r
Nosalty Logó

Káposztás pogácsa 4.

Kozák Brigitta
Káposztás pogácsa 4.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1192
Kalória
24.2g
Fehérje
147.4g
Szénhidrát
55.2g
Zsír
209.1g
Víz
117.5g
Koleszterin
8.7g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4768 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1785.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    147.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    209.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    220.9 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7140.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1271 mg
  • Nátrium
    4582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    589.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    836.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    432 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 4768 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

  1. A frisskáposztát lereszeljük, besózzuk, majd félórán át állni hagyjuk.
  2. Fél óra elteltével kicsavarjuk azt, majd kevés olajon odatesszük párolódni. Ugyanúgy kell eljárnunk, mintha káposztás tésztát szeretnénk készíteni. Mikor a káposzta megpárolódott (ami kb. 15-20 perc alacsony lángon) hagyjuk kihűlni.
  3. Az élesztőt, 1 kk cukorral a meglangyosított tejben felfutatjuk.
  4. Miután minden alapanyag előkészítésével elkészültünk, egy nagy tálban összedolgozzuk a hozzávalókat: liszt, só, tejföl, zsír, élesztő, káposzta. Ízlés szerint borsozhatjuk. Ezután alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük. Én egy sima nylon zacskóba húzom a tálat, ügyelve arra, hogy a zacskó alatt hagyjak helyet az időközben megkelő tésztának.
  5. Másnap reggel, lisztezett gyúródeszkán másfél ujjnyira kinyújtjuk a tésztát, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk azt.
  6. Tetejét felvert tojással megkenjük.
  7. Közepes lángon kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy pohár bor mellé nagyon finom vendégváró falat.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek