Nosalty Logó

Káposztaleves BackerMan konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
BackerMan
Káposztaleves BackerMan konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 219 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 872 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 30 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1382 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1547 micro
Összesen 219 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4884.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    3479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    950.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    823 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    620 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5528 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6189 micro
Összesen 872 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 30 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A póréhagymát vékonyabb karikákra, a káposztát csíkokra vágjuk, a krumplit felkockázzuk, az újhagymát félbevágjuk ésfelcsíkozzuk.
  2. A vajat felhevítjük, és rátesszük a póréhagymát és a káposztát, pár percig dinszteljük. Rátesszük a krumplit, és felöntjük az alaplével. Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
  3. Körülbelül a negyedét kivesszük, és krumplinyomóval összetörjük. Ha nincs krumplinyomó, akkor jó a botmixer is. Ezzel sűrítjük be a levest. Visszaöntjük a levesbe, és a langyos tejet is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Forralunk rajta egyet, és hozzáadjuk a csíkokra vágott újhagymát, ismét forralunk rajta egyet.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4777
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

BackerMan 39 recept

Ez a receptet az ír Colcannon ihlette. Egy szakács könyvben találtam, miután elkészíttetem, ízlett a családnak, és ezután határoztam úgy, hogy felkerül a Nosaltyra.

Hozzászólások

kulcsarpisti

Nagyon tetszik ez a recept és holnap ez lesz az ételünk egyik fele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.