Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás pogácsa 2.

Káposztás pogácsa 2.
Káposztás pogácsa 2.
95 perc / előkészület: 60 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (47)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A káposzta lereszelése és megpirítása elég macerás dolog. Legjobb, ha van időnk, több adagot előre elkészíteni. Jól bírja a
mélyhűtést. Felhasználhatjuk többféle sós sütemény, káposztás tészta, vagy káposztás lángos készítéséhez is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát a nagyobb lyukú almareszelőn lereszeljük, 1 tk sóval besózzuk és 20 percig állni hagyjuk.
  2. Ezt követően a káposztát kinyomkodjuk és 2 ek olajon - amibe előzőleg 1 tk cukrot világos barnára karamellizálunk - erős tűzőn állandó kevergetés közben kissé megpirítjuk, 2 mk őrölt borssal ízesítjük.
  3. Az élesztőt langyos tejben, amiben 1 tk cukrot feloldottunk, felfuttatjuk.
  4. A lisztet 1 tk sóval összekeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet és a két tojás sárgáját, ha nem elég lágy a tészta, még kevés tejet adhatunk hozzá.
  5. Beledolgozzuk az időközben kihűlt káposztát.
  6. 30 percig kelesztjük, majd 20 percenként háromszor hajtogatjuk a tésztát.
  7. Kinyújtjuk 2 cm vastagra, éles késsel bevagdossuk a tetejét és kb 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  8. Tojásfehérjével megkenjük a tetejét.
  9. Tepsibe rakosgatjuk és 20 percig pihentetjük.
  10. Előmelegített sütőben közepes tűzön 200 C°-on 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.


  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 64 137
elküldve: 19
receptkönyvben: 920
elkészítve: 37/67
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (47)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TRózsa
TRózsa Tue, 2019-03-26 15:53

Kedves Muci! Szerinted margarin helyett vajjal (esetleg zsírral) is jó lenne?

Muci
Muci / Muci Tue, 2019-03-26 17:19

Kedves T Rózsa ! Szerintem akár melyikkel finom lesz.
Üdv. Muci

brekikri
brekikri Thu, 2015-01-29 08:34

Nagyon fini, főleg frissen (bár nem frissen nem tudtam tesztelni, mert nem maradt.) Én nem szórakoztam sokat vele a hajtogatással, mert nem volt rá alkalmam, és dagasztógéppel kelesztettem. Szóval minél kisebb felhajtás. Egy adagot kisütöttem, a többi ment a mélyhűtőbe, majd az is kisül egyszer.

il-di.
Il-di. / il-di. Wed, 2014-11-19 19:54

Ez egy tökéletes recept. Azt hittem már megtaláltam az összes kedvenc pogácsámat, de nem... Itt az újabb kedvencem. :) Nem lehet abbahagyni, Isteni! Köszönöm, hogy megosztottad! Üdv.: il-di.

claudefrollo
claudefrollo Fri, 2014-01-31 15:06

Nagyon finom lett, jó állagú, fűszeres, könnyű. Írnám, hogy jó káposztás is, de azzal elriasztanám a káposztás tészta esküdt ellenségeit. Nekik szól: a káposztagyűlölő édesapám is csak úgy falta. Csináltam mellé túrós pogácsát direkt neki, hát egy próbadarab után rá se nézett. Merthogy "a másik az olyan jó ízes".

fishers
fishers Sun, 2013-09-22 14:52

Kedves Muci!
Isteni finom lett a pogácsa, nagyon ízlett mindenkinek! A receptet elmentettem, biztos máskor is elkészítem. Köszönöm szépen!

Lamilla
Lamilla / Lamilla Fri, 2013-05-03 11:19

Ez a recept frenetikus, nagyon jó lett a tésztája, könnyű, szellős, roppanós kívül. Pedig sietnem kellett és csak kétszer hajtogattam, legközelebb megcsinálom rendesen is, de már így is nagyon finom!Jól elteszem ezt a receptet :-)

HirdtViki
HirdtViki Sun, 2013-04-28 18:20

Nagyon finomak lettek a pogik, nagyon hamar el is fogyott! :) klassz a recept!

spindi
spindi Sat, 2013-04-06 10:34

Valóban nagyon jó recept, sikerült nagyon finom pogikat sütni, köszönet a receptért! :) Megjegyzésként csupán annyi, hogy én egy kicsit több sót tettem bele, mert ennyi alapanyag szerintem többet igényel (a káposztából a kinyomkodással amúgy is távozik egy része), valamint 200 C°-on a 35 perc nagyon sok, de bizonyára sütője válogatja.

madeira
madeira Sat, 2012-12-08 22:33

Alig vártam hogy megsüljön,Nagyon finom lett :)
köszi a receptet

Gombócka
Gombócka Fri, 2012-09-28 11:23

Legjobb káposztás pogi recept :) puha és nem bírod abbahagyni az evést! Köszönöm a receptet !

tape
tape Sat, 2012-09-15 17:44

Nagyon finom, puha lett, az eddigi legjobb pogácsatészta, amit itthon produkálni tudtam :) Köszönjük a receptet!

speedy54
speedy54 Sun, 2012-05-13 16:07

Elkészítettem ,habkönnyű,szépen megnőtt pogácsák lettek,és persze nagyon finom is.Köszi a receptet!

szunsza
szunsza Sun, 2012-05-06 13:26

Ez a pogi valami fenomenális,istenkirály,űberfasza,nem tudok vele betelni!Köszi a receptet!

Muci
Muci / Muci Sun, 2012-05-06 17:42

Kedves " szunsza " !
Nagyon szívesen. Jó étvágyat kívánok hozzá, ha még van belöle.
Üdv.: Muci

kiscookta
kiscookta Wed, 2012-02-29 16:01

Szia! Imádom a káposztás pogácsát, illetve mindent, ami káposztás. És nagy sajnálatomra nem jellemző, hogy pékségekben lehessen venni káposztás rétest pl. vagy pogácsát, pedig nagyon szeretem. Megláttam a receptedet, és kipróbáltam. Eszméletlenül jó a recept, isteni finomak lettek a pogácsák! Az első kelt tésztás receptem:) és sikerült. egyedül a hajtogatással vannak problémáim! azt olvastam, hogy hogyan kell hajtogatni, de ha hajtottam 1*, utána pihen, és az idő letelte után kinyújtom ismét vagy nem? /mármint a köv. hajtogatás előtt/ Mindenesetre köszi a receptet!!!mennyei:)

Muci
Muci / Muci Sat, 2012-03-03 21:06

Kedves "kicookta " !
Természetesen minden újabb hajtogatás előtt ki kell nyújtani a tésztát, de figyelni kell rá, hogy az
előző hajtogatással azonos irányban és sorrendben hajtogassunk.
Üdv.: Muci

KKNoemi
KKNoemi Sun, 2012-02-05 19:36

szia,
nagyon finom lett, köszi a receptet! valaki bevállalhatná a káposztapirítást, majd még rá kell beszélnem erre a családot :-)))
N.

besenyszog37
besenyszog37 Sat, 2012-02-04 15:30

Nagy dillemába voltam a káposzta adag miatt. Az 1,2 kg-ot ugye a fejes nyers káposztára értetted?
Lepiritás után csak a 2/3-át tettem bele. Finom lett.

Muci
Muci / Muci Sat, 2012-02-04 18:27

Szia "besenyszog37 " !
Kérdésedre annyit tudok válaszolni, hogy természetesen. Örülök, hogy jól sikerült és ízlett.
Üdv.: Muci

NessaF
NessaF Sat, 2011-11-12 20:13

Fantasztikus. Gyerekkoromban egyszer ettem ilyen káposztás pogit, most megláttam a képet és nekiugrottam hamar. Hát, utálom az ilyen hajtogatós, pihentetős, fél óráig reszelgetős dolgokat. De ez annyira tutti, hogy rendszeres lesz:)

zsofifa
zsofifa / zsofifa Fri, 2011-11-04 12:15

Kedves Muci!

Holnap szeretném megsütni a pogácsádat. Kb. hány darab lesz ebből a mennyiségből? Kíváncsian várom, milyen lesz. :-) Majd tudósítok.

Muci
Muci / Muci Fri, 2011-11-04 21:06

Kedves Zsofifa !
Kb 45-50 db pogácsád lesz. Remélem jól fog sikerülni.
Üdv.: Muci

Rigoletta
Rigoletta Mon, 2011-10-31 19:21

Nekem finom lett, de nem erre gondoltam (nem vagyok egy házitündér). Anyukám szerint sok volt benne a mrgarin. Én jobban szeretem amikor a tésztája inkább kenyérszerű mint sós linzer.

Rigoletta
Rigoletta Sun, 2011-10-30 19:20

Muci, most hajtogattam meg először, kiváncsi vagyok milyen lesz, de nagy reményeket fűzök hozzá a vélemények alapján :)

Muci
Muci / Muci Wed, 2011-06-29 17:08

Szia Lorelei !
Nagyon szívesen. Remek, hogy a férjedet is sikerült vele levenni a lábáról.
Üdv.: Muci

Muci
Muci / Muci Wed, 2011-06-29 17:05

Kedves "babi2" !
Ez egy éleztős kelt tészta, amit nem szoktunk hűtőben tárolni. Nem tudom, hogy viselkedne másnap a tészta. Szerintem a káposztát előkészítheted, azzal sok időt megspórolsz, de a tésztát jobb, ha aznap csinálod.
Üdv.: Muci

babi2
babi2 Wed, 2011-06-29 13:07

Szia Muci!
Szeretném megkérdezni, hogy ennek a tésztáját is el lehet készíteni a sütés előtti napon és a hűtőben tárolni egy éjszaka? A sütés napján nagyon el leszek foglalva és akkor már csak szaggatni és sütni szeretném.
Köszönettel várom válaszod.

lorelei
lorelei Wed, 2011-06-29 09:21

Szia Muci!
Most csináltam először káposztás pogit életemben,mindig is nagy kedvencem volt.Kicsit macerás,de...
...a férjemre is,aki soha semmilyen káposztával készülő dolgot nem evett meg,rátukmáltam egyet.
Szó szerint el volt tőle ájulva és egy csomót megevett belőle,sőt másnap még munkába is elvitte a maradékot. :-)
El sem hittem!!!
Megint csak köszi a receptet! :-)

csato
csato Sun, 2011-05-08 01:34

Szia!

Ez valami eszméletlenül finom.Most lett kész/holnap megyek valahová,oda
csináltam/,én ilyen jó káp.pogit még nem ettem!Köszi a receptet!!!!!Tuti siker lesz!
Jut szembe!A barátnőm meg újra dagadt lesz!!:))

Muci
Muci / Muci Mon, 2011-04-25 14:59

Szia " gotami " !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy bejött Neked ez a recept és jól sikerült a pogácsád .
Üdvözlettel : Muci

gotami
gotami Sun, 2011-04-24 17:16

Csak azért regisztráltam, hogy neked "MUCI" megköszönjem ezt a receptet! Eddig próbálkoztam már 3 különböző megoldással, de egyik sem sikerült. Mindegyik tehénlepény formát öltött, bár az ízzel nem volt baj.
Nem szabad hajtogatás közben belerakni a káposztát, hanem ahogy a te recepted ajánlja, bele kell gyúrni.
Szépség díjas, finom pogik lettek.
Mivel az ünnepi töltött káposzta töltelékét friss édeskáposztába tekerem, ezért mindig marad egy nagy adag, amiből vagy káposztás bureket, vagy káposztás kockát (kalafantyó) készítek...de nem túl nagy a sikere itthon.
Az első tepsi már forrón elfogyott, jaj most veszem ki a másodikat.
Köszönöm és hálám!!!

Muci
Muci / Muci Mon, 2011-02-14 16:55

Szia Jolci !
Örülök, hogy ízlett. További sikeres válogatást és sütés-főzést kívánok a NO SALTY receptjei közül.
Üdv.. Muci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-12 17:27

Na szóval ,ma elkészítettem ezt a nagyszerű receptet. Még sosem ettem káposztás pogit Így hát izgalmasan vártam az eredményt.Minden várakozásomat felül múlta.Köszi!

Erzsómama
Erzsómama Sat, 2011-01-22 18:18

Szia Muci!
Elkészült a pogi, igazán nagyon jó a recept, gratulálok és köszönöm:):)

Muci
Muci / Muci Mon, 2011-01-17 18:07

Kedves Kaporka !
A tésztát kb 1.5 cm vastagra kinyújtjuk, majd a felső harmadát le, az alsó harmadát felhajtjuk azután a felét jobbról balra , ill. balról jobbra hajtjuk. A recept szerinti pihentetési idő elteltével megismételjük a műveletet általában kétszer, vagy háromszor. Ettől lesz leveles a pogácsánk.
Remélem segítettem.
Üdv. : Muci

Muci
Muci / Muci Wed, 2011-01-12 11:59

Szia "qqsolya " !
Köszönöm a kedvező véleményed .
Üdv.: Muci

qqsolya
qqsolya Mon, 2011-01-10 20:07

Kipróbáltam és az a véleményem, hogy ez egy igazi földi finomság! Finom és másnap is puha marad, már ha egy morzsa is megmarad.

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2010-11-11 11:32

Kedves Muci!

Köszönöm a választ, nem takartam ugyan le, de a tészta állagából rájöttem, hogy nem kell hűtőbe tenni. :-)
A recept pazar! Igaz, hogy nekem felvett még vagy 20 dkg lisztet, és elég volt 175 fokon sütni 15-20 percig, a végeredmény fenomenálisra sikeredett! Mind külsejében, mind ízében olyannyira szuper, hogy nem is keresgélek tovább, mert ez az a tészta, amit én pogácsának nevezek. Nem szeretem a nyögve nyelős, kelt péksüteményeket, csakis azt, amelyik hajtogatott tésztából van, és annak ellenére, hogy ez kelt, mégsem az, hanem hajtogatott mivolta dominál - még másnap is - .
Még annyit, hogy életemben egyszer ettem káposztás pogácsát, azt is csak egy "véletlennek" köszönhetem, ugyanis van itt nálunk egy pékség, ahol sütöttek egy rendezvényre káposztás rétest, és a megmaradt káposztát imígyen hasznosították - pogácsába téve- . Azóta is kerestem, de többé nem volt, így elhatároztam, hogy nincs más hátra, neki látok...
Köszönöm!!!!

Muci
Muci / Muci Wed, 2010-11-10 15:46

Szia " T mea " !
A hajtogatások közti időben nem kell hűtőbe tenni a tésztát. A nyújtódeszkán konyharuhával letakarva
pihentetjük.
Üdv. : Muci

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2010-11-09 18:21

A hajtogatások közti időben hűtőben vagy langyos helyen kell pihentetni?

durcs
Durcsó / durcs Mon, 2009-11-23 03:23

Kedves Muci! Lehet, hogy buta kérdés, de mit jelent, hogy "20 percenként hajtogatjuk"? - Közben rájöttem : ) Meg is csinálom holnap.

679
káposzta 1.2 kg
napraforgó olaj 2 ek
bors 2 kk
finomliszt 50 dkg
margarin 22 dkg
tojás 2 db
élesztő 3 dkg
tej 1.5 dl
2 tk
cukor 2 teáskanál