma, hogy bryndza néven is kapható a juhtúró. Az nálunk 10 dkg csomagocskában van, mint a vaj. Üdv: Gabi

Torma

Koszi Gabi! Melyik reszlegnel aruljak, mert engem megorjit az orult nagy valasztek; nem tudom hol keresnem ezt a 10 dekas csomagot... Vagy a deli reszlegnel kell kerni? T

Torma

Na, ezek majdnem felszálltak! Gyönyör? magasak lettek! Jó a recept is, mentettem, köszi, üdv, Torma :)

Gonoszka1

Kedves Torma! Nagyon szívesen! És nyugodtan beszélgessetek csak, engem nem zavar. Üdvözlettel:Kinga

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek